Ερντογάν Αγία Σοφία: «Δεύτερη άλωση» η μετατροπή της σε τζαμί

Αγία Σοφία: Συνεχίζει να προκαλεί ο Τούρκος πρόεδρος που χαρακτήρισε εμμέσως πλην σαφώς «δεύτερη άλωση» τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας.

Ειδικότερα, ο Ταγίπ Ερντογάν διάβασε σε προεκλογική ομιλία του ένα ποίημα, όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη, Μανώλης Κωστίδης.Έδειξε εκεί να ταυτίζεται με τον Μωάμεθ τον Πορθητή και χαρακτήρισε μέσα από τους στίχους του ποιήματος ως «δεύτερη άλωση» τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί.

Το ποίημα που διάβασε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανέφερε:«Αγία Σοφία, υπέροχε ναέ! Μην ανησυχείς τα εγγόνια του Μωάμεθ του Πορθητή θα γκρεμίσουν όλα τα είδωλα και θα σε μετατρέψουν και πάλι σε τζαμί. Θα κλαίνε όταν θα ετοιμαστούν για προσευχή και θα γονατίσουν για να προσευχηθούν.

Οι ήχοι των προσευχών θα γεμίσουν και πάλι τους άδειους τρούλους. Θα είναι η δεύτερη Άλωση. Οι ποιητές θα γράψουν έπος. Οι προσευχές θα την αναγγείλουν. Οι ήχοι των προσευχών που θα ακουστούν από τους άδειους σήμερα μιναρέδες θα ακουστούν και πάλι στο Διάστημα.

Όλος ο κόσμος θα νομίζει πως αναστήθηκε ο Μωάμεθ ο Πορθητής. Δεύτερη άλωση, αυτό θα συμβεί, αυτές οι ημέρες είναι κοντά, ίσως πιο κοντά και από το αύριο. Δόξα τον Αλλάχ, αξιωθήκαμε να φτάσουμε σε αυτό το αύριο. Ακούσατε το ποίημα και έλεγε η θα ανοίξει. Η Αγία Σοφία…. Άνοιξε η Αγία Σοφία; Μας αξίωσε ο Θεός. Δόξα τον Αλλάχ».