Σάββατο, 13 Δεκ 2025
Βεργίνα Τηλεόραση
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ρoή Ειδήσεων
Αγρότες: «Προσχηματικός» ο διάλογος, υποστηρίζουν τα κόμματα της αντιοπολίτευσης
Χαρακόπουλος: Προϋπολογισμός αισιοδοξίας και αυτοπεποίθησης – ΝΔ και αγρότες στο ίδιο στρατόπεδο
ΔΥΠΑ: Πότε πληρώνονται επιδόματα, παροχές και το δώρο Χριστουγέννων
Πλεύρης: «Eίναι πολύ σημαντικό ότι πλέον στην Ευρώπη υπάρχει αντίληψη της σκληρής μεταναστευτικής πολιτικής»
Τα αιτήματα των αγροτών – Γιατί είπαν «όχι» στη συνάντηση της Δευτέρας στο Μαξίμου
Ενέργεια: Έργα ύψους 4 δισ. για την αποθήκευση και μεταφορά διοξειδίου του άνθρακα
Κρατικός προϋπολογισμός 2026: Αντιδράσεις της αντιπολίτευσης στην πρόσκληση για διάλογο του πρωθυπουργού στους αγρότες
Με τον… αέρα του Σαλάχ η Λίβερπουλ
Ουκρανία: Μεγάλη ρωσική επίθεση σε ενεργειακές εγκαταστάσεις έχει «ρίξει» το ρεύμα σε επτά επαρχίες
Διόδια: Αυξάνονται οι τιμές από τη νέα χρονιά σε όλους τους αυτοκινητόδρομους
Επαναπροσδιορισμός γραμματοσειράςAa
Βεργίνα ΤηλεόρασηΒεργίνα Τηλεόραση
Search
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ακολουθήστε μας
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
© 2024 Verginanews
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η μη καταβολή της αύξησης του κατώτατου μισθού επισύρει κυρώσεις

7 έτη πριν
Μοιραστείτε το
4 Ελάχιστη ανάγνωση
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ



«Η μη καταβολή της αύξησης του κατώτατου μισθού, ο οποίος είναι νόμος του κράτους, επισύρει ποινικές και διοικητικές κυρώσεις» υπογραμμίζει σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «Έθνος της Κυριακής» η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου, προσθέτοντας ότι ο κρατικός μηχανισμός έχει τη δυνατότητα ελέγχου εφαρμογής του μέτρου από τις επιχειρήσεις μετά το τέλος της περιόδου προσαρμογής τους στα νέα δεδομένα, στις 28 Φεβρουαρίου.
Η Ε. Αχτσιόγλου υπογράμμισε, εκ νέου, ότι η αύξηση του κατώτατου μισθού και η κατάργηση του υποκατώτατου θα συμβάλουν στην περαιτέρω μείωση της ανεργίας, καθώς «η αύξηση των μισθών είναι κρίσιμη μεταβλητή, ιδίως σε μια οικονομία όπως η ελληνική, όπου η παραγωγικότητα επηρεάζεται από τη ζήτηση».
Αναφέρει επίσης ότι η ρύθμιση οφειλών αποκλειστικά προς τα ασφαλιστικά ταμεία θα τεθεί σε εφαρμογή τον Μάρτιο και θα αφορά το σύνολο των οφειλών που έχουν σωρευτεί ως την 31η Δεκεμβρίου 2017. Η ρύθμιση θα προβλέπει εκτός από το «κούρεμα» των προσαυξήσεων κατά 85%, «κούρεμα» βασικής οφειλής μέσω του επανυπολογισμού των εισφορών στη βάση των πραγματικών εισοδημάτων που είχαν οι ασφαλισμένοι τα έτη 2002-2016.
Η νέα μειωμένη οφειλή θα μπορεί να εξοφληθεί έως και σε 120 δόσεις με ελάχιστο ποσό δόσης τα 50 ευρώ. Ερωτηθείσα αν θα υπάρξει και άλλη ευνοϊκή ρύθμιση το επόμενο διάστημα, απάντησε «τη χορήγηση του επιδόματος στέγασης και τη ρύθμιση των χρεών προς την Εφορία».
Η υπουργός Εργασίας σημειώνει ότι η κυβέρνηση συνεχίζει το έργο της με γνώμονα «τη στήριξη και την ενίσχυση της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας, την ενδυνάμωση της διεθνούς παρουσίας και του ρόλου της χώρας μας στην ευρύτερη περιοχή, την υλοποίηση προοδευτικών μεταρρυθμίσεων». Κάνει λόγο για «ακροδεξιά μετατόπιση της ΝΔ», και αναφερόμενη στον πολιτικό λόγο που εκφέρει η αξιωματική αντιπολίτευση, τον χαρακτήρισε «δραματικά υποβαθμισμένο» και «κυριαρχούμενο από συνωμοσιολογίες, ύβρεις, απειλές και παραπολιτικά σενάρια».
Η Ε. Αχτσιόγλου θεωρεί ζητούμενο την σύγκλιση των προοδευτικών δυνάμεων στην Ελλάδα και πανευρωπαϊκά με προϋπόθεση τη συμφωνία προσανατολισμού στα ζητήματα της Οικονομίας, της εργασίας και του κοινωνικού κράτους επί των οποίων «έχουν ξεδιπλωθεί δύο διακριτά και ανταγωνιστικά μεταξύ τους σχέδια». «Στα διλήμματα αυτά καλούνται να πάρουν θέση τόσο υπαρκτές πολιτικές δυνάμεις όσο και μεμονωμένα πρόσωπα» πρόσθεσε.
Η υπουργός Εργασίας αναφέρει πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν στοχεύει να υποκαταστήσει ούτε το ΠΑΣΟΚ ούτε κανέναν άλλον, και καταλήγει σημειώνοντας ότι όσο η ηγεσία του ΚΙΝΑΛ «συνεχίζει να κινείται στα χνάρια της ΝΔ, δεν δείχνει καμία διάθεση αυτοκριτικής και αναγνώρισης των σφαλμάτων και των ευθυνών του ΠΑΣΟΚ, αντικειμενικά θέτει (το ΚΙΝΑΛ) σε τροχιά σύγκλισης με τη ΝΔ και το απομακρύνει από τον χώρο των προοδευτικών πολιτικών δυνάμεων».
Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ
Μοιράσου το άρθρο:

