«Καμπανάκι» για τον περιβάλλοντα χώρο του Μεγάρου Μουσικής από τον Σάββα Χαλιαμπάλια

Εικόνες με σπασμένα πλακάκια και κράσπεδα, λακκούβες γεμάτες με λασπόνερα καθώς και με σκουπίδια τα οποία έπλεαν στη θάλασσα στον περιβάλλοντα χώρο του Μεγάρου Μουσικής παρουσίασε ο πολιτευτής Θεσσαλονίκης Σάββας Χαλιαμπάλιας. Την αποκρουστική κατάσταση γύρω από το εμβληματικό κτήριο, που βρίσκεται στην ανατολική άκρη της νέας παραλίας, περιέγραψε ο ίδιος δίνοντας στη δημοσιότητα σχετικό ερασιτεχνικό βίντεο κατά τη διάρκεια συνέντευξης του στο Βεργίνα TV.

«Στον περιβάλλοντα χώρο, περιμετρικά του Μεγάρου Μουσικής και του παρακείμενου συνεδριακού κέντρου η κατάσταση είναι άθλια. Λίγο πιο πέρα υπάρχει ένας χώρος στάθμευσης αυτοκινήτων που φέρεται ότι ανήκει στο δήμο Θεσσαλονίκης και μοιάζει με χωράφι καθώς είναι γεμάτος με λακκούβες και χώματα. Μπροστά βρίσκεται ένα λιμανάκι που είναι σε οικτρή κατάσταση επειδή η προκυμαία έχει υποστεί ζημιές ενώ υπάρχουν παντού σπασμένα πλακάκια. Στον κολπίσκο συγκεντρώνονται σκουπίδια εξαιτίας των θαλασσίων ρευμάτων και χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή. Αυτή είναι η βιτρίνα της Θεσσαλονίκης » ανέφερε ο πρώην υποψήφιος δήμαρχος και βουλευτής Θεσσαλονίκης ενώ αναρωτήθηκε: «Είναι κατάσταση αυτή;».

Ο γνωστός επιχειρηματίας σημείωσε ότι «δεν χρειάζονται πάρα πολλά λεφτά για να καλλωπιστεί η περιοχή. Πρέπει να γίνει ασφαλτόστρωση στο χώρο που χρησιμοποιείται ως παρκινγκ ενώ θα μπορούσε να γίνει μια διαγράμμιση και να διπλασιαστούν οι θέσεις των αυτοκινήτων. Οι πολίτες τώρα αφήνουν τα αυτοκίνητα τους όπου να’ ναι, ακόμη και δίπλα στη θάλασσα. Πρέπει να τοποθετηθεί κατάλληλος φωτισμός. Στη σημερινή εποχή, είναι δυνατόν να επικρατεί αυτή η κατάσταση; Πρόκειται για δύο κτήρια που αποτελούν στολίδια για τη Θεσσαλονίκη και τα ζηλεύει όλη η Ελλάδα. Αυτός ο χώρος σήμερα είναι παρατημένος στην τύχη του…».

Τέλος ο κ. Χαλιαμπάλιας επισήμανε ότι ο δήμαρχος και ο υπεύθυνος των τεχνικών έργων του δήμου «πρέπει να ασχοληθούν σοβαρά με το πρόβλημα και να βρουν λύση».