Επιδρομή… Ελλήνων στη Βουλγαρία: Φουλάρουν, ψωνίζουν, επιστρέφουν!

Το ράλι των αυξήσεων στις τιμές των καυσίμων και των ειδών πρώτης ανάγκης, οδηγεί πολλούς Έλληνες που ζουν κοντά στα σύνορα, να βγουν έστω και για λίγες ώρες στο…εξωτερικό και συγκεκριμένα στη Βουλγαρία προκειμένου να φουλάρουν τα ρεζερβουάρ τους, να γεμίσουν το καλάθι και στη συνέχεια να επιστρέψουν και πάλι στη χώρα.
Το γεγονός επιβεβαιώνει και ο πρώην πρόεδρος και νυν μέλος του ΔΣ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων, Γιώργος Ασμάτογλου, ο οποίος μάλιστα κάνει λόγο για ουρές χιλιομέτρων που παρατηρούνται καθημερινά στους συνοριακούς σταθμούς της Ροδόπης.

«Ο κόσμος περνά κατά κόρον και σε καθημερινή βάση τα σύνορα γιατί στη Βουλγαρία βρίσκει πολύ φθηνή βενζίνη και προϊόντα που επίσης έχουν αυξηθεί στα σούπερ – μάρκετ. Το πρόβλημα αυτό εντοπίζεται κυρίως στη Ροδόπη, για την οποία έχω κάνει σχετικές εισηγήσεις προς το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, για απαλλαγή του ειδικού φόρου που δημιουργεί και αυτές τις διαφορές στις τιμές των καυσίμων» αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Ασμάτογλου, τονίζοντας παράλληλα ότι σε δεύτερη φάση, ιδιαίτερα αυξημένη είναι και η κίνηση των κατοίκων της Φλώρινας προς τη Μπίτολα (Μοναστήρι) της Β. Μακεδονίας, καθώς επίσης και στον Προμαχώνα.

Διαφορές που αγγίζουν ακόμη και το 1 ευρώ
Πράγματι μια πρόχειρη ματιά στις τιμές και στις διαφορές που υπάρχουν αυτή τη στιγμή ανάμεσα στην Ελλάδα και τη γειτονική χώρα, αρκεί για να διαπιστώσει κανείς ότι φτάνουν ακόμη και το 1 ευρώ. Για παράδειγμα, ενώ στη χώρα μας η τιμή των καυσίμων, πλησιάζει ολοένα και περισσότερο στα 2,5 ευρώ ανά λίτρο, στη Βουλγαρία παραμένει κοντά στο 1,4 ευρώ με ελάχιστες αυξομειώσεις.