Κυριακή, 14 Δεκ 2025
Βεργίνα Τηλεόραση
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ρoή Ειδήσεων
Παπασταύρου: Δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις στο αγροτικό – Ο πρωθυπουργός άνοιξε την πόρτα του διαλόγου
Δύο μήνες σχεδίαζαν τη δολοφονία του ιδιοκτήτη του κάμπινγκ στη Φοινικούντα – Τι ρόλο είχε ο ανιψιός του
Κ. Βελόπουλος για Πιερρακάκη: Έτρεξε μόνος του και βγήκε πρώτος-Για αγρότες: Να μη διασπαστούν τα μπλόκα
Κρήτη: Περισσότερα από 1,7 εκατ. πήραν οι συλληφθέντες από τις επιδοτήσεις του ΟΠΕΚΕΠΕ- Δήλωναν ονόματα νεκρών
Υψηλοί τόνοι μεταξύ Α. Γεωργιάδη – αντιπολίτευσης στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό
Καιρός: Μικρή πτώση της θερμοκρασίας και βροχές σε πολλές περιοχές της χώρας
Άδωνις Γεωργιάδης: Ο προϋπολογισμός του 2026 έχει το μεγαλύτερο ποσό δαπανών για την υγεία
«Φάνηκε ότι έστησαν την κομπίνα για τα περιουσιακά» δήλωσε μάρτυρας για το φονικό στη Φοινικούντα – Συγκλονίζει ο αδερφός του επιστάτη
Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα, το μαύρο πρόβατο της Ευρώπης, επιλέγεται ως η χώρα που κατευθύνει την κεντρική πολιτική της ευρωζώνης
Εορτολόγιο: Τα ονόματα που γιορτάζουν σήμερα 13 Δεκεμβρίου
Επαναπροσδιορισμός γραμματοσειράςAa
Βεργίνα ΤηλεόρασηΒεργίνα Τηλεόραση
Search
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ακολουθήστε μας
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
© 2024 Verginanews
ΚΟΣΜΟΣ

Διαπραγματευτείτε «τώρα», τα πράγματα θα είναι «πολύ χειρότερα» μετά το 2020

7 έτη πριν
Μοιραστείτε το
5 Ελάχιστη ανάγνωση
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ



Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ απαίτησε από την Κίνα να κλείσει μια διμερή συμφωνία για το εμπόριο με την κυβέρνησή του «τώρα», διαμηνύοντας στο Πεκίνο ότι θα βρεθεί αντιμέτωπο με «πολύ χειρότερη» κατάσταση εάν η διαπραγμάτευση συνεχιστεί κατά τη διάρκεια της δεύτερης θητείας που προεξοφλεί ότι θα εξασφαλίσει στον Λευκό Οίκο.
Εν μέσω του εμπορικού πολέμου στον οποίο αναμετρώνται η Ουάσινγκτον με το Πεκίνο, κινεζικά προϊόντα αξίας 250 δισεκατομμυρίων και πλέον που εξάγονται στις ΗΠΑ υφίστανται τιμωρητικούς τελωνειακούς δασμούς, οι οποίοι αυξήθηκαν από το 10% στο 25% προχθές Παρασκευή για προϊόντα αξίας 200 δισεκ. δολαρίων.
Την ίδια ημέρα ο Τραμπ διέταξε την κυβέρνησή του να κινήσει τη διαδικασία για την επιβολή βαρύτερων τελωνειακών δασμών στα εναπομείναντα εισαγόμενα κινεζικά προϊόντα, αξίας περίπου 300 δισεκ. δολαρίων ακόμη.
Αν αποφασιστεί, η αύξηση των δασμών θα χρειαστεί πιθανόν αρκετούς μήνες για να τεθεί σε εφαρμογή, όμως η κίνηση επιτρέπει στον Ρεπουμπλικάνο να σφίξει κι άλλο τη θηλιά στην Κίνα, εν μέσω των δύσκολων διαπραγματεύσεων που βρίσκονται σε εξέλιξη.
«Θεωρώ πως η Κίνα αισθάνθηκε ότι ηττήθηκε τόσο άσχημα στην πρόσφατη διαπραγμάτευση, που μπορεί κάλλιστα να περιμένει ως τις επόμενες εκλογές, το 2020, για να δει μήπως μπορεί να φανεί τυχερή και να κερδίσει κάποιος Δημοκρατικός — περίπτωση στην οποία θα συνεχίσει να κλέβει από τις ΗΠΑ πάνω από 500 δισεκατομμύρια δολάρια τον χρόνο», ανέφερε ο Τραμπ σε ανάρτησή του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter.
«Το μόνο πρόβλημα είναι πως ξέρει ότι θα κερδίσω (έχω τους καλύτερους αριθμούς για την οικονομία και την απασχόληση στην ιστορία των ΗΠΑ, και πολλά περισσότερα) κι η συμφωνία θα γίνει πολύ χειρότερη γι’ αυτήν αν πρέπει να τη διαπραγματευθούμε στη δεύτερη θητεία μου. Θα ήταν σοφό από μέρους της να ενεργήσει τώρα, αλλά [στο μεταξύ] λατρεύω να εισπράττω μεγάλους δασμούς», πρόσθεσε, πληκτρολογώντας τις λέξεις «μεγάλους δασμούς» με κεφαλαία γράμματα για έμφαση, όπως το συνηθίζει.
Σε προηγούμενο tweet του, ο Τραμπ προέτρεψε τις αμερικανικές βιομηχανίες και εταιρείες να παράγουν οι ίδιες στις ΗΠΑ προϊόντα που θέλουν αντί να εισάγουν κινεζικά, για να αποφύγουν τον κίνδυνο να επηρεαστούν από τους δασμούς.
«Ποιος είναι ένας πανεύκολος τρόπος να αποφύγετε τους τελωνειακούς δασμούς; Κατασκευάστε τα αγαθά σας και τα προϊόντα σας στην παλιά καλή Αμερική. Είναι πολύ απλό!», διαβεβαίωσε.
Τα μέτρα που διέταξε να ληφθούν ο Τραμπ θεωρητικά σκοπεύουν να αποθαρρυνθούν οι εισαγωγές από τον ασιατικό γίγαντα, καθιστώντας τα κινεζικά προϊόντα ακριβότερα αλλά, στην πράξη, μάλλον πρόκειται να πλήξουν αμερικανικές εταιρείες και αμερικανούς καταναλωτές.
Την καταβολή των δασμών την επωμίζονται στα τελωνεία οι αμερικανικές εταιρείες που εισάγουν κινεζικά προϊόντα, όχι οι κινεζικές εξαγωγικές εταιρείες, κι εν μέρει το κόστος μετακυλίεται στους αμερικανούς καταναλωτές, τα προϊόντα που αγοράζουν οι οποίοι γίνονται ακριβότερα.
Η οργάνωση Trade Partnership υπολόγισε ότι η αύξηση των τελωνειακών δασμών που τέθηκε σε ισχύ την Παρασκευή θα ακριβύνει τις ετήσιες αγορές μιας τετραμελούς αμερικανικής οικογένειας κατά 767 δολάρια.
Το Πεκίνο απαντά πως δεν προτίθεται να κάνει πίσω μπροστά στις απειλές του Λευκού Οίκου. «Η Κίνα δεν θα παραδοθεί λόγω της πίεσης», ξεκαθάρισε ο εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Γκάο Φενγκ.
Ο πιο πρόσφατος γύρος των σινοαμερικανικών διαπραγματεύσεων για το εμπόριο, την Πέμπτη και την Παρασκευή στην Ουάσινγκτον, δεν οδήγησε σε συμφωνία. Οι συνομιλίες αναμένεται να συνεχιστούν, πάντως η ημερομηνία δεν έχει οριστεί ακόμη.
Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ
Μοιράσου το άρθρο:

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Facebook Email Copy Link Print
Προηγούμενο άρθρο Οι αρχές εντόπισαν τρεις μυστικούς τάφους με συνολικά 35 πτώματα
Επόμενο άρθρο Τίρανα:Βίαια επεισόδια και τραυματισμοί σε αντικυβερνητική διαδήλωση

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Παπασταύρου: Δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις στο αγροτικό – Ο πρωθυπουργός άνοιξε την πόρτα του διαλόγου
42 λεπτά πριν
Δύο μήνες σχεδίαζαν τη δολοφονία του ιδιοκτήτη του κάμπινγκ στη Φοινικούντα – Τι ρόλο είχε ο ανιψιός του
1 ώρα πριν
Κ. Βελόπουλος για Πιερρακάκη: Έτρεξε μόνος του και βγήκε πρώτος-Για αγρότες: Να μη διασπαστούν τα μπλόκα
2 ώρες πριν
Κρήτη: Περισσότερα από 1,7 εκατ. πήραν οι συλληφθέντες από τις επιδοτήσεις του ΟΠΕΚΕΠΕ- Δήλωναν ονόματα νεκρών
2 ώρες πριν
Υψηλοί τόνοι μεταξύ Α. Γεωργιάδη – αντιπολίτευσης στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό
3 ώρες πριν

Ακολουθήστε μας στα social media

Ακολουθήστε το verginanews.gr στο Instagram και το Facebook για να είστε πάντα ενημερωμένοι. Στο youtube μας μπορείτε να απολαύσετε όλες τις τελευταίες εκπομπές μας.
FacebookLike
XFollow
InstagramFollow
YoutubeSubscribe

ΕΚΠΟΜΠΕΣ

Θ. Πλεύρης στη Βεργίνα Τηλεόραση: Τα σκληρά μέτρα αποδίδουν

Την αποτελεσματικότητα των νέων νομοθετικών παρεμβάσεων που έφεραν θεαματική μείωση των ροών, καθώς και τη μεγάλη…

Newsroom

Ο ΥπΑΑΤ Κώστας Τσιάρας στη Βεργίνα τηλεόραση

«Όσα χρήματα δικαιούνται οι νόμιμοι αγρότες και κτηνοτρόφοι, θα τα λάβουν στο ακέραιο», υπογράμμισε ο…

Newsroom

Στέργιος Καλόγηρος – Εκπομπή: «Σχολιάζοντας την Επικαιρότητα»: Ο Νίκος Παπαθανάσης Απαντά για Στεγαστικό, ΕΣΠΑ, Ανάκαμψη και Ανάπτυξη

Στην εκπομπή «Σχολιάζοντας την Επικαιρότητα» στη Βεργίνα Τηλεόραση με τον Στέργιο Καλόγηρο, ο Αναπληρωτής Υπουργός…

Αλεξία Χαρακίδα

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

ΚΟΣΜΟΣΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η πρώτη μεγάλη μάχη Πιερρακάκη στο Ecofin

Newsroom
ΚΟΣΜΟΣ

Δύο χρόνια μετά, η Διεθνής Αμνηστία παραδέχεται ότι η Χαμάς διέπραξε εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας

News Room
ΚΟΣΜΟΣ

Συναγερμός στη Βρετανία για το κύμα «σούπερ γρίπης»

Newsroom
ΚΟΣΜΟΣΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

WSJ: Επιστροφή ρωσικής ενέργειας στην Ευρώπη και επενδύσεις σχεδιάζει ο Τραμπ

Newsroom
Βεργίνα Τηλεόραση
Facebook Twitter Youtube Rss
Copyright © 2024 VerginaNews
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
adbanner
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?