Κάηκαν σπίτια από τις πυρκαγιές στο Ισραήλ- Έσπευσαν ελληνικά Καναντέρ

22

[ad_1]

Πυρκαγιές μαίνονται στο κεντρικό Ισραήλ όπου ένα άτομο έχασε τη ζωή του και δεκάδες σπίτια έγιναν στάχτη. Πυροσβέστες μιλούν για ακραίο φαινόμενο καύσωνα που πλήττει το σύνολο της ισραηλινής επικράτειας, δυσχεραίνοντας τις προσπάθειες. Το Ισραήλ ευχαρίστησε θερμά την ελληνική κυβέρνηση για τη γρήγορη αποστολή βοήθειας. Δύο Καναντέρ CL-415,έστειλε η Ελλάδα, ανταποκρινόμενη άμεσα στο αίτημα της ισραηλινής κυβέρνησης για συνδρομή.
Σύμφωνα με τις πυροσβεστικές υπηρεσίες, από 35 έως 42 κατοικίες καταστράφηκαν χθες, Πέμπτη, από τη φωτιά. Οικογένειες υποχρεώθηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.
Σήμερα απέμεναν μερικές μικρές εστίες, αφού το μεγαλύτερο μέρος των πυρκαγιών κατασβέσθηκε χθες. Πολλές οδοί παραμένουν ακόμη κλειστές για την κυκλοφορία και η αστυνομία ζήτησε από τους πολίτες να παραμείνουν σε αυξημένη επιφυλακή.

? Keep Israel in your prayers as wild fires rage across the country due to extreme weather.
Israel is asking for emergency, international assistance.Italy, Greece, Cyprus, Croatia and Egypt have responded.pic.twitter.com/S6uNPVRh2j#Israel #Jewish #IsraelFires #ShabbatShalom
— Jerusalem News (@JerusalemNews1) May 24, 2019

Ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου, ο οποίος συγκάλεσε το πρωί κυβερνητική συνεδρίαση για την αντιμετώπιση της κρίσης, χαιρέτισε τις προσπάθειες των πυροσβεστών και των δυνάμεων ασφαλείας στη μάχη εναντίον των πυρκαγιών.
«Έχουμε δεχθεί προς το παρόν βοήθεια από την Ελλάδα, την Κροατία, την Ιταλία, την Κύπρο και την Αίγυπτο και είμαστε ευγνώμονες προς όλες αυτές τις χώρες», δήλωσε ο πρωθυπουργός σύμφωνα με ανακοίνωση που εκδόθηκε από το γραφείο του.
Και ο αρμόδιος Ευρωπαίος Επίτροπος, Χρήστος Στυλιανίδης ευχαρίστησε την Ελλάδα για την αλληλεγγύη της.
Mετά από ενημέρωση από τις Βρυξέλλες, ότι ζητήθηκε συνδρομή και από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας, τα δυο Καναντέρ εντάχθηκαν στην ευρωπαϊκή βοήθεια και αυτό σημαίνει ότι το κόστος μεταφοράς τους καλύπτεται κατά 75% από την Ε.Ε.
Πηγές: ΑFP,ΑΠΕ
Μοιράσου το άρθρο:

[ad_2]