Εισβολή στην Ουκρανία: όλες οι εξελίξεις

Τραγικός είναι ο απολογισμός της πρώτης ημέρας από την έναρξη της ρωσικής στρατιωτικής επίθεσης στην Ουκρανία. Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας της χώρας Όλε Λιάσκο, 57 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους ενώ 169 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί σε όλη τη χώρα σε τουλάχιστον 203 επιθέσεις.Πετύχαμε όλους τους στόχους μας λέει η Ρωσία: «Καταστρέψαμε 83 ουκρανικούς στόχους»
Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε αργά το απόγευμα της Πέμπτης ότι πέτυχε όλους τους στόχους είχαν τεθεί για την πρώτη ημέρα της επιχείρησης στην Ουκρανία, η οποία ξεκίνησε τα ξημερώματα. Η Μόσχα επιβεβαίωσε επίσημα ότι οι δυνάμεις του έχουν εισέλθει στην Ουκρανία από την Κριμαία και τόνισε ότι έχουν διευρυνθεί τα εδάφη των ρωσόφωνων κατά 6 – 8 χιλιόμετρα.Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντίτρι Πέσκοφ, μετέφερε την επιθυμία του προέδρου Πούτιν να ξεκινήσει συζητήσεις με την ουκρανική πλευρά, υπό την προοπτική των εγγυήσεων ότι η Ουκρανία θα διατηρεί πλέον «ουδέτερη στάση» και ότι δεν θα αναπτύξει όπλα στο έδαφός της.

«Με την τήρηση αυτών των όρων θα επιτευχθεί η αποστρατικοποίηση και η αποναζιστικοποίηση της Ουκρανία, ώστε να πάψει η Ρωσία να τη θεωρεί ως απειλή για την ασφάλειά της και τον λαό της», σημείωσε.

ΝΩΡΙΤΕΡΑ: Δραματικές ώρες βιώνει από τα ξημερώματα της Πέμπτης η Ουκρανία οπότε και ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, ανακοίνωσε την έναρξη της ρωσικής επίθεσης.