Καιρός: Προ των πυλών το φαινόμενο «Ψυχρή λίμνη» – Φέρνει βροχές, καταιγίδες, αλλά και αυξημένο κίνδυνο πυρκαγιάς

Καιρός: Προ των πυλών το φαινόμενο «Ψυχρή λίμνη» – Φέρνει βροχές, καταιγίδες, αλλά και αυξημένο κίνδυνο πυρκαγιάς
Έντονα καιρικά φαινόμενα, με βροχές και καταιγίδες, αναμένουμε στη χώρα μας τις προσεχείς ημέρες, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη. Σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, ο γνωστός μετεωρολόγος προειδοποιεί, πέρα από τον κίνδυνο για ακραία καιρικά φαινόμενα, και για αυξημένο κίνδυνο φωτιάς.
ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ ΚΑΙΡΟΣ

Το καλοκαίρι της «ψυχρής λίμνης» λοιπόν (τουλάχιστον μέχρι και τώρα) μπορεί να μας προστατεύει από τους καύσωνες, δημιουργεί όμως επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα. Μια ακραία καταιγίδα έπληξε χτες την πόλη της Θεσσαλονίκης και γενικότερα την ευρύτερη περιοχή, όπου σε λίγη ώρα πέσανε πολλοί τόνοι νερού, προκαλώντας πολλά προβλήματα. Και, δυστυχώς, ίσως έχουμε επανάληψη τέτοιων ακραίων καιρικών φαινομένων μέχρι και τις πρώτες ημέρες της νέας εβδομάδας, με πιο επικίνδυνη ημέρα, προγνωστικά τουλάχιστον, το Σάββατο.

Στον δεύτερο χάρτη μας αποτυπώνονται τα ύψη βροχής που προβλέπονται για το ερχόμενο Σάββατο, με τις συστάσεις για άλλη μια φορά να μας υπενθυμίζουν ότι όταν εκδηλώνονται τέτοια φαινόμενα προστατευόμαστε και δεν υπερεκτιμάμε τις δυνάμεις μας.

ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΥΨΗΛΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ

Μπορεί οι ψυχρές λίμνες να κάνουν πιο υγρή και πιο δροσερή την ατμόσφαιρα, παρ’ όλα αυτά, καθώς αυτές απομακρύνονται νοτιοανατολικότερα, ενισχύουν επικίνδυνα τους βοριάδες μέσα στο Αιγαίο (τρίτος χάρτης), αυξάνοντας σημαντικά τον κίνδυνο πυρκαγιάς. Το είδαμε αυτό τις τελευταίες ημέρες στις Κυκλάδες και γι’ αυτό θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί.