Ηπατίτιδα σε παιδιά: «Όλοι μας έχουμε περάσει τον αδενοϊό 2-3 φορές στη ζωή μας», λέει ο Γκίκας Μαγιορκίνης

Σήμερα, Παρασκευή 29/4, αναμένεται να γίνει η καταβολή του επιδόματος θέρμανσης για όσες αγορές έχουν τιμολογηθεί έως την 31η Μαρτίου 2022 και υπό την προϋπόθεση να έχουν καταχωρηθεί τα απαιτούμενα στοιχεία έως και την 15η Απριλίου 2022

Logo
Επίδομα θέρμανσης: Η ώρα της πληρωμής σήμερα για χιλιάδες δικαιούχους
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
29-04-2022 • 7:55
NEWSROOM

Σε ποιους αφορά
Τον αδενοϊό που φέρεται να προκαλεί την οξεία ηπατίτιδα σε παιδιά «μπορεί να τον έχουμε περάσει όλοι και 2 και 3 φορές στη ζωή μας», είπε στον ΣΚΑΪ ο καθηγητής Επιδημιολογίας Γκίκας Μαγιορκίνης, εξηγώντας ότι είναι ένας ιός που μπορεί να τους μολύνει όλους ανεξαρτήτως ηλικίας.

Ωστόσο, το σύνδρομο της οξείας ηπατίτιδας «χτυπάει» κυρίως παιδιά κάτω από 5 ετών και μπορεί να εμφανιστεί και σε παιδιά έως 16 ετών. Οι επιπλοκές είναι πολύ σοβαρές και σπάνιες.Ο κ. Μαγιορκίνης ξεκαθάρισε, επίσης, ότι το πιο πιθανό αίτιο, στο οποίο οι Άγγλοι ήδη επικεντρώνονται, που είναι ένας αδενοϊός, είναι ένας ιός αρκετά κοινός. «Αν είναι το βασικό αίτιο βρίσκεται ήδη στην Ελλάδα εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Δεν ξέρουμε γιατί αυτός ο ιός ενώ τόσα χρόνια δε δημιουργούσε πρόβλημα ξαφνικά δημιουργεί», είπε χαρακτηριστικά.

Για το αν θα έχουμε κρούσματα στην Ελλάδα είπε ότι λογικά θα είναι αντίστοιχος αριθμός με τον πληθυσμό μας, δηλαδή 5-6 φορές λιγότερες από το Ηνωμένο Βασίλειο.