Η Τουρκία δεσμεύει όλο το κεντρικό Αιγαίο – Νέα ραντάρ παρακολούθησης της «γαλάζιας πατρίδας»!

6

Με την εγκατάσταση ηλεκτροοπτικών πύργων SGRS οι Τούρκοι δεν θέλουν να αφήσουν ούτε ίντσα στο Αιγαίο χωρίς επιτήρηση
Οι τουρκικές προκλήσεις ολοένα και κλιμακώνονται, αφού βλέποντας ότι κανείς δεν την ενοχλεί, η Άγκυρα κάνει το παιχνίδι της στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο.

Μετά την πειρατεία του Oruc Reis στην κυπριακή ΑΟΖ, η Τουρκία επιχειρεί τώρα ευθεία αμφισβήτηση (μια ακόμα) των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας.

Με αυθαίρετη και παράνομη NOTAM δεσμεύει την περιοχή του κεντρικού Αιγαίου για ασκήσεις Έρευνας και Διάσωσης μέχρι τις 12 Νοεμβρίου, προσθέτοντας ότι θα γίνουν και επιχειρήσεις… περιβαλλοντικής προστασίας.Την ίδια στιγμή, η Τουρκία προχωρά στην τοποθέτηση συστημάτων «ραντάρ παρακολούθησης ακτών» (SGRS) για την επιτήρηση του Αιγαίου και της θάλασσας του Μαρμαρά, με την πρώτη φάση να ολοκληρώνεται.«Θα διασφαλιστεί ο έλεγχος σε κάθε ίντσα της γαλάζιας πατρίδας ενάντια στην κακομαθημένη στάση της Ελλάδας και στην αύξηση του λαθρεμπορίου μεταναστών», αναφέρει το φερέφωνο του Ερντογάν, εφημερίδα Yeni Safak.

Μάλιστα, οι Τούρκοι γράφουν ότι έχει ολοκληρωθεί η εγκατάσταση 13 από τους 35 ηλεκτροοπτικούς πύργους και με την πρώτη φάση, καλύπτεται το 40% της «γαλάζιας πατρίδας», ενώ στόχος είναι «να επιτευχθεί το μέγιστο ποσοστό κάλυψης στις θαλάσσιες περιοχές δικαιοδοσίας της Τουρκίας». Και της Ελλάδας ήθελε να πει…