Τρίτη, 16 Δεκ 2025
Βεργίνα Τηλεόραση
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ρoή Ειδήσεων
Δίκη Χρυσής Αυγής: «Ο Φύσσας επελέγη ως στόχος γιατί τους χλεύαζε με τα τραγούδια του»
Ακρίβεια: Τιμές φρούτων και λαχανικών «φουσκώνουν» από το χωράφι ως το ράφι
Βρούτσης: Στα 80 εκατ. ευρώ η χρηματοδότηση από το Στοίχημα στον ελληνικό αθλητισμό
Αποστασιοποίηση συγγενών των θυμάτων Τεμπών απο Καρυστιανού: «Οι ενέργειές της δεν μας εκφράζουν, δεν μας αφορά η πολιτική» 
Μητσοτάκης για ΟΠΕΚΕΠΕ: Δίνουμε τη μάχη με την παλιά Ελλάδα που μας πλήγωσε 
Θεσσαλονίκη:55χρονη κακοποιούσε σεξουαλικά τον γιο της οικιακής βοηθού της από την ηλικία των 9 ετών
 Παπαθανάσης: Στο ΕΣΠΑ η δημιουργία Κέντρου Επιστήμης, Λόγου και Τέχνης στο πρώην Ξενία Σάμου
«Γιατί δεν βγαίνει ο μήνας;» – Η Ελλάδα με τους χειρότερους μισθούς της Ευρώπης
Πιερρακάκης: Η ψηφιακή μετάβαση κάνει τη σύγκλιση με την Ευρώπη πράξη
Σάμος: Τρία άτομα αγνοούνται μετά από ναυάγιο στην περιοχή Κουρούντερε
Επαναπροσδιορισμός γραμματοσειράςAa
Βεργίνα ΤηλεόρασηΒεργίνα Τηλεόραση
Search
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ακολουθήστε μας
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
© 2024 Verginanews
ΚΟΣΜΟΣ

Ιρλανδία: Ένα Brexit χωρίς συμφωνία θα ήταν “τρελό” μετά από 3 χρόνια διαπραγματεύσεων

7 έτη πριν
Μοιραστείτε το
5 Ελάχιστη ανάγνωση
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ



