Εργαζόμενοι ΟΑΣΘ: Ανυποστάτες και ψευδείς οι κατηγορίες περί σαμποτάζ

Σε ανακοίνωσή του το Συνδικάτο Εργαζομένων στον ΟΑΣΘ , αναφέρει πως κάτι τέτοιο «υπηρετεί προεκλογικούς και μόνο στόχους και σκοπούς και δευτερευόντως προφάσεις και δικαιολογίες της διοίκησης του Οργανισμού, που απέτυχε στο έργο, που της ανατέθηκε από τον Αύγουστο του 2017 με την εφαρμογή του νόμου 4482/ 2017».

Οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ χαρακτηρίζουν τις κατηγορίες εις βάρος τους περί «σαμποτάζ» ως ψευδείς, ανυπόστατες και συκοφαντικές. Όπως τονίζουν «Αν σήμερα υφίσταται συγκοινωνία έστω και με την υπάρχουσα κατάσταση οφείλεται στο φιλότιμο και την προσπάθεια των εργαζομένων. Η αποκλειστική ευθύνη για την υπολειτουργία των αστικών συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης ανήκει στην διοίκηση του ΟΑΣΘ και στην αδιαφορία του υπουργού Μεταφορών και Υποδομών».

Οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό Αστικών διατυπώνουν επίσης ερωτηματικά μεταξύ άλλων:

«Πού βρίσκονται τα καινούργια λεωφορεία, που ανακοίνωσαν κατ’ επανάληψη (διοίκηση του ΟΑΣΘ και Υπουργός Μεταφορών και Υποδομών) ότι θα κυκλοφορούσαν τον Μάιο του 2019 στη Θεσσαλονίκη;»

«Ποιά τα αποτελέσματα για την επαρκή στελέχωση της υπηρεσίας συντήρησης και της εξασφάλισης ανταλλακτικών και αναλωσίμων για την επισκευή και διάθεση στην κυκλοφορία των 520 λεωφορείων που ορίζεται στον νόμο και απαιτούνται για την εξυπηρέτηση των πολιτών».

«Οι ευθύνες για την σημερινή κατάσταση των αστικών συγκοινωνιών στη Θεσσαλονίκη, βαρύνουν αποκλειστικά και μόνο την σημερινή διοίκηση του ΟΑΣΘ και κατ’ ‘επέκταση τον αρμόδιο Υπουργό Μεταφορών και Υποδομών που ανέχθηκε και επέτρεψε να φθάσει ο ΟΑΣΘ σε αυτή την κατάσταση ως προς παρεχόμενες υπηρεσίες.