Πέμπτη, 3 Ιούλ 2025
Βεργίνα Τηλεόραση
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ρoή Ειδήσεων
Συνάντηση Μητσοτάκη με τον CEO της γερμανικής RWE AG 
Η Διάσκεψη των προέδρων της Βουλής ψήφισε τον Βασίλη Φλωρίδη για εισαγγελέα του ΑΠ 
Φωτιά στη Ραφήνα: Διυπουργική σύσκεψη στην Πολιτική Προστασία 
Παιδικοί σταθμοί ΕΣΠΑ 2025 – 2026: Οι δικαιούχοι και οι αιτήσεις
Κ. Χατζηδάκης: Επόμενα ορόσημα η μείωση φόρων, η μάχη με το βαθύ κράτος, η αξιολόγηση, το σχέδιο για τη λειψυδρία και η κοινωνική πολιτική 
Κυριάκος Πιερρακάκης: Είμαστε πιο ισχυροί από ποτέ ως Ελλάδα
Χρυσή Αυγή: Αποφυλακίζονται Παναγιώταρος και Παππάς
e-ΕΦΚΑ: Διακοπή στη λειτουργία υπηρεσιών από την Παρασκευή 4/7
Μαρινάκης για Ανδρουλάκη: «Γνωστό μοτίβο να βάζουν στο κάδρο τον πρωθυπουργό»
Ιεράπετρα: Νέα μεγάλη αναζωπύρωση – Μήνυμα 112 για εκκένωση
Font ResizerAa
Βεργίνα ΤηλεόρασηΒεργίνα Τηλεόραση
Search
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ακολουθησε μας
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
© 2024 Verginanews
ΚΟΣΜΟΣΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η ΡΩΣΙΑ στο Αζερμπαϊτζάν και ο αγωγός TAP

5 έτη ago
Κοινοποίηση
4 Λεπτά ελάχιστη ανάγνωση
Κοινοποίηση

Η ΡΩΣΙΑ στο Αζερμπαϊτζάν και ο αγωγός TAP
Η συμφωνία λήξης του πολέμου στην περιοχή του Ναγκόρνο Καραμπάχ (Αρτσάχ στα Αρμενικά), που υπέγραψαν Ρωσία, Αρμενία και Αζερμπαϊτζάν, και η εγκατάσταση ρωσικής στρατιωτικής ειρηνευτικής δύναμης (αρχικά περίπου 2.000 στρατιωτών) στην γραμμή αντιπαράθεσης, σημαίνει ουσιαστικά και την επαναφορά της Ρωσίας στην περιοχή.
Εκείνο όμως που επιπλέον προσφέρει η ανάπτυξη ρωσικής δύναμης στην ανατολική περιοχή της «αυτόνομης» αυτής περιοχής, είναι ο έλεγχος του αγωγού φυσικού αερίου TAP (Trans Adriatic Pipeline), ο οποίος πρόκειται να αρχίσει την εμπορική λειτουργία του στα τέλη του τρέχοντος έτους 2020. Ο εν λόγω αγωγός ξεκινά από την περιοχή της πρωτεύουσας του Αζερμπαϊτζάν Μπακού, διασχίζει την χώρα περνώντας λίγο ανατολικά του Ναγκόρνο Καραμπάχ και μέσω Γεωργίας καταλήγει στην Τουρκία και από εκεί μέσω Ελλάδας, Αλβανίας και Αδριατικής θάλασσας στην Ιταλία (και εκείθεν προς την Κεντρική και Δυτική Ευρώπη).
Έτσι η Ευρωπαϊκή Ένωση, που προμηθεύεται το 1/3 των αναγκών της σε φυσικό αέριο από τη Ρωσία, συνεχίζει να εξαρτάται από αυτήν σε μεγάλο ποσοστό, ιδιαίτερα την εποχή αυτή που έρχεται ο χειμώνας και η Ευρώπη βρίσκεται σε κορωνοϊκή καταστολή.
Παράλληλα, έχουμε την γνωστή Τουρκία, η οποία συμμετείχε ενεργά στην σύγκρουση υποστηρίζοντας ανοικτά το «τουρκικό» Αζερμπαϊτζάν. Αυτό βέβαια δεν θα το αφήσει ανεκμετάλλευτο, γι αυτό θα συμμετάσχει και αυτή με κάποιο τρόπο στην ειρηνευτική διαδικασία, όπως δήλωσε και ο Πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν, πιθανώς και με στρατεύματα.
Όλα αυτά που έγιναν εναντίον της πολύπαθης και βασανισμένης Αρμενίας, αφήνουν τεράστια ερωτηματικά για το ποιος και γιατί άρχισε αυτό τον πόλεμο, ποιοι και γιατί ενεπλάκησαν και φυσικά ποιοι τελικά ωφελούνται από τα αποτελέσματα αυτής της σύγκρουσης. Δεν θα πρέπει επίσης να μας διαφεύγει και το γεγονός ότι η κυβέρνηση της Αρμενίας τελευταία «αλληθώριζε» προς την Δύση.
Το βέβαιο είναι ότι, η Ρωσία εκμεταλλευόμενη την κυβερνητική αστάθεια των ΗΠΑ και την μερική αποχώρησή τους από την ευρύτερη περιοχή της Ανατ. Μεσογείου και Μέσης Ανατολής, έδρασε για μια ακόμη φορά κατάλληλα για να εκμεταλλευθεί το κενό επιρροής που έχει δημιουργηθεί.
Και όλα αυτά συμβαίνουν, καθώς η «ηλίθια» Ευρωπαϊκή Ένωση ασχολείται με την υποδοχή και «ενσωμάτωση» του Ισλάμ στις χώρες της και φυσικά με την καταπολέμηση μιας περίεργης «πανδημίας», για να κάνει τα χατίρια της γνωστής πολιτικοοικονομικής ελίτ, που θέλει «σώνει και καλά», στα πλαίσια της Νέας Παγκόσμιας Τάξης, να εγκαθιδρύσει μια παγκόσμια διακυβέρνηση.
Ας ελπίσουμε αυτά που συνέβησαν στη εν λόγω περιοχή να αποτελέσουν ένα καλό μάθημα για την Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία εμπιστεύτηκε ένα τέτοιο σημαντικό έργο (αγωγό TAP) στο Αζερμπαϊτζάν και στην Τουρκία, μη λαμβάνοντας υπόψη την νοοτροπία των δύο αυτών λαών και των δικτατορικών καθεστώτων τους. Καλό μάθημα ας αποτελέσει και για τους ημέτερους υπευθύνους της εξωτερικής μας πολιτικής, οι οποίοι εξακολουθούν να στηρίζουν την ύπαρξή μας στους «συμμάχους» της ΕΕ και του ΝΑΤΟ και όχι στις δικές μας Ένοπλες Δυνάμεις.
Τέλος, αθάνατη παραμένει η ρήση του Θουκυδίδη: «οι ισχυροί πράττουν ότι τους επιτρέπει η δύναμή τους και οι αδύναμοι υποχωρούν όσο τους επιβάλλει η αδυναμία τους».