Η Ιρλανδία δαπανά εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ στις προετοιμασίες για ένα Brexit χωρίς συμφωνία το οποίο θα ήταν ένα «τρελό αποτέλεσμα» έπειτα από τρία χρόνια διαπραγματεύσεων ανάμεσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στο Ηνωμένο Βασίλειο, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών της Ιρλανδίας Σάιμον Κόβενι.
«Δαπανούμε εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ στην Ιρλανδία για να προετοιμαστούμε για ένα Brexit χωρίς συμφωνία ώστε να προσπαθήσουμε να προστατεύσουμε τους Ιρλανδούς πολίτες σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο», δήλωσε ο Κόβενι στους δημοσιογράφους έπειτα από συνομιλίες με άλλους υπουργούς Εξωτερικών της ΕΕ. «Δεν θέλουμε να είμαστε υποχρεωμένοι να το κάνουμε.»
«Οπωσδήποτε θέλουμε μια λύση εδώ και ναι, υπάρχει απογοήτευση στην Ιρλανδία. Έχουμε λιγότερες από 40 ημέρες προτού το Ηνωμένο Βασίλειο εγκαταλείψει επίσημα την ΕΕ και εξακολουθούμε να μην γνωρίζουμε τι πραγματικά ζητάει η βρετανική κυβέρνηση προκειμένου να καταφέρει να εγκριθεί η συμφωνία αυτή».
Ο Κόβενι είπε πως η Ευρωπαϊκή Ένωση θέλει να βρει τρόπους να βοηθήσει ώστε το βρετανικό κοινοβούλιο να εγκρίνει τη συμφωνία για το Brexit, όμως τα αιτήματα των βουλευτών πρέπει να είναι «λογικά».
«Θέλουμε να βρούμε τρόπους να παράσχουμε τις διασφαλίσεις και τις διευκρινίσεις που χρειάζεται η Βρετανίδα πρωθυπουργός ώστε να μπορέσει να πουλήσει τη συμφωνία στο Ουέστμινστερ. Αλλά αυτό δεν περιλαμβάνει την επαναδιαπραγμάτευση αυτής της συμφωνίας αποχώρησης», είπε.
«Αυτό που δεν μπορούμε να κάνουμε είναι ουσιαστικά να απομακρύνουμε ή να αλλάξουμε την εγγύηση και την ασφάλιση… που εμποδίζει συνοριακά έργα υποδομής στο μέλλον και να το αντικαταστήσουμε με κάτι που είναι ευσεβής πόθος», είπε για το λεγόμενο «backstop» των ιρλανδικών συνόρων, μέρος της συμφωνίας που αποτελεί αντικείμενο έντονης αντιπαράθεσης στο βρετανικό κοινοβούλιο.
Είπε πως η Ιρλανδία και η ΕΕ δεν θα δεχθούν τον προσδιορισμό ενός χρονικού ορίου στο backstop καθώς κάτι τέτοιο θα κατέστρεφε τον σκοπό της πολιτικής ασφάλισης.
Επανέλαβε ωστόσο την ετοιμότητα της ΕΕ να αλλάξει την πολιτική δήλωση για τους μελλοντικούς δεσμούς με τη Βρετανία –που αποτελεί μέρος του πακέτου του Brexit μαζί με τη συνθήκη για το νόμιμο διαζύγιο– ώστε να συμπεριληφθούν εκεί περισσότερες διασφαλίσεις και διευκρινίσεις για το backstop.
«Έχουμε μια συμφωνία, ήταν αντικείμενο διαπραγμάτευσης. Και τώρα πρέπει να βρούμε έναν τρόπο ώστε να εγκριθεί», είπε αναφερόμενος στη συμφωνία ΕΕ-Βρετανίας που εξασφάλισε τον περασμένο Νοέμβριο η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι.
Νωρίτερα σήμερα, ο Σάιμον Κόβενι συναντήθηκε με τον διαπραγματευτή της ΕΕ για το Brexit, Μισέλ Μπαρνιέ.
Ο τελευταίος αναμένεται να συναντηθεί με τον Βρετανό ομόλογό του Στίβεν Μπάρκλεϊ, ο οποίος προετοιμάζει το έδαφος για την επίσκεψη της Τερέζα Μέι στις Βρυξέλλες αργότερα αυτή την εβδομάδα.
Ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών Τζέρεμι Χαντ, που βρίσκεται επίσης στις Βρυξέλλες, διαβεβαίωσε κατά την άφιξή του πως η υποστήριξη της Βρετανίας στις συμφωνίες ειρήνης στη Βόρεια Ιρλανδία είναι «άνευ όρων».
Το Λονδίνο όπως και οι Βρυξέλλες πρέπει να επιδείξουν ευελιξία προκειμένου να καταλήξουν σε μια ξαναδουλεμένη συμφωνία ώστε το Brexit να μπορεί να περάσει από το βρετανικό κοινοβούλιο, είπε.
«Όμως αυτό που χρειαζόμαστε είναι εμπιστοσύνη και ένα όραμα και από τα δύο μέρη, επειδή αυτό που διακυβεύεται είναι η σχέση του Ηνωμένου Βασιλείου με τους Ευρωπαίους γείτονές του για τα επόμενα 25 χρόνια», είπε ο Μπάρκλεϊ.
Πηγή: Ρόιτερς, Γαλλικό Πρακτορείο, ΑΠΕ-ΜΠΕ
Σχετική είδηση: Τις επιχειρήσεις της ΕΕ για το ενδεχόμενο άτακτου Brexit ενημερώνει η Κομισιόν
Μοιράσου το άρθρο:

