“Η Ελλάδα μπορεί να γίνει ενεργειακός παίκτης στην Ανατολική Μεσόγειο” σύμφωνα με τον Χατζηδάκη

Στο ρόλο της Ελλάδας ως διεθνούς ενεργειακού παίκτη στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και στην στήριξη από την κυβέρνηση όλων των δημόσιων αλλά και ιδιωτικών πρότζεκτ αναφέρθηκε από το βήμα του Economist, ο νέος υπουργός περιβάλλοντος και ενέργειας κ. Κωστής Χατζηδάκης.

Πέρα από τη ΔΕΗ που αποτελεί την μεγάλη και επείγουσα προτεραιότητα του υπουργείου του για την οποία όπως είπε χαρακτηριστικά «δεν τον ζηλεύουν και πολύ για το νέο του υπουργικό πόστο», ο κ. Χατζηδάκης αναφέρθηκε και στους άλλους τομείς του χαρτοφυλακίου του.

Όπως σημείωσε το ΥΠΕΝ θα διαδραματίσει ρόλο καταλύτη για να ξεπεραστούν διάφορες εκκρεμότητες σε μεγάλα διεθνή έργα, όπως είναι ο αγωγός IGB που έχει να αντιμετωπίσει την επίλυση τεχνικών θεμάτων με την Βουλγαρία αλλά και θέματα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. «Ένας από τους λόγους που επιλέχθηκε ο νέος υφυπουργός κ. Γεράσιμος Θωμάς ήταν η μεγάλη εμπειρία του στα ευρωπαϊκά θέματα δεδομένου ότι η Ελλάδα έχει πολλά ανοικτά μέτωπα με τις Βρυξέλλες» δήλωσε ο κ. Χατζηδάκης.

Επιπλέον, θα ενισχυθεί και θα προωθηθεί ο τομέας των συνεργασιών και με άλλα κράτη όπως η Κύπρος, το Ισραήλ, η Αίγυπτος και οι ΗΠΑ. Στον τομέα μάλιστα αυτό αναφέρθηκε και στην σημασία που διαδραματίζει ο τερματισμός της απομόνωσης της Κρήτης από το ηπειρωτικό σύστημα και στην βούλησή του να προχωρήσει η μεγάλη και η μικρή διασύνδεση αλλά και να υπάρξει υποθαλάσσια σύνδεση με την Κύπρο.