Νίκος Ταμουρίδης Αντγος (ε.α) – Επίτιμος Α’ Υπαρχηγός ΓΕΣ Αντιπρόεδρος ΔΕ Ελεύθερης Πατρίδας

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:Ρωσία
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Facebook Email Αντιγραφή συνδέσμου Εκτύπωση
Προηγούμενο άρθρο Κορονοϊός σήμερα Βουλή: Μόνον ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν έχει ατομική ευθύνη δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας
Επόμενο άρθρο Τράπεζα Πειραιώς: Στήριξε τις Επιχειρήσεις του Προγράμματος «Ψωνίζω στη Γειτονιά»

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Συνάντηση Μητσοτάκη με τον CEO της γερμανικής RWE AG 
50 λεπτά ago
Η Διάσκεψη των προέδρων της Βουλής ψήφισε τον Βασίλη Φλωρίδη για εισαγγελέα του ΑΠ 
2 ώρες ago
Φωτιά στη Ραφήνα: Διυπουργική σύσκεψη στην Πολιτική Προστασία 
3 ώρες ago
Παιδικοί σταθμοί ΕΣΠΑ 2025 – 2026: Οι δικαιούχοι και οι αιτήσεις
4 ώρες ago
Κ. Χατζηδάκης: Επόμενα ορόσημα η μείωση φόρων, η μάχη με το βαθύ κράτος, η αξιολόγηση, το σχέδιο για τη λειψυδρία και η κοινωνική πολιτική 
4 ώρες ago

Ακολουθήστε μας στα social media

Ακολουθήστε το verginanews.gr στο Instagram και το Facebook για να είστε πάντα ενημερωμένοι. Στο youtube μας μπορείτε να απολαύσετε όλες τις τελευταίες εκπομπές μας.
FacebookLike
XΑκολούθησε
InstagramΑκολούθησε
YoutubeSubscribe

ΕΚΠΟΜΠΕΣ

Ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Βαρνάβας στη Βεργίνα τηλεόραση

Ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Βαρνάβας στη Βεργίνα τηλεόραση και στην εκπομπή "σχολιάζοντας την επικαιρότητα…

News Room

ΒΕΡΓΙΝΑ TV: Ο Στέφανος Κασσελάκης στην εκπομπή «Σχολιάζοντας την Επικαιρότητα»

Καλεσμένος στην εκπομπή του Στέργιου Καλόγηρου ο πρόεδρος του κόμματος «Κίνημα Δημοκρατίας», Στέφανος Κασσελάκης σε…

News Room

Ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Κώστας Καραγκούνης στη Βεργίνα τηλεόραση

Ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Κώστας Καραγκούνης στη Βεργίνα τηλεόραση και στην εκπομπή σχολιάζοντας…

News Room

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κυριάκος Πιερρακάκης: Είμαστε πιο ισχυροί από ποτέ ως Ελλάδα

News Room
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

e-ΕΦΚΑ: Διακοπή στη λειτουργία υπηρεσιών από την Παρασκευή 4/7

News Room
ΚΟΣΜΟΣ

FT: Τηλεφωνική επικοινωνία Τραμπ-Ζελένσκι για το πάγωμα παραδόσεων όπλων

Ελένη Ευσταθίου
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ηλεκτρονική τιμολόγηση: Χρειάζεται χρόνος προσαρμογής για τις επιχειρήσεις

News Room
Βεργίνα Τηλεόραση
Facebook Twitter Youtube Rss
Copyright © 2024 VerginaNews
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
adbanner
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?