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:BrexitΙρλανδία
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Facebook Email Copy Link Print
Προηγούμενο άρθρο Σωκράτης στην ΕΡΑσπορ: «Αν γύριζα θα το έκανα μόνο για την ΑΕΚ» (audio)
Επόμενο άρθρο Προφυλακίσεις για συμμετοχή στη σπείρα ληστών, μέλη της οποίας εμπλέκονται στον φόνο του Αλ. Σταματιάδη

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Δίκη Χρυσής Αυγής: «Ο Φύσσας επελέγη ως στόχος γιατί τους χλεύαζε με τα τραγούδια του»
2 λεπτά πριν
Ακρίβεια: Τιμές φρούτων και λαχανικών «φουσκώνουν» από το χωράφι ως το ράφι
14 λεπτά πριν
Βρούτσης: Στα 80 εκατ. ευρώ η χρηματοδότηση από το Στοίχημα στον ελληνικό αθλητισμό
35 λεπτά πριν
Αποστασιοποίηση συγγενών των θυμάτων Τεμπών απο Καρυστιανού: «Οι ενέργειές της δεν μας εκφράζουν, δεν μας αφορά η πολιτική» 
1 ώρα πριν
Μητσοτάκης για ΟΠΕΚΕΠΕ: Δίνουμε τη μάχη με την παλιά Ελλάδα που μας πλήγωσε 
2 ώρες πριν

Ακολουθήστε μας στα social media

Ακολουθήστε το verginanews.gr στο Instagram και το Facebook για να είστε πάντα ενημερωμένοι. Στο youtube μας μπορείτε να απολαύσετε όλες τις τελευταίες εκπομπές μας.
FacebookLike
XFollow
InstagramFollow
YoutubeSubscribe

ΕΚΠΟΜΠΕΣ

Θ. Πλεύρης στη Βεργίνα Τηλεόραση: Τα σκληρά μέτρα αποδίδουν

Την αποτελεσματικότητα των νέων νομοθετικών παρεμβάσεων που έφεραν θεαματική μείωση των ροών, καθώς και τη μεγάλη…

Newsroom

Ο ΥπΑΑΤ Κώστας Τσιάρας στη Βεργίνα τηλεόραση

«Όσα χρήματα δικαιούνται οι νόμιμοι αγρότες και κτηνοτρόφοι, θα τα λάβουν στο ακέραιο», υπογράμμισε ο…

Newsroom

Στέργιος Καλόγηρος – Εκπομπή: «Σχολιάζοντας την Επικαιρότητα»: Ο Νίκος Παπαθανάσης Απαντά για Στεγαστικό, ΕΣΠΑ, Ανάκαμψη και Ανάπτυξη

Στην εκπομπή «Σχολιάζοντας την Επικαιρότητα» στη Βεργίνα Τηλεόραση με τον Στέργιο Καλόγηρο, ο Αναπληρωτής Υπουργός…

Αλεξία Χαρακίδα

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

ΚΟΣΜΟΣΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Γιατί δεν βγαίνει ο μήνας;» – Η Ελλάδα με τους χειρότερους μισθούς της Ευρώπης

Newsroom
ΚΟΣΜΟΣ

«Πήγαινε να αγοράσει έναν καφέ και βρέθηκε μπροστά στο μακελειό» – Ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας επισκέφθηκε τον «ήρωα» της παραλίας Μπόνταϊ

Newsroom
ΚΟΣΜΟΣΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πώς θα αντιδράσει η Τουρκία στην ακύρωση του τουρκολιβυκού μνημονίου και πώς θα επηρεάσει τις ελληνοτουρκικές σχέσεις

Newsroom
ΚΟΣΜΟΣΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Ντόναλντ Τραμπ κατέθεσε αγωγή κατά του BBC για συκοφαντική δυσφήμιση

Newsroom
Βεργίνα Τηλεόραση
Facebook Twitter Youtube Rss
Copyright © 2024 VerginaNews
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
adbanner
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?