Ελληνοτουρκικά: Ετοιμάζουν πόλεμο που ομολογούν ότι θα χάσουν – Ακραία σενάρια στην Τουρκία

Χαρακτηριστικό είναι πως σήμερα, Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου, τουρκικό μη επανδρωμένο UAV πραγματοποίησε υπερπτήση πάνω από τη νήσο Κανδελιούσσας στα 19.000 πόδια.

Η Τουρκία πραγματοποιεί πλέον επί καθημερινής βάσης, παραβιάσεις του εθνικού μας εναέριου χώρου. Είναι χαρακτηριστικό, ότι και χθες Κυριακή (18/9) ένα τουρκικό μη επανδρωμένο UAV πραγματοποίησε υπερπτήση πάνω από την ίδια νήσο στα 19.000 πόδια.Σημειώνεται ότι και το πρωί του Σαββάτου, ένα τουρκικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος UAV που εισήλθε στο FIR Αθηνών, χωρίς να καταθέσει σχέδιο πτήσης, παραβίασε τον εθνικό εναέριο χώρο και πέταξε πάνω από την Κίναρο, στα 19.000 πόδια.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΓΕΑ, μέχρι και χθες καταγράφηκαν 6.783 παραβιάσεις ενώ στο σύνολο του 2021 ήταν 2.744 σαφώς μειωμένες από το 2022 με 4.605. Αξίζει να σημειωθεί πως το 2020 ήταν το θερμό καλοκαίρι με το Όρουτς Ρέις.Όσον αφορά τις υπερπτήσεις έχουν καταγραφεί 172 έως σήμερα για το 2022 έναντι μόλις 48 το 2021.

Παράλληλα έχουν καταγραφεί 179 αερομαχίες έναντι 145 το 2021. Αξιοσημείωτο είναι πως οι παραβιάσεις τους γίνονται απλά για να καταγραφούν και αποφεύγουν να παραμείνουν στον ελληνικό εναέριο χώρο.

Η Αθήνα προχωρά με την δοκιμή του αντι – drone συστήματος με τα πρώτα αποτελέσματα να είναι ιδιαιτέρως ικανοποιητικά και μένει να ληφθεί η πολιτική απόφαση που θα σημάνει και την καθήλωση των μη επανδρωμένων της Τουρκίας.

Βλέπουν νέο Ναυαρίνο
Εν τω μεταξύ, όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, σε ακραία σενάρια για άλλη μια φορά αναφέρονται αναλυτές στα τουρκικά ΜΜΕ. Τούρκος Αντιπτέραρχος ε.α σχολίασε πως αν οι ΗΠΑ βοηθήσουν την Ελλάδα σε πολεμική σύγκρουση στο Αιγαίο, τότε θα σημειωθεί επανάληψη της ναυμαχίας του Ναυαρίνου.