Τετάρτη, 17 Δεκ 2025
Βεργίνα Τηλεόραση
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ρoή Ειδήσεων
Κυψέλη: Προκαταρκτική Εξέταση από το Υπουργείο Παιδείας για το μαχαίρωμα στο Γυμνάσιο
Κ. Μητσοτάκης: Συναντά τον ΠτΔ αύριο στις 11:00 – Στις Βρυξέλλες το απόγευμα
ΟΠΕΚΕΠΕ: Ελεύθεροι αφέθηκαν οι πρώτοι 5 συλληφθέντες του κυκλώματος στην Κρήτη
Νίκος Πλακιάς: «Η Καρυστιανού μπήκε στην αρένα με τα θηρία, από εδώ και πέρα θα κρίνεται ως πολιτικός και όχι ως συγγενής»
Λεωφορεία: Ποια δρομολόγια πραγματοποιούνται κανονικά αύριο παρά τη στάση εργασίας
Τσίπρας: Κάποιοι εμμένουν στο αριστερόμετρο και στα λάθη των άλλων, απαιτείται επανίδρυση της προοδευτικής παράταξης
Φοινικούντα: Προφυλακίστηκαν ανιψιός και επιχειρηματίας για τη διπλή δολοφονία στο κάμπινγκ
Νέο μπλόκο εισόδου για 15 χώρες στις ΗΠΑ με προεδρικό διάταγμα Τραμπ
Χαρακόπουλος: Επανασύνδεση παραγωγής και επιδοτήσεων – Διαρκής η πρόσκληση του πρωθυπουργού στους αγρότες
Χαλκιδική: Προφυλακίστηκε ένας από τους τρεις κατηγορούμενους αστυνομικούς για υπόθεση χρηματισμού
Επαναπροσδιορισμός γραμματοσειράςAa
Βεργίνα ΤηλεόρασηΒεργίνα Τηλεόραση
Search
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ακολουθήστε μας
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
© 2024 Verginanews
ΚΟΣΜΟΣ

Κάθειρξη 50 εβδομάδων για τον Τζούλιαν Ασάνζ

7 έτη πριν
Μοιραστείτε το
3 Ελάχιστη ανάγνωση
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ



Σε φυλάκιση 50 εβδομάδων καταδικάστηκε σήμερα Τετάρτη, από δικαστήριο του Σάουθγουορκ, ο Τζούλιαν Ασάνζ επειδή παραβίασε τους όρους της προσωρινής αποφυλάκισής του, πριν από επτά χρόνια.
Ο Ασάνζ παραβίασε τους όρους όταν μπήκε στην πρεσβεία του Ισημερινού το 2012, ζητώντας άσυλο. Η δικαστής Ντέμπορα Τέιλορ, ανακοινώνοντας την απόφασή της, σχολίασε ότι ο κατηγορούμενος εκμεταλλεύτηκε την προνομιακή θέση του για να χλευάσει τον νόμο και να εκφράσει την περιφρόνησή του απέναντι στη βρετανική δικαιοσύνη.
Ο Ασάνζ θα οδηγηθεί και πάλι αύριο ενώπιον δικαστηρίου που θα εξετάσει το αίτημα της Ουάσινγκτον να εκδοθεί στις ΗΠΑ, όπου κατηγορείται για κυβερνοπειρατεία.
Ο ιδρυτής του WikiLeaks έφτασε νωρίτερα σήμερα στο δικαστήριο του Σάουθγουορκ με βαν της αστυνομίας και χαιρέτισε, με υψωμένη τη γροθιά, τους υποστηρικτές του που φώναζαν συνθήματα όπως «Ντροπή στο Ηνωμένο Βασίλειο» και «Ντροπή στον Ισημερινό που πούλησε τον Ασάνζ για χρήματα». Ένας κρατούσε ένα πλακάτ με τη φράση «Απελευθερώστε τον Ασάνζ».
Το 2012 ο Τζούλιαν Ασάνζ έλαβε άσυλο από τον Ισημερινό προκειμένου να μην εκδοθεί στη Σουηδία, όπου αντιμετώπιζε την κατηγορία του βιασμού. Η υπόθεση αυτή στη συνέχεια μπήκε στο αρχείο. Έμεινε επί επτά χρόνια μέσα στην πρεσβεία, μέχρι που συνελήφθη, στις 11 Απριλίου, από τη βρετανική αστυνομία με την έγκριση των αρχών του Ισημερινού.
Εμφανώς γερασμένος, αδυνατισμένος, με μια μακριά, λευκή γενειάδα, ο 47χρονος Αυστραλός οδηγήθηκε αμέσως στο δικαστήριο του Γουεσμίνστερ, στο Λονδίνο, που τον έκρινε ένοχο για παραβίαση των όρων προσωρινής αποφυλάκισής του και ζήτησε να του επιβληθεί η μέγιστη ποινή, δηλαδή φυλάκιση ενός έτους. Έκτοτε, κρατείται στη φυλακή του Μπέλμαρς, στο νοτιοανατολικό Λονδίνο.
Ο Ασάνζ υποστήριζε ανέκαθεν ότι έγινε φυγόποινος γιατί φοβόταν όχι ότι θα τον έστελναν στη Σουηδία αλλά ότι θα κατέληγε στις ΗΠΑ όπου κινδυνεύει με πολυετή κάθειρξη.
Μια από τους συνήγορος του Ασάνζ, η Τζένιφερ Ρόμπινσον, έχει ήδη προαναγγείλει ότι ο πελάτης της θα πολεμήσει με ό,τι μέσα διαθέσει το αίτημα έκδοσής του στις ΗΠΑ, θεωρώντας ότι η σύλληψή του «δημιουργεί ένα επικίνδυνο προηγούμενο για τα δημοσιογραφικά όργανα και τους δημοσιογράφους» σε όλον τον κόσμο.
Ο δικηγόρος Μπεν Κιθ, ειδικός σε θέματα εκδόσεων, μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο εκτίμησε ότι η δικαστική μάχη που ξεκινά ο Τζούλιαν Ασάνζ μπορεί να διαρκέσει από 18 μήνες μέχρι δύο χρόνια αλλά έχει ελάχιστες πιθανότητες επιτυχίας.
Πηγή: Γαλλικό Πρακτορείο, Ρόιτερς, DPA, ΑΠΕ-ΜΠΕ
Μοιράσου το άρθρο:

