Τρίτη, 19 Αυγ 2025
Βεργίνα Τηλεόραση
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ρoή Ειδήσεων
Κυριάκος Μητσοτάκης: Θα συμμετέχει σήμερα σε τηλεδιάσκεψη των Ευρωπαίων ηγετών για την Ουκρανία
Aκρίβεια: Σε ποια προϊόντα θα ανέβουν οι τιμές
Πλεύρης: Κάτω από 400 αφίξεις παράνομων μεταναστών τον Αύγουστο
Περίεργη ανάρτηση Ζελένσκι: «Συζητάμε τις εγγυήσεις ασφαλείας»
Η ευκαιρία του Καραλή για πρωτιά στη Λωζάνη
Συντάξεις Σεπτεμβρίου 2025: Ο χάρτης με τις πληρωμές
BBC: Διπλωματική επιτυχία του Ζελένσκι, αλλά τα κύρια μέτωπα παραμένουν ανοιχτά
Ουκρανικό: Προς συνάντηση Ζελένσκι και Πούτιν λέει ο Τραμπ – Οσα έγιναν στον Λευκό Οίκο
Φονικό τροχαίο στην Εγνατία Οδό: Έτσι έγινε η τραγωδία με τους τρεις νεκρούς – Παιδιά και εγγόνια ήταν στο μπροστινό αυτοκίνητο
Σδούκου: Στόχος να υπάρξει ακόμη πιο ουσιαστικό αποτύπωμα στην κοινωνία
Font ResizerAa
Βεργίνα ΤηλεόρασηΒεργίνα Τηλεόραση
Search
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ακολουθησε μας
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
© 2024 Verginanews
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΕΕ: Θετική εισήγηση στην πρόταση νέων έργων υποδομών και ψηφιακής ανάπτυξης

2 μήνες ago
Κοινοποίηση
4 Λεπτά ελάχιστη ανάγνωση
Κοινοποίηση


Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξέδωσε την απόφαση με τη θετική εισήγησή της για την αναθεώρηση του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0», ανοίγοντας έτσι το δρόμο για την έγκριση της αναθεώρησης από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.

Κύριος στόχος της ελληνικής πρότασης αναθεώρησης που υποβλήθηκε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, είναι η διασφάλιση της πλήρους και αποτελεσματικής αξιοποίησης του συνόλου των πόρων που έχει στη διάθεσή της η χώρα από το Ταμείο Ανάκαμψης. Η πρόταση είναι χρηματοδοτικά ουδέτερη – δεν υπάρχει καμία χρηματοδοτική μείωση του ελληνικού σχεδίου. Η αναθεώρηση συνίσταται στην αναπροσαρμογή δράσεων για αντικειμενικούς τεχνικούς/διαχειριστικούς λόγους, με βάση τη μέχρι σήμερα εικόνα της υλοποίησης, με παράλληλη ενίσχυση δράσεων για τις οποίες υπάρχει μεγάλη ζήτηση, αλλά και την προσθήκη νέων έργων.

Τα νέα έργα στο αναθεωρημένο σχέδιο «Ελλάδα 2.0» αφορούν: την ολοκληρωμένη αναβάθμιση της υποδομής ασφαλείας των δέκα μεγαλύτερων σιδηροδρομικών τούνελ του ΟΣΕ με τη χρήση έξυπνων συστημάτων, την δημιουργία έξυπνων διαβάσεων σε σχολικές μονάδες και την ανάπτυξη αυτόνομων έξυπνων δικτύων φωτισμού στους οδικούς άξονες, την προμήθεια επιπλέον 175 ηλεκτροκίνητων λεωφορείων στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη. Επίσης, περιλαμβάνονται νέα έργα για τον ψηφιακό μετασχηματισμό της Εκπαίδευσης (επιπλέον 2900 διαδραστικοί πίνακες στα δημόσια σχολεία), της δημόσιας Υγείας και του πολεοδομικού σχεδιασμού με το σύστημα εντοπισμού της αυθαίρετης δόμησης με σύγχρονα τεχνολογικά μέσα, προμήθεια 2 αεροσκαφών για την Πολιτική Προστασία, καθώς και νέο πολυμεσικό σύστημα επικοινωνίας για την εξυπηρέτηση των πολιτών από τον δημόσιο τομέα .

Η ένταξη και χρηματοδότηση νέων έργων εγκρίθηκε από τους διαθέσιμους πόρους που προέκυψαν από τη μεταφορά έργων, όπως τα 13 Περιφερειακά Κέντρα Πολιτικής Προστασίας και η αναβάθμιση των 7 Canadair σε χρηματοδοτικά εργαλεία μεγαλύτερης χρονικής διάρκειας, από δράσεις που αξιολογήθηκαν ότι δεν μπορούσαν να υλοποιηθούν στο χρονοδιάγραμμα, λόγω αντικειμενικών συνθηκών (πχ λόγω άγονης έκβασης διαγωνισμών), όπως ενδεικτικά η αναβάθμιση των ψηφιακών δεξιοτήτων των στρατεύσιμων, η ψηφιοποίηση του δικτύου Οικονομικής Διπλωματίας, και το φράγμα Αλμωπαίου. Στη δράση της Ηλεκτροκίνησης, η μη ανταπόκριση της αγοράς οδήγησε στην αντικατάσταση των προγραμμάτων Πράσινα Ταξί και Φορτίζω παντού με την προμήθεια πρόσθετων ηλεκτρικών λεωφορείων.

