Θεσσαλονίκη: Αλλοδαποί διακινούσαν παράτυπους μετανάστες με Porsche Cayenne

32

Με μια… Porsche Cayenne διακινούσαν αλλοδαποί, παράτυπους μετανάστες στη Θεσσαλονίκη. Οι αστυνομικοί μετά από καταδίωξη συνέλαβαν τα δύο άτομα.

Πρόκειται για δύο αλλοδαπούς ηλικίας 21 και 28 ετών (οδηγός από Ιράν και συνοδηγός από Ιράκ αντίστοιχα), σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία από το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Θέρμης, κατά περίπτωση, για παράνομη μεταφορά – προώθηση αλλοδαπών στο εσωτερικό της Χώρας, αντίσταση, απείθεια και πλαστογραφία, ενώ διαπιστώθηκε ότι ο οδηγός στερείται άδειας ικανότητας οδήγησης.

Συγκεκριμένα, απογευματινές ώρες χθες (04-02-2021), εντοπίστηκε το όχημα να κινείται στην Εγνατία Οδό, ο οδηγός του οποίου δεν σταμάτησε σε σήμα στάσης αστυνομικών στο ύψος του κόμβου Κερδυλλίων και προκειμένου να αποφύγει επικείμενο έλεγχο, ανέπτυξε ταχύτητα. Στην προσπάθειά του να διαφύγει ξέφυγε από την πορεία του και προσέκρουσε σε προστατευτικό στηθαίο, χωρίς να αναφερθεί τραυματισμός των επιβαινόντων.

Παρά τις προσπάθειες που κατέβαλαν να διαφύγουν και τη σθεναρή αντίσταση που προέβαλαν οδηγός και συνοδηγός του οχήματος, συνελήφθησαν.

Διαπιστώθηκε παράνομη μεταφορά επτά αλλοδαπών που στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων για την παραμονή τους στην Ελληνική επικράτεια, με τρείς εξ’ αυτών να εντοπίζονται στο χώρο αποσκευών του μέσου μεταφοράς.

Από την περαιτέρω έρευνα διαπιστώθηκε ότι το όχημα, του οποίου το ιδιοκτησιακό καθεστώς ερευνάται, έφερε πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.
Με πληροφορίες από την αίθουσα σύνταξης

3 ΣΧΟΛΙΑ