Κακοκαιρία από το βράδυ της Παρασκευής

Για ένα δύσκολο Σαββατοκύριακο που χρειάζεται προσοχή προειδοποιούν οι μετεωρολόγοι και η ΕΜΥ. Η κακοκαιρία θα αρχίζει να πλήττει τη χώρα από το απόγευμα της Παρασκευής, με τις πρώτες καταιγίδες να εμφανίζονται από τα δυτικά.

Το κύμα με βροχές και καταιγίδες θα μας επισκεφτεί από τη γειτονική Ιταλία, καθώς όπως αναφέρει ο διευθυντής της ΕΜΥ, κ. Θεόδωρος Κολυδάς στον κόλπο της Γένοβας δημιουργείται από αύριο ένα χαμηλό το οποίο θα κινηθεί νοτιοανατολικά.Το πρωί της Πέμπτης ο μετεωρολόγος της ΕΡΤ, κ. Παναγιώτης Γιαννόπουλος στην πρόγνωσή του έκανε λόγο για ένα σύστημα που θα φέρει πολύ νερό στην Ελλάδα και χρειάζεται προσοχή. Άλλωστε, όπως λέει, ο Νοέμβριος έχει αποδειχθεί τα τελευταία χρόνια ιδιαίτερα επικίνδυνος και φονικός.

Από πού ξεκινά η κακοκαιρία
Πρώτος «σταθμός» της κακοκαιρίας, σύμφωνα με τον κ. Γιαννόπουλο είναι η Δυτική Ελλάδα, στην οποία θα σημειωθούν βροχές από το απόγευμα της Παρασκευής, οι οποίες δεν θα είναι τόσο ισχυρές. Ο μεγάλος όγκος νερού θα πέσει στα δυτικά το Σάββατο, όπου χρειάζεται προσοχήΣτη συνέχεια την Κυριακή το κύμα ισχυρών καταιγίδων θα σαρώσει ολόκληρη την Ελλάδα, από Αττική μέχρι Πελοπόννησο και από Βόρεια Ελλάδα μέχρι Αιγαίο.

Τη Δευτέρα οι βροχές θα συνεχιστούν με τα Δωδεκάνησα να μπαίνουν στο στόχαστρο, ενώ ενισχύονται και οι βοριάδες.