Υπενθυμίζεται ότι η Ελλάδα υπέβαλε την πρότασή της για την αναθεώρηση του Εθνικού Σχεδίου «Ελλάδα 2.0» στις 14/5/2025, σύμφωνα με τις προβλέψεις του Κανονισμού και ανταποκρινόμενη θετικά και άμεσα στη σύσταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής προς όλα τα κράτη μέλη να αναθεωρήσουν τα εθνικά σχέδια τους, προκειμένου να διασφαλίσουν την έγκαιρη υποβολή των αιτημάτων πληρωμής που απομένουν.

Το επόμενο βήμα, μετά την θετική εισήγηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, είναι η τελική έγκριση της πρότασης αναθεώρησης από το ECOFIN, η οποία αναμένεται μέσα στον Ιούλιο.

Η πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Εκτελεστική Απόφαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για την τροποποίηση της εκτελεστικής απόφασης της 13ης Ιουλίου 2021, σχετικά με την έγκριση της αξιολόγησης του Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας της Ελλάδας, βρίσκεται στον παρακάτω σύνδεσμο:

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:Eυρωπαϊκή ΕπιτροπήΤαμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας (ΤΑΑ)
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Facebook Email Αντιγραφή συνδέσμου Εκτύπωση
Προηγούμενο άρθρο ΠΑΣΟΚ: Το Μαξίμου ήταν ενήμερο για τον ΟΠΕΚΕΠΕ αλλά το κάλυπτε
Επόμενο άρθρο Χαλκιδική: Φωτιά καίει δάσος στην Βουρβουρού – Μήνυμα 112

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Κυριάκος Μητσοτάκης: Θα συμμετέχει σήμερα σε τηλεδιάσκεψη των Ευρωπαίων ηγετών για την Ουκρανία
18 λεπτά ago
Aκρίβεια: Σε ποια προϊόντα θα ανέβουν οι τιμές
34 λεπτά ago
Πλεύρης: Κάτω από 400 αφίξεις παράνομων μεταναστών τον Αύγουστο
1 ώρα ago
Περίεργη ανάρτηση Ζελένσκι: «Συζητάμε τις εγγυήσεις ασφαλείας»
1 ώρα ago
Η ευκαιρία του Καραλή για πρωτιά στη Λωζάνη
1 ώρα ago

Ακολουθήστε μας στα social media

Ακολουθήστε το verginanews.gr στο Instagram και το Facebook για να είστε πάντα ενημερωμένοι. Στο youtube μας μπορείτε να απολαύσετε όλες τις τελευταίες εκπομπές μας.
FacebookLike
XΑκολούθησε
InstagramΑκολούθησε
YoutubeSubscribe

ΕΚΠΟΜΠΕΣ

ΒΕΡΓΙΝΑ TV: Σημαντική μείωση του κόστους ρεύματος για τα ελληνικά πανεπιστήμια

Για τη σημαντική οικονομική ωφέλεια που θα έχουν τα ελληνικά ΑΕΙ από τη μείωση στο…

Ελένη Ευσταθίου

Π. Λαφαζάνης: “Μέγας Αρχιπραξικοπηματίας και μέγας μυθομανής ο Παυλόπουλος”-Α. Μητρόπουλος: “Κατέστρεψε το Κοινωνικό Κράτος ο Τσίπρας, έχει ρόλο να παίξει”

Π. Λαφαζάνης: «Μέγας Αρχιπραξικοπηματίας» ο Παυλόπουλος και «μέγας μυθομανής» Α. Μητρόπουλος: Έχει ρόλο ο Τσίπρας να…

News Room

Ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Βαρνάβας στη Βεργίνα τηλεόραση

Ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Βαρνάβας στη Βεργίνα τηλεόραση και στην εκπομπή "σχολιάζοντας την επικαιρότητα…

News Room

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

ΚΟΣΜΟΣΠΟΛΙΤΙΚΗ

BBC: Διπλωματική επιτυχία του Ζελένσκι, αλλά τα κύρια μέτωπα παραμένουν ανοιχτά

News Room
ΚΟΣΜΟΣΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ουκρανικό: Προς συνάντηση Ζελένσκι και Πούτιν λέει ο Τραμπ – Οσα έγιναν στον Λευκό Οίκο

News Room
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σδούκου: Στόχος να υπάρξει ακόμη πιο ουσιαστικό αποτύπωμα στην κοινωνία

News Room
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης : « Το Εθνικό Σύστημα Υγείας γίνεται ακόμη πιο ανθρώπινο και αποτελεσματικό»

News Room
Βεργίνα Τηλεόραση
Facebook Twitter Youtube Rss
Copyright © 2024 VerginaNews
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
adbanner
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?