Θεσσαλονίκη: Διευκρινίσεις για το take away και το drive through από το Υπ. Ανάπτυξης

Σε διευκρινήσεις προχώρησε το Υπουργείο Ανάπτυξης μετά το αλαλούμ που προκλήθηκε με το take away και το drive through μετά τις τελευταίες ανακοινώσεις του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά.

Συγκεκριμένα διευκρινίζεται ότι στις Περιφερειακές Ενότητες Θεσσαλονίκης και Σερρών, οι υπηρεσίες παροχής προϊόντων σε πακέτο από το κατάστημα (take away) και καθ΄οδόν εξυπηρέτησης (drive-through), δεν επιτρέπονται με την έννοια του αυτοτελούς λόγου μετακίνησης των πολιτών.

Επιτρέπονται στο πλαίσιο των λόγων μετακίνησης των πολιτών που ορίζονται στα άρθρα 3, 4 και 5 της υπ’ αριθμ. Δ1α/Γ.Π.οικ.69919/2.11.2020, όπως και στην πρώτη φάση της πανδημίας.

Από την ανακοίνωση του υπουργείου προκύπτει δηλαδή ότι το take away και το drive through επιτρέπονται στο πλαίσιο των μετακινήσεων των πολιτών που γίνεται σε Θεσσαλονίκη και Σέρρες μετά την αποστολή sms ή εγγράφου εργασίας.

Δηλαδή αν πηγαίνεις στο super market μπορείς να σταματήσεις και να πάρεις έναν καφέ. Δεν μπορείς όμως να βγεις από το σπίτι μόνο για να πάρεις καφέ ή οτιδήποτε άλλο από κατάστημα take away.