Διελεύσεις F-16 αύριο στον ουρανό της Θεσσαλονίκης – Δεν θα γίνει η καθιερωμένη επίδειξη της ομάδας «ΖΕΥΣ»

Η ακύρωση της μεγάλης στρατιωτικής παρέλασης της 28ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη λόγω των αυστηρών μέτρων για τον κορωνοϊό οδήγησε και στη ματαίωση της καθιερωμένης τα τελευταία χρόνια επίδειξης από το ειδικό μαχητικό αεροσκάφος της ομάδας Αεροπορικών Επιδείξεων Μεμονωμένου Αεροσκάφους F-16 «ΖΕΥΣ».

Κάθε χρόνο ο πιλότος του αεροσκάφους πέρα από τους εντυπωσιακούς ελιγμούς που πραγματοποιούσε εντυπωσιάζοντας τους θεατές έστελνε και ένα συγκλονιστικό μήνυμα υπερηφάνειας στους πολίτες.

Φέτος μπορεί τον ουρανό της Θεσσαλονίκης να μην «σκίζει» ο πιλότος της ομάδας «ΖΕΥΣ» αλλά η πολεμική αεροπορία δεν θα αφήσει «παραπονεμένους» τους Θεσσαλονικείς. Δύο μαχητικά F-16 θα περάσουν πάνω από τη Θεσσαλονίκη ενώ ένας από τους πιλότους θα στείλει και μήνυμα μέσα από το κοκπιτ την ώρα που αυτό θα πραγματοποιεί διέλευση πάνω από την πόλη.

Αντίστοιχα ζεύγη μαχητικών F-16 θα πετάξουν από διάφορα σημεία της Ελλάδας στέλνοντας προς πάσα κατεύθυνση το μήνυμα ισχύς και υπεροπλίας της πολεμικής αεροπορίας και ως ένας τρόπος να τιμηθούν οι πεσόντες του έπους του 1940.