Παρασκευή, 9 Μάι 2025
Βεργίνα Τηλεόραση
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ρoή Ειδήσεων
Σκέρτσος: «Οι στίχοι της τραπ μπορεί να δημιουργήσουν περιβάλλον βίας»
Μνημόνιο συνεργασίας Ελλάδας και Κύπρου για προγράμματα Έρευνας και Ανάπτυξης 
e-ΕΦΚΑ – ΔΥΠΑ: Ποιοι πάνε από Δευτέρα στα ΑΤΜ 
Χρυσοχοϊδης: «Οι τραμπούκοι δεν έχουν χώρο στο πανεπιστήμιο»
«Αλλάζω Σύστημα Θέρμανσης και Θερμοσίφωνα»: Μέχρι αύριο η προθεσμία για τις αιτήσεις
Κυριάκος Πιερρακάκης: «Το να μειώνει κανείς το χρέος του σημαίνει περισσότερη ελευθερία για τον τόπο, περισσότερες οικονομικές ευκαιρίες για την χώρα»
e-ΕΦΚΑ – ΔΥΠΑ: Όλες οι πληρωμές από 5 έως 9 Μαΐου
Δένδιας για Τέμπη: «Αποκρούω θεσμικά και προσωπικά τις κατηγορίες για προσπάθεια συγκάλυψης»
Μετρό: Στο τραπέζι η 24ωρη λειτουργία του κάθε Σάββατο 
Σύνοδος Πρυτάνεων: Φοιτητές διαμαρτύρονται για τις διαγραφές «Μπλόκο» της ΕΛΑΣ 
Font ResizerAa
Βεργίνα ΤηλεόρασηΒεργίνα Τηλεόραση
Search
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ακολουθησε μας
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
© 2024 Verginanews
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ζαχαράκη: Επιπλέον 3 εκατ. ευρώ για τεχνολογικό εξοπλισμό σε όλες τις Διευθύνσεις

1 μήνα ago
Κοινοποίηση
5 Λεπτά ελάχιστη ανάγνωση
Κοινοποίηση


Στην επιλογή Προϊσταμένων Εκπαιδευτικών Θεμάτων θα προχωρήσει, άμεσα, το υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, όπως ανακοίνωσε η υπουργός Σοφία Ζαχαράκη στους Διευθυντές και Διευθύντριες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, κατά τη συνάντηση εργασίας που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή στο κτίριο του υπουργείου, όπου και ανακοίνωσε πρόσθετη χρηματοδότηση 3 εκατ. ευρώ για την διάθεση νέου ηλεκτρονικού εξοπλισμού σε όλες τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με σχετική ενημέρωση από το υπουργείο, η υπουργός, ανακοίνωσε στους Διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, δεσμεύθηκε ότι το υπουργείο θα προχωρήσει άμεσα στην επιλογή Προϊσταμένων Εκπαιδευτικών Θεμάτων, ενώ έχει δοθεί ήδη εντολή για να προχωρήσει η προμήθεια σταθερού ηλεκτρονικού εξοπλισμού για τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε από την κ. Ζαχαράκη στον καλύτερο και έγκαιρο προγραμματισμό της νέας σχολικής χρονιάς και προανήγγειλε τη μείωση της διδακτική ύλης.

«Σας εμπιστεύομαι, έχουμε περάσει μαζί τα δύσκολα της πανδημίας» τόνισε χαρακτηριστικά η Σοφία Ζαχαράκη υπογραμμίζοντας ότι «είναι η κρίσιμη στιγμή να κάνουμε τον σωστό προγραμματισμό, να έχουμε την όσο το δυνατόν, καλύτερη εικόνα των κενών και να προετοιμαστούμε για την επόμενη χρονιά».

