Κυριακή, 2 Νοέ 2025
Βεργίνα Τηλεόραση
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ρoή Ειδήσεων
Πράσινα τιμολόγια Νοεμβρίου: Από 13,9 έως 26,4 λεπτά η κιλοβατώρα
Κοινωνία της Πληροφορίας: Παρέδωσε το Geoportal στην ΕΑΓΜΕ – Έρχεται και το Geoconnect
Όσπρια χρυσάφι: Οι γίγαντες φτάνουν τις τιμές του μοσχαριού – Η φθηνή πρωτεΐνη έγινε πολυτέλεια
Κλείνει προσωρινά τη Δευτέρα 3 Νοεμβρίου η πλατφόρμα Α21 για το επίδομα παιδιού
Ξεκίνησαν οι πληρωμές σε περισσότερους από 10.000 νέους επιχειρηματίες μέσω ΔΥΠΑ
Επιστροφή ενοικίου και επίδομα 250 ευρώ – Οι ημερομηνίες πληρωμής του Νοεμβρίου
Η Γκίλφοϊλ στην πρώτη της δημόσια εμφάνιση στη Αθήνα
2ος Αγώνας Δρόμου Υγείας “Άγιος Δημήτριος” προς τιμήν του Πολιούχου της πόλης
Μακελειό στα Βορίζια: Αιματηρή βεντέτα με τέσσερις νεκρούς και είκοσι τραυματίες
Α. Σαμαράς: Να επανεξεταστεί η απόφαση για το κλείσιμο καταστημάτων ΕΛΤΑ -Ο συμβολισμός υπερβαίνει τα λογιστικά σχέδια
Font ResizerAa
Βεργίνα ΤηλεόρασηΒεργίνα Τηλεόραση
Search
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ακολουθησε μας
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
© 2024 Verginanews
ΕΛΛΑΔΑΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δημοσκόπηση Interview: Διψήφιο προβάδισμα ΝΔ έναντι ΠΑΣΟΚ – Με ποιον αρχηγό θα έβγαιναν για καφέ οι πολίτες

11 μήνες ago
Κοινοποίηση
5 Λεπτά ελάχιστη ανάγνωση
Κοινοποίηση

Πολιτική σταθερότητα βλέπουν οι πολίτες σε δημοσκόπηση της Interview για την POLITIC, στην οποία επιβεβαιώνεται η κυριαρχία της ΝΔ, εδραιώνεται στη δεύτερη θέση το ΠΑΣΟΚ και δίνεται σκληρή μάχη μεταξύ των υπόλοιπων κομμάτων για τη συνέχεια της κατάταξης.

- Advertisement -

Η ΝΔ παραμένει στην κορυφή με ποσοστό 27,1%. Το ΠΑΣΟΚ εδραιώνεται στη δεύτερη θέση (15,3%), ενώ το ΚΚΕ και η Ελληνική Λύση εμφανίζονται να ισοψηφούν στην τρίτη θέση με 8%.

Ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος ανεβαίνει από το 4,3% στο 6,8%, και πολύ κοντά είναι το Κίνημα Δημοκρατίας (Κασσελάκης) (6,6%) και η Φωνή Λογικής (6%).

Η Νίκη είναι στο 3,5%, η Πλεύση Ελευθερίας στο 3,2% και το ΜέΡΑ25 στο όριο του 3%. Αυτό σημαίνει ότι 10 κόμματα παίρνουν το εισιτήριο για τη Βουλή. Στο 2,3% μένει η Νέα Αριστερά. Το ποσοστό των αναποφάσιστων ψηφοφόρων είναι 6,4%.

Στην ίδια κατεύθυνση είναι και η καρτέλα που δείχνει μια τάση αισιοδοξίας όσον αφορά την πορεία της χώρας. Αν και οι περισσότεροι θεωρούν πως η χώρα κινείται προς τη λάθος κατεύθυνση (60%), σε αντίθεση με το 37% που κρίνει πως κινείται προς τη σωστή, το αντίστοιχο ποσοστό απαισιοδοξίας (72%) παρουσιάζει φθίνουσα πορεία από τον Αύγουστο, και αντίστοιχα αύξουσα τάση το ποσοστό της αισιοδοξίας (από 25% τον Αύγουστο στο 36% τον Νοέμβριο.

Η έρευνα δείχνει ότι η κυβέρνηση διατηρεί ισχυρή αξιοπιστία σε ζητήματα άμυνας και εξωτερικής πολιτικής, τομείς που σχετίζονται με την εθνική ασφάλεια και τη διεθνή εικόνα της χώρας.