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:Ασάνζ
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Facebook Email Copy Link Print
Προηγούμενο άρθρο Κ. Παπανάτσιου: Με το άνοιγμα της Βουλής στις 6 Μαΐου έρχεται η ρύθμιση των 120 δόσεων (audio)
Επόμενο άρθρο Την Παρασκευή καταθέτει ο Α. Λοβέρδος για την υπόθεση NOVARTIS (video)

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Κυψέλη: Προκαταρκτική Εξέταση από το Υπουργείο Παιδείας για το μαχαίρωμα στο Γυμνάσιο
16 λεπτά πριν
Κ. Μητσοτάκης: Συναντά τον ΠτΔ αύριο στις 11:00 – Στις Βρυξέλλες το απόγευμα
50 λεπτά πριν
ΟΠΕΚΕΠΕ: Ελεύθεροι αφέθηκαν οι πρώτοι 5 συλληφθέντες του κυκλώματος στην Κρήτη
1 ώρα πριν
Νίκος Πλακιάς: «Η Καρυστιανού μπήκε στην αρένα με τα θηρία, από εδώ και πέρα θα κρίνεται ως πολιτικός και όχι ως συγγενής»
2 ώρες πριν
Λεωφορεία: Ποια δρομολόγια πραγματοποιούνται κανονικά αύριο παρά τη στάση εργασίας
2 ώρες πριν

Ακολουθήστε μας στα social media

Ακολουθήστε το verginanews.gr στο Instagram και το Facebook για να είστε πάντα ενημερωμένοι. Στο youtube μας μπορείτε να απολαύσετε όλες τις τελευταίες εκπομπές μας.
FacebookLike
XFollow
InstagramFollow
YoutubeSubscribe

ΕΚΠΟΜΠΕΣ

Θ. Πλεύρης στη Βεργίνα Τηλεόραση: Τα σκληρά μέτρα αποδίδουν

Την αποτελεσματικότητα των νέων νομοθετικών παρεμβάσεων που έφεραν θεαματική μείωση των ροών, καθώς και τη μεγάλη…

Newsroom

Ο ΥπΑΑΤ Κώστας Τσιάρας στη Βεργίνα τηλεόραση

«Όσα χρήματα δικαιούνται οι νόμιμοι αγρότες και κτηνοτρόφοι, θα τα λάβουν στο ακέραιο», υπογράμμισε ο…

Newsroom

Στέργιος Καλόγηρος – Εκπομπή: «Σχολιάζοντας την Επικαιρότητα»: Ο Νίκος Παπαθανάσης Απαντά για Στεγαστικό, ΕΣΠΑ, Ανάκαμψη και Ανάπτυξη

Στην εκπομπή «Σχολιάζοντας την Επικαιρότητα» στη Βεργίνα Τηλεόραση με τον Στέργιο Καλόγηρο, ο Αναπληρωτής Υπουργός…

Αλεξία Χαρακίδα

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

ΚΟΣΜΟΣ

Νέο μπλόκο εισόδου για 15 χώρες στις ΗΠΑ με προεδρικό διάταγμα Τραμπ

News Room
ΚΟΣΜΟΣΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Γιατί δεν βγαίνει ο μήνας;» – Η Ελλάδα με τους χειρότερους μισθούς της Ευρώπης

Newsroom
ΚΟΣΜΟΣ

«Πήγαινε να αγοράσει έναν καφέ και βρέθηκε μπροστά στο μακελειό» – Ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας επισκέφθηκε τον «ήρωα» της παραλίας Μπόνταϊ

Newsroom
ΚΟΣΜΟΣΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πώς θα αντιδράσει η Τουρκία στην ακύρωση του τουρκολιβυκού μνημονίου και πώς θα επηρεάσει τις ελληνοτουρκικές σχέσεις

Newsroom
Βεργίνα Τηλεόραση
Facebook Twitter Youtube Rss
Copyright © 2024 VerginaNews
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
adbanner
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?