Η υπουργός ανέφερε, επίσης ότι υπάρχει πρωτοβουλία από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής ώστε να υπάρξει μια πρόταση μείωσης της ύλης. «Όχι προφανώς άκριτα αλλά μετά από ουσιαστική έρευνα», είπε, «πρέπει να κάνουμε αυτή την επιλογή για να μπορούν τα παιδιά να αντιλαμβάνονται και να αφομοιώνουν πολύ καλύτερα την διδακτέα ύλη».

Η κ. Ζαχαράκη πρόσθεσε: «Θέλουμε να ξέρετε ότι δεν είστε μόνοι σας σε ένα γραφείο. Το υπουργείο κι εγώ είμαστε δίπλα σας αναγνωρίζοντας την αποστολή σας. Αναλαμβάνοντας την ευθύνη επίλυσης παλαιών προβλημάτων και αντιμετώπισης των σύγχρονων προκλήσεων».

Ως προς το ζήτημα που αφορά στη διαμόρφωση του χάρτη των σχολείων και στην ορθολογική κατανομή του μαθητικού δυναμικού, η Σοφία Ζαχαράκη, αναγνώρισε ότι είναι συνεχώς επίκαιρο και ότι το δημογραφικό πρόβλημα της χώρας ενδέχεται να επιδεινώσει την παρούσα κατάσταση αυξάνοντας τις πιέσεις από τις τοπικές κοινωνίες. Τόνισε, όμως, ότι το στοίχημα της έγκαιρης οργάνωσης της νέας σχολικής χρονιάς πρέπει να αντιμετωπιστεί με γνώμονα την εφαρμογή της νομοθεσίας, με λελογισμένες επιλογές και έναν ρεαλιστικό χρονοπρογραμματισμό.

Το θέμα της απλοποίησης της γραφειοκρατίας και των διαδικασιών, ιδιαίτερα στην αξιολόγηση, τέθηκε και από τους Διευθυντές Εκπαίδευσης, όπως είχε συμβεί και στη συνάντηση με τους Επόπτες και Περιφερειακούς Επόπτες. Η υπουργός διαβεβαίωσε ότι γίνονται οι απαραίτητες ενέργειες ώστε η αξιολόγηση να γίνει πιο γρήγορη και ευέλικτη παραμένοντας, όμως, ουσιαστική και προσανατολισμένη στην ποιότητα του εκπαιδευτικού έργου.

«Πιστεύουμε στην αξιολόγηση διότι πιστεύουμε στις δυνάμεις μας» υπογράμμισε χαρακτηριστικά η Σοφία Ζαχαράκη και συνέχισε «το λέω στον εκπαιδευτικό και στο άξιο στέλεχος της εκπαίδευσης. Μπορούμε να τα καταφέρουμε και σίγουρα κάποια άνθρωποι, χρειάζονται, αυτή τη στιγμή, την επιμόρφωση», ανέφερε η υπουργός. Στους μόνιμους διορισμούς αναφέρθηκε η υπουργός, επισημαίνοντας ότι «έχουμε πάνω από 35.000 διορισμούς, κάνοντας πράξη τη δέσμευση της Κυβέρνησης. Έχουμε περισσότερους διορισμούς, περισσότερους μόνιμους άξιους εκπαιδευτικούς».

Κατά τη συνάντηση εργασίας, αναδείχθηκε ως μείζον ζήτημα η υποστελέχωση και η έλλειψη χρηματοδότησης των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης και, σύμφωνα με ενημέρωση του υπουργείου, η κ. Ζαχαράκη δεσμεύτηκε να αποκωδικοποιήσει τα αιτήματα και να εξετάσει προσεκτικά τα θέματα διοικητικής και οικονομικής φύσεως με βάση την κοινή παραδοχή ότι οι πιστώσεις είναι συγκεκριμένες.