Ειδικότερα, η άμυνα αποτελεί τον μοναδικό τομέα όπου η κυβέρνηση λαμβάνει πλειοψηφικά θετική αξιολόγηση. «Καλά» τα πηγαίνει η κυβέρνηση και στον τομέα της εξωτερικής πολιτικής και κατά προέκταση στην διαχείριση γεωπολιτικών ζητημάτων.

Ωστόσο, η κυβέρνηση φαίνεται να υστερεί σημαντικά σε ζητήματα καθημερινότητας. Συγκεκριμένα, το κυβερνών κόμμα έχει τη χειρότερη επίδοση στον τομέα της Προστασίας του Πολίτη και σε αυτόν της Εργασίας. Η ανεργία, η ακρίβεια και τα προβλήματα στο ασφαλιστικό σύστημα παραμένουν καίρια ζητήματα που επηρεάζουν αρνητικά την εικόνα της κυβέρνησης.

Ο πρωθυπουργός παραμένει με διαφορά στην κορυφή της εμπιστοσύνης των πολιτών, και έτσι διατηρεί την ηγετική του εικόνα. Στη δεύτερη θέση στο ζήτημα της εμπιστοσύνης είναι ο «κανένας», γεγονός που υπογραμμίζει μια βαθιά κρίση εμπιστοσύνης στο πολιτικό σύστημα της αντιπολίτευσης. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης βρίσκεται στην τρίτη θέση, ο Σωκράτης Φάμελλος και ο Στέφανος Κασσελάκης στην τέταρτη και πέμπτη αντίστοιχα.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει και η καρτέλα με τη ερώτηση: «Με ποιον πολιτικό αρχηγό θα βγαίνατε για καφέ;». Πρώτος σε προτίμηση έρχεται ο πρωθυπουργός και στη δεύτερη θέση είναι ο «κανένας», δηλαδή οι ερωτηθέντες θα προτιμούσαν να πιούν μόνοι τους τον καφέ παρά συνοδευόμενοι από κάποιον άλλον πολιτικό αρχηγό. Στην τρίτη θέση είναι η Αφροδίτη Λατινοπούλου, στην τέταρτη ο Δημήτρης Κουτσούμπας και στην πέμπτη ο Στέφανος Κασσελάκης.

Καταλληλότερος πρωθυπουργός σταθερά ο κανένας

Ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης εμφανίζεται ως ο δημοφιλέστερος πολιτικός αρχηγός με θετική άποψη που φτάνει το 36,8%. Σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα (39%) σημειώνει μια μικρή πτώση. Ακολουθεί ο Δ. Κουτσούμπας με 30,5%, ο Σ. Φάμελλος με 27,9%, η Ζ. Κωνσταντοπούλου με 26,9%, ο Ν. Ανδρουλάκης με 25,4%, ο Στ. Κασσελάκης με 21,8%, η Α. Λατινοπούλου με 20,4%, ο Α. Χαρίτσης με 16,5%, ο Κ. Βελόπουλος με 13%, ο Δ. Νατσιός με 8,1% και ο Β. Στίγκας με 3%.

Στην καταλληλότητα πρωθυπουργού ο «Κανένας» (47%) είναι πρώτος σε σχέση με τους προέδρους των δύο πρώτων κομμάτων. Ο Κ. Μητσοτάκης είναι στο 39% και ο Ν. Ανδρουλάκης αρκετά χαμηλότερα στο 14%.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:interviewΔημοσκόπηση
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Facebook Email Αντιγραφή συνδέσμου Εκτύπωση
Προηγούμενο άρθρο Τέλος στην ανεξέλεγκτη χρήση του διαδικτύου από ανηλίκους – Τι αποφασίστηκε στη σύσκεψη στο Μαξίμου
Επόμενο άρθρο Θεσσαλονίκη: Επείγουσα εισαγγελική έρευνα για την ακινητοποίηση και εκκένωση συρμού του Μετρό

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πράσινα τιμολόγια Νοεμβρίου: Από 13,9 έως 26,4 λεπτά η κιλοβατώρα
27 λεπτά ago
Κοινωνία της Πληροφορίας: Παρέδωσε το Geoportal στην ΕΑΓΜΕ – Έρχεται και το Geoconnect
1 ώρα ago
Όσπρια χρυσάφι