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:κυρώσειςΜισθοι
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Facebook Email Copy Link Print
Προηγούμενο άρθρο Πέθανε ο φούρναρης της Κω που είχε τιμηθεί από την ΕΕ
Επόμενο άρθρο Κινητοποιήσεις κατοίκων για τη δυσοσμία σε Κορδελιό και Εύοσμο

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αγρότες: «Προσχηματικός» ο διάλογος, υποστηρίζουν τα κόμματα της αντιοπολίτευσης
14 λεπτά πριν
Χαρακόπουλος: Προϋπολογισμός αισιοδοξίας και αυτοπεποίθησης – ΝΔ και αγρότες στο ίδιο στρατόπεδο
40 λεπτά πριν
ΔΥΠΑ: Πότε πληρώνονται επιδόματα, παροχές και το δώρο Χριστουγέννων
48 λεπτά πριν
Πλεύρης: «Eίναι πολύ σημαντικό ότι πλέον στην Ευρώπη υπάρχει αντίληψη της σκληρής μεταναστευτικής πολιτικής»
1 ώρα πριν
Τα αιτήματα των αγροτών – Γιατί είπαν «όχι» στη συνάντηση της Δευτέρας στο Μαξίμου
2 ώρες πριν

Ακολουθήστε μας στα social media

Ακολουθήστε το verginanews.gr στο Instagram και το Facebook για να είστε πάντα ενημερωμένοι. Στο youtube μας μπορείτε να απολαύσετε όλες τις τελευταίες εκπομπές μας.
FacebookLike
XFollow
InstagramFollow
YoutubeSubscribe

ΕΚΠΟΜΠΕΣ

Θ. Πλεύρης στη Βεργίνα Τηλεόραση: Τα σκληρά μέτρα αποδίδουν

Την αποτελεσματικότητα των νέων νομοθετικών παρεμβάσεων που έφεραν θεαματική μείωση των ροών, καθώς και τη μεγάλη…

Newsroom

Ο ΥπΑΑΤ Κώστας Τσιάρας στη Βεργίνα τηλεόραση

«Όσα χρήματα δικαιούνται οι νόμιμοι αγρότες και κτηνοτρόφοι, θα τα λάβουν στο ακέραιο», υπογράμμισε ο…

Newsroom

Στέργιος Καλόγηρος – Εκπομπή: «Σχολιάζοντας την Επικαιρότητα»: Ο Νίκος Παπαθανάσης Απαντά για Στεγαστικό, ΕΣΠΑ, Ανάκαμψη και Ανάπτυξη

Στην εκπομπή «Σχολιάζοντας την Επικαιρότητα» στη Βεργίνα Τηλεόραση με τον Στέργιο Καλόγηρο, ο Αναπληρωτής Υπουργός…

Αλεξία Χαρακίδα

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ενέργεια: Έργα ύψους 4 δισ. για την αποθήκευση και μεταφορά διοξειδίου του άνθρακα

News Room
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Διόδια: Αυξάνονται οι τιμές από τη νέα χρονιά σε όλους τους αυτοκινητόδρομους

News Room
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Δημόσιο χρέος: Αποκλιμακώνεται κάτω από το 150% του ΑΕΠ το 2026

News Room
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Εορταστικό ωράριο: Ανοιχτά τα καταστήματα εκτός από τα κρεοπωλεία την Κυριακή 14/12

News Room
Βεργίνα Τηλεόραση
Facebook Twitter Youtube Rss
Copyright © 2024 VerginaNews
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
adbanner
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?