Στη συνάντηση εργασίας, παρέστησαν επίσης ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής, Γιάννης Κατσαρός, οι Γενικοί Διευθυντές και Διευθύντριες της Γενικής Διεύθυνσης Σπουδών Πρωτοβάθμιας (ΠΕ) και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΔΕ), Μαρία Δόκου, της Γενικής Διεύθυνσης Εκπαιδευτικού Προσωπικού ΠΕ και ΔΕ, Γεωργία Προκοπιάδου, της Γενικής Διεύθυνσης Διεθνών και Ευρωπαϊκών Θεμάτων, Παναγιώτης Πασσάς.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:Trending NewsΣοφία Ζαχαράκη
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Facebook Email Αντιγραφή συνδέσμου Εκτύπωση
Προηγούμενο άρθρο Εργκίν Αταμάν για Ναν: «Ο νατουραλιζέ της Εθνικής Τουρκίας είναι ο Λάρκιν, προς το παρόν δεν είμαστε σε επαφές με άλλον παίκτη»
Επόμενο άρθρο Πάσχα 2025: Ακριβότερος κατά 1,5 ευρώ το κιλό ο οβελίας

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Σκέρτσος: «Οι στίχοι της τραπ μπορεί να δημιουργήσουν περιβάλλον βίας»
36 λεπτά ago
Μνημόνιο συνεργασίας Ελλάδας και Κύπρου για προγράμματα Έρευνας και Ανάπτυξης 
2 ώρες ago
e-ΕΦΚΑ – ΔΥΠΑ: Ποιοι πάνε από Δευτέρα στα ΑΤΜ 
3 ώρες ago
Χρυσοχοϊδης: «Οι τραμπούκοι δεν έχουν χώρο στο πανεπιστήμιο»
3 ώρες ago
«Αλλάζω Σύστημα Θέρμανσης και Θερμοσίφωνα»: Μέχρι αύριο η προθεσμία για τις αιτήσεις
4 ώρες ago

Ακολουθήστε μας στα social media

Ακολουθήστε το verginanews.gr στο Instagram και το Facebook για να είστε πάντα ενημερωμένοι. Στο youtube μας μπορείτε να απολαύσετε όλες τις τελευταίες εκπομπές μας.
FacebookLike
XΑκολούθησε
InstagramΑκολούθησε
YoutubeSubscribe

ΕΚΠΟΜΠΕΣ

TisimΒενη στην Ευαγγελίστρια

Ένα από τα σημαντικότερα σημεία της Θεσσαλονίκης που στο εσωτερικό του κρατάει την ιστορία και την πορεία…

News Room

Σχολιάζοντας την Επικαιρότητα – 17 Ιανουαρίου 2025: Αναλύοντας Καίρια Θέματα για την Ελλάδα και τον Κόσμο

Στην εκπομπή της Παρασκευής, 17 Ιανουαρίου 2025, εστιάζουμε στις πλέον σημαντικές εξελίξεις της επικαιρότητας. Από…

News Room

Σχολιάζοντας την Επικαιρότητα – 16 Ιανουαρίου 2025: Ενεργειακές Προκλήσεις και Παγκόσμιες Εξελίξεις

Κυρίες και κύριοι, καλησπέρα σας! Σήμερα, Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2025, είμαστε και πάλι κοντά σας…

News Room

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυριάκος Πιερρακάκης: «Το να μειώνει κανείς το χρέος του σημαίνει περισσότερη ελευθερία για τον τόπο, περισσότερες οικονομικές ευκαιρίες για την χώρα»

News Room
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δένδιας για Τέμπη: «Αποκρούω θεσμικά και προσωπικά τις κατηγορίες για προσπάθεια συγκάλυψης»

News Room
ΕΛΛΑΔΑΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κρήτη: Μπήκαν οι υπογραφές για τον ΒΟΑΚ – Μητσοτάκης: Εκπληρώνω την προσωπική μου δέσμευση

News Room
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης και Αλ Σίσι: «Ιστορικές οι σχέσεις Ελλάδας και Αιγύπτου»

News Room
Βεργίνα Τηλεόραση
Facebook Twitter Youtube Rss
Copyright © 2024 VerginaNews
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
adbanner
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?