Θεσσαλονίκη κορονοϊός: Θετικό 1 στα 3 τεστ – «Σχέδιο έκτακτης ανάγκης» εκπονεί το υπουργείο Υγείας

31

Στη Θεσσαλονίκη μεταβαίνει ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας καθώς η εκθετική αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού κινητοποιεί την κυβέρνηση σε ένα «σχέδιο έκτακτης ανάγκης» για να αντιμετωπιστεί η επιβαρυμένη υγειονομική κατάσταση.
Ο κ. Κικίλιας έχει συγκαλέσει σύσκεψη στην οποία θα συμμετέχουν ο Γενικός Γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας Γιάννης Κωτσιόπουλος, που βρίσκεται από χθες στην πόλη, ο Διοικητής της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας Παναγιώτης Μπογιατζίδης, ο Διοικητής της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας και Θράκης Δημήτρης Τσαλικάκης, ο Πρόεδρος του ΚΕΠΥ-ΕΚΑΒ Νίκος Παπαευσταθίου, καθώς και Λοιμωξιολόγοι και Εντατικολόγοι των Νοσοκομείων της πόλης. Η σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία των ΥΠΕ στις 09:30.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του OPEN, το σχέδιο το οποίο θα ανακοινώσει ο υπουργός προβλέπει επίταξη ιδιωτικών κλινών ΜΕΘ, αξιοποίηση του στρατιωτικού νοσοκομείου που θα δέχεται πλέον και πολίτες, μεταφορά ασθενών με C-130 σε άλλες περιοχές της χώρας και ακόμη μεγαλύτερη αυστηρότητα στα ισχύοντα περιοριστικά μέτρα.