Θεσσαλονίκη: Πιο κοντά στο lockdown – Σχεδόν 11% αυξήθηκαν οι νοσηλείες στη Βόρεια Ελλάδα

Ειδικότερα σέσα σε ένα 24ωρο, σύμφωνα με τα στοιχεία της 4ης ΥΠΕ, οι νοσηλείες στα νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας έχουν αυξηθεί κατά σχεδόν 11%. Η Θεσσαλονίκη χθες (20.09.2021) σχεδόν έφτασε την Αττική σε κρούσματα: 341 η πρώτη, 369 η δεύτερη. Ως εκ τούτου ο χάρτης άρχισε ξανά να «κοκκινίζει» και το ενδεχόμενο ενός lockdown αρχίζει να ξαναφαίνεται στον ορίζοντα.

Τα τελευταία στοιχεία για τις νοσηλείες στην Υγειονομική Περιφέρεια Μακεδονίας – Θράκης είναι αποκαλυπτικά. Σήμερα, 21 Σεπτεμβρίου, στα 14 νοσοκομεία της 4ης ΥΠΕ, 248 ασθενείς νοσηλεύονται σε απλές κλίνες, εκ των οποίων οι 202 (ποσοστό 81,5%) είναι ανεμβολίαστοι και οι 46 εμβολιασμένοι. 22 ασθενείς νοσηλεύονται σε απλές κλίνες με μάσκα ροής οξυγόνου, όλοι τους ανεμβολίαστοι (!), ενώ 53 ασθενείς νοσηλεύονται σε ΜΕΘ. Απ’ αυτούς, οι 51 (96,2%) είναι ανεμβολίαστοι και μόλις οι δυο εμβολιασμένοι!Εφόσον τελικά οδηγηθεί η πόλη στην επιβολή περιοριστικών μέτρων αυτά θα εφαρμοστούν σε τοπικό επίπεδο και θα είναι τα εξής:

Απαγόρευση κυκλοφορίας από 01:00 το βράδυ έως 06:00 το πρωί, με εξαίρεση λόγους εργασίας και σοβαρούς λόγους υγείας.
Καθολική απαγόρευση μουσικής σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και ψυχαγωγίας.
Απαγόρευση στη διενέργεια οποιασδήποτε μορφής εκδηλώσεων με φυσική παρουσία πλήθους άνω των είκοσι (20) ατόμων σε ιδιωτικό, μη επαγγελματικό χώρο.