Διακλαδική άσκηση “Ηνίοχος” – Πρωτιά των Ελλήνων πιλότων στο ΝΑΤΟ (video)

[ad_1]

Για τρεις συνεχόμενες φορές η Ελλάδα διατηρεί την πρωτιά στις Νατοϊκές ασκήσεις και αεροπορικά σχολεία στο εξωτερικό κερδίζοντας τον σεβασμό των συναδέλφων τους.

Συγκεκριμένα τη διάκριση αυτή πέτυχαν οι Έλληνες πιλότοι της 337 και 331 Μοίρας που πέταξαν στο πλαίσιο του «Ηνίοχου» με τα F-35.
Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης δήλωσε ότι: «Εκτός από τα F-16 αναζητούμε το καινούριο αεροπλάνο της Ελλάδας. Η δήλωση του Κογκρέσου βοηθά προς αυτή την κατεύθυνση».
Σχολιάζοντας τις ενοχλήσεις της Τουρκίας για τις πτήσεις του «Ηνίοχου», τόνισε πως: «Το μήνυμα που περνάμε είναι ότι επιχειρούμε σε όλο τον εναέριο χωρο. Είναι Ελληνικός, ασκούμε το δικαίωμα μας χωρίς να πρέπει να ενοχλείται κάνεις».
Τα μηνύματα από τις Ηνωμένες πολιτείες, αλλά και οι δηλώσεις που έκανε ο Αμερικανός πρεσβευτής θέλουν την Ελλάδα μέρος της 5ης γενιάς αεροσκαφών.
Ο πρέσβης των ΗΠΑ Τζέφρι Πάϊατ, δήλωσε: «Είναι τέλειο που έχουμε τα F-35. Βλέπουμε την Ελλάδα ως στρατηγικό εταίρο. Ξεκινήσαμε την αναβάθμιση των F-16, που θα βοηθήσει την Ελλάδα να εξελιχθεί στην 5η γενιά αεροσκαφών»
Ρεπορτάζ: Γιώργος Σιδέρης
Πηγή: EΡT1
Μοιράσου το άρθρο:

[ad_2]