Θεσσαλονίκη: Έρχονται δύο νέα εξεταστήρια για τον κορονοϊό

Δύο νέα εξεταστήρια για τον κορωνοϊό, στα οποία τα τεστ που θα διενεργούνται θα είναι δωρεάν, αναμένεται να δημιουργηθούν το επόμενο διάστημα στη Θεσσαλονίκη, μετά την άυξηση των καταγεγραμμένων κρουσμάτων στην πόλη.

Αυτό ανακοινώθηκε μετά το πέρας της συνάντησης που είχε το μεσημέρι της Τρίτης ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, με τον πρόεδρο του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) Παναγιώτη Αρκουμανέα, στο δημαρχείο της πόλης.

“Είχαμε μια ενημέρωση με τον κ. Αρκουμανέα για την πορεία των κρουσμάτων του κορωνοϊού ιδίως στην πόλη μας λόγω και της αύξησης του αριθμού κατά τη περίοδο του καλοκαιριού. Γίνονται διαρκείς έλεγχοι και στον δήμο και στην πόλη, υπάρχει εγρήγορση και παρότι ανησυχούμε βλέπουμε την κατάσταση με αισιοδοξία, γιατί είμαστε καλύτερα προετοιμασμένοι σε σχέση με το πρώτο κύμα της πανδημίας” υπογράμμισε σε δηλώσεις του ο κ. Ζέρβας.

Παράλληλα ο δήμαρχος προανήγγειλε ότι σύντομα θα δημιουργηθούν δύο κέντρα του ΕΟΔΥ προκειμένου να αποσυμφορήθει η κατάσταση στα νοσοκομεία

Από την πλευρά του ο κ. Αρκουμανέας επισήμανε ότι: “λόγω της μεγάλης πίεσης που υπάρχουν αυτές τις μέρες στα νοσοκομεία της πόλης αποφασίσαμε με τον δήμαρχο να δημιουργηθούν τουλάχιστον δύο νέα εξεταστήρια για τον Covid-19. Μέσα στην εβδομάδα θα υπάρξει νεότερη ενημέρωση για τα σημεία στα οποία θα βρίσκονται τα κέντρα του ΕΟΔΥ.”

Όπως σημείωσε ο κ. Αρκουμανέας τα τεστ που θα πραγματοποιούνται θα είναι δωρεάν και θα υπάρχει συνεννόηση με τα νοσοκομεία έτσι ώστε τα κέντρα αυτά να λειτουργούν ως εξωτερικοί χώροι εξέτασης.

Τέλος ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ τόνισε πως οι νέοι οφείλουν να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί καθώς ο μέσος όρος ηλικίας των κρουσμάτων έχει πέσει στα 36 χρόνια και σε συγκεκριμένες περιοχές μέχρι και στα 23 έτη, όπως είπε.