Ιαπωνία: Τέλος εποχής με την παραίτηση του αυτοκράτορα Ακιχίτο – Ανέλαβε ο πρίγκιπας Ναρουχίτο

50

[ad_1]

Ο αυτοκράτορας Ακιχίτο έθεσε τέλος στα τριάντα χρόνια που διήνυσε ως «σύμβολο του Κράτους και της ενότητας του λαού» παραιτούμενος και μεταβιβάζοντας τον Θρόνο των Χρυσανθέμων στον γιο του Ναρουχίτο, κατά την διάρκεια δεκάλεπτης τελετής στην ωραιότερη αίθουσα του αυτοκρατορικού παλατιού, την Matsu no Ma (Αίθουσα του Πεύκου). Είναι η πρώτη παραίτηση Ιάπωνα αυτοκράτορα από τον θρόνο εδώ και περισσότερο από δύο αιώνες. Ο πρίγκιπας Ναρουχίτο είναι από τις 00:00 (18:00 ώρα Ελλάδας), ο 126ος αυτοκράτορας της Ιαπωνίας. Με την ανάρρησή του στον θρόνο ξεκινά η νέα εποχή, η Reiwa ή «Όμορφη Αρμονία» στην Ιαπωνία.

Ο αυτοκράτορας Ακιχίτο συνόδευσε την παραίτησή του από τον θρόνο με τα εξής λόγια:
«Σήμερα, ολοκληρώνω το καθήκον μου ως αυτοκράτορας. Επιτρέψτε μου να εκφράσω την βαθιά μου εκτίμηση για τις δηλώσεις που έκανε ο πρωθυπουργός Αμπε ως εκπρόσωπος του ιαπωνικού λαού.
Είχα την τύχη να είμαι σε θέση να φέρω εις πέρας το καθήκον μου ως αυτοκράτορα με βαθιά εμπιστοσύνη και σεβασμό εκ μέρους του ιαπωνικού λαού επί 30 χρόνια από την ανάρρησή μου στον θρόνο.
Προς τον λαό που με αποδέχθηκε και με στήριξε ως σύμβολο, εκφράζω τη βαθιά μου ευγνωμοσύνη.
Μαζί με την αυτοκράτειρα, ελπίζω από καρδιάς ότι η νέα εποχή Reiwa που αρχίζει αύριο θα είναι ειρηνική και καρποφόρα, και προσεύχομαι για την ειρήνη και την ευτυχία της χώρας μας και των λαών του κόσμου».

Japanese Emperor Akihito is stepping down from his throne. pic.twitter.com/RYBH9ac8Ti
— HuffPost (@HuffPost) April 30, 2019

Πηγή: Ρόιτερς, Γαλλικό Πρακτορείο, huffpost.com, ΑΠΕ-ΜΠΕ
Μοιράσου το άρθρο:

[ad_2]