Τετάρτη, 19 Νοέ 2025
Βεργίνα Τηλεόραση
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ρoή Ειδήσεων
Νέα απάτη με παράνομες συνταγογραφήσεις 12 εκατ. ευρώ, στο στόχαστρο 30 γιατροί και 62 φαρμακεία
Καταστήματα: Ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών ανακοίνωσε το ωράριο των Χριστουγέννων
Η επιστροφή ενοικίου πλησιάζει – πότε θα μπουν τα χρήματα στους δικαιούχους
Τράπεζα της Ελλάδος: Ταμειακό πλεόνασμα 3,92 δισ. ευρώ στο δεκάμηνο του 2025
e-ΕΦΚΑ – ΔΥΠΑ: Ο «χάρτης» πληρωμών έως 21 Νοεμβρίου 
Θεσσαλονίκη: Στήνεται το Χωριό των Χριστουγέννων στην Αριστοτέλους
Θεσσαλονίκη: Ανοιχτά τα εμπορικά καταστήματα την Κυριακή 30 Νοεμβρίου
Δήμος Παύλου Μελά: Fake news οι φήμες για τη δημιουργία τζαμιού στο ΑΓΝΟ
Πολύγυρος: Το ΣτΕ απέρριψε την αίτηση αναστολής για το αιολικό πάρκο αλλά ζητάει αλλαγή στη ΜΠΕ
Από 1η Δεκεμβρίου υποχρεωτική η αποδοχή πληρωμών μέσω IRIS για συναλλαγές με ιδιώτες
Font ResizerAa
Βεργίνα ΤηλεόρασηΒεργίνα Τηλεόραση
Search
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ακολουθησε μας
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
© 2024 Verginanews
ΕΛΛΑΔΑ

ΕΛΑΣ: Εξάρθρωση οργάνωσης που διακινούσε λαθραία τσιγάρα-Σχέση με την Greek Mafia

9 μήνες ago
Κοινοποίηση
4 Λεπτά ελάχιστη ανάγνωση
Κοινοποίηση


Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που δραστηριοποιούνταν στην παραγωγή και διακίνηση λαθραίων τσιγάρων. Οι αστυνομικοί του ελληνικού FBI πραγματοποίησαν επιχείρηση σε Αττική, Κρήτη, Θεσσαλία, Στερεά και Δυτική Ελλάδα. Η δομή του κυκλώματος ήταν πυραμιδοειδής και λειτουργούσε σε τέσσερα επίπεδα. Η ΕΛΑΣ έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο στο οποίο περιλαμβάνονται πλάνα από εργοστάσιο επεξεργασίας καπνού στον Ελαιώνα Θηβών, καθώς και από μονάδα κατασκευής τσιγάρων στην Εύβοια.

Τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης παρήγαγαν παράνομα τσιγάρα στο εργοστάσιο που διέθεταν στην περιοχή της Εύβοιας το οποίο είχαν εξοπλίσει με τσιγαρομηχανές. Στη συνέχεια μετέφεραν τα καπνικά προϊόντα σε μεγαλύτερες αποθήκες και εν συνεχεία, σε μικρότερες. Από εκεί ξεκινούσε η διακίνηση προς τους αγοραστές.

Οι σχέσεις με την Greek Mafia

Πρόκειται για ένα νέο και συντριπτικό πλήγμα της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος σε βάρος της μαφίας και συγκεκριμένα τις ρωσόφωνης μαφίας από μέλη χωρών της πρώην Σοβιετικής Ένωσης που έχουν κηρύξει πόλεμο στη Greekmafia για τα ηνία στο λαθρεμπόριο των τσιγάρων.

Ως αρχηγός της ομάδας φέρεται να είναι ένας Ελληνοουκρανός που το τελευταίο διάστημα βρισκόταν στο Ντουμπάι. Αυτό ωστόσο που παρουσιάζει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον είναι ότι, σύμφωνα με εκτιμήσεις στελεχών της ΕΛ.ΑΣ., ο εν λόγω άνδρας είναι πιθανό να κρύβεται πίσω από τις δολοφονίες των Γιάννη Σκαφτούρου, Βασίλη Ρουμπέτη και Βαγγέλη Ζαμπούνη.

Ειδικότερα, καλά ενημερωμένες πηγές ανέφεραν σχετικά στο protothema.gr πως υπάρχουν στοιχεία σύμφωνα με τα οποία κάποια από τα μέλη της ομάδας του Ελληνοουκρανού, εκτός από το λαθρεμπόριο καπνικών προϊόντων, εμπλέκονται σε ανθρωποκτονίες, απειλές και εκβιασμούς χωρίς ωστόσο να έχουν γίνει περισσότερα γνωστά μέχρι στιγμής.

Ο λόγος που είχε ξεσπάσει ο συγκεκριμένος πόλεμος ήταν ακριβώς γιατί η Greekmafia, τα στελέχη της, προσπάθησαν να μπουν και εκείνοι στη συγκεκριμένη δραστηριότητα στα χωράφια, ας το πούμε έτσι, της ρωσόφωνης μαφίας, με αποτέλεσμα να ξεσπάσει ο συγκεκριμένος πόλεμος.

Μέχρι τώρα έχουν γίνει 24 προσαγωγές. Το πιο σημαντικό είναι ότι για πρώτη φορά οι αρχές έχουν εντοπίσει τη γραμμή παραγωγής της συγκεκριμένης εγκληματικής οργάνωσης και συγκεκριμένα δύο εργοστάσια, ένα εργοστάσιο στον Ελαιώνα Θηβών, όπου γινόταν η συγκέντρωση και επεξεργασία του καπνού και ένα εργοστάσιο λίγο έξω από την Χαλκίδα που γινόταν η τυποποίηση και η παρασκευή των λαθραίων τσιγάρων και στη συνέχεια αυτά διοχετεύονταν τόσο στην εγχώρια παράνομη αγορά όσο και στο εξωτερικό.

Στην ίδια επιχείρηση γίνεται και μια παράλληλη αστυνομική επιχείρηση από το Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών, όπου προσάγονται μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, καθώς έχει διαπιστωθεί ότι προέβαιναν σε εκβιασμούς σε βάρος άλλων λαθρεμπόρων τσιγάρων με μικρότερη ισχύ, από τους οποίους εισέπρατταν ποσά για να τους αφήνουν στην ουσία ήσυχους.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:SliderΕγκληματική ΟργάνωσηΕλληνική ΑστυνομίαΛαθραία Τσιγάρα
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Facebook Email Αντιγραφή συνδέσμου Εκτύπωση
Προηγούμενο άρθρο Βουλή: Σφοδρή κόντρα μεταξύ Μπακογιάννη-Κωνσταντοπούλου-Δουδωνή
Επόμενο άρθρο Οι ενδεκάδες του αγώνα Μπόντο Γκλιμτ-Ολυμπιακός

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Νέα απάτη με παράνομες συνταγογραφήσεις 12 εκατ. ευρώ, στο στόχαστρο 30 γιατροί και 62 φαρμακεία
6 ώρες ago
Καταστήματα: Ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών ανακοίνωσε το ωράριο των Χριστουγέννων
8 ώρες ago
Η επιστροφή ενοικίου πλησιάζει – πότε θα μπουν τα χρήματα στους δικαιούχους
13 ώρες ago
Τράπεζα της Ελλάδος: Ταμειακό πλεόνασμα 3,92 δισ. ευρώ στο δεκάμηνο του 2025
15 ώρες ago
e-ΕΦΚΑ – ΔΥΠΑ: Ο «χάρτης» πληρωμών έως 21 Νοεμβρίου 
16 ώρες ago

Ακολουθήστε μας στα social media

Ακολουθήστε το verginanews.gr στο Instagram και το Facebook για να είστε πάντα ενημερωμένοι. Στο youtube μας μπορείτε να απολαύσετε όλες τις τελευταίες εκπομπές μας.
FacebookLike
XΑκολούθησε
InstagramΑκολούθησε
YoutubeSubscribe

ΕΚΠΟΜΠΕΣ

ΒΕΡΓΙΝΑ TV: Αλεξάνδρα Σδούκου για ΕΛΤΑ –«Έρχεται ο ταχυδρόμος κατ’ οίκον»

Για τις αντιδράσεις που έχει προκαλέσει το κλείσιμο 46 υποκαταστημάτων των ΕΛΤΑ, μίλησε μεταξύ άλλων…

Αλεξία Χαρακίδα

Θεσσαλονίκη: Κυλιόμενη Σκάλα Εκτός Λειτουργίας στο Μετρό «Πανεπιστήμιο» – Ουρές και Πίεση σε Ώρα Αιχμής

Το θέμα αναδείχθηκε ζωντανά στην εκπομπή «Αυτοδιοικητικό Μέτωπο» με την Ευδοξία Βροχίδου στη Βεργίνα Τηλεόραση, μέσα…

Αλεξία Χαρακίδα

Ο υπουργός υγείας Α. Γεωργιάδης στη Βεργίνα Τηλεόραση και στον Στέργιο Καλόγηρο

Συνέντευξη εφ’όλης της ύλης έδωσε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης στη Βεργίνα Τηλεόραση και τον…

Newsroom

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Στήνεται το Χωριό των Χριστουγέννων στην Αριστοτέλους

Newsroom
ΕΛΛΑΔΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Θεσσαλονίκη: Ανοιχτά τα εμπορικά καταστήματα την Κυριακή 30 Νοεμβρίου

Newsroom
ΕΛΛΑΔΑ

Δήμος Παύλου Μελά: Fake news οι φήμες για τη δημιουργία τζαμιού στο ΑΓΝΟ

Newsroom
ΕΛΛΑΔΑ

Πολύγυρος: Το ΣτΕ απέρριψε την αίτηση αναστολής για το αιολικό πάρκο αλλά ζητάει αλλαγή στη ΜΠΕ

Newsroom
Βεργίνα Τηλεόραση
Facebook Twitter Youtube Rss
Copyright © 2024 VerginaNews
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
adbanner
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?