Ερντογάν: ”Είπα στον Μπάιντεν ότι δεν θα αποσύρουμε τους S-400”

8

ΟΡετζέπ Ταγίπ Ερντογάν πραγματοποίησε συνέντευξη με δημοσιογράφους μετά το τέλος της επίσκεψής του στο Αζερμπαϊτζάν. Απαντώντας σε ερωτήσεις για πολλά θέματα όπως η Διάσκεψη Κορυφής των Ηγετών του ΝΑΤΟ και η επίσκεψη στη Σούσα, ο Ερντογάν ανέφερε τα εξής.
“Είπα (στον Μπάιντεν) ότι ως Τουρκία, μην περιμένετε από εμάς να κάνουμε ένα διαφορετικό βήμα σχετικά με τα F-35 και τους S-400. Όσον αφορά στο ζήτημα για τους S-400, εμείς σας ζητήσαμε τους Patriot και εσείς δεν μας τους δώσατε.” Αμερικανός Αξιωματούχος διέψευσε πριν λίγα 24ωρα, ότι υπάρχει συμφωνία με τον Ταγίπ Ερντογάν να βοηθήσει τους Αμερικανούς στο θέμα της ασφάλειας του αεροδρομίου της Καμπούλ, και σε αντάλλαγμα να διατηρήσει (προφανώς) το ρωσικό σύστημα στο τουρκικό έδαφος. Ερώτηση: Έγινε συγκεκριμένη αναφορά για τους S-400 (που αγόρασε) η Τουρκία στη συνάντηση Μπάιντεν-Ερντογάν; Και θα τεθεί αυτό το ζήτημα στη συνάντηση με τον Πρόεδρο Πούτιν;

Αξιωματούχος: Υπήρξε αναφορά στο ρωσικό σύστημα S400. Αυτό είναι ένα ζήτημα μεταξύ μας και της Τουρκίας που σχετίζεται με τους νόμους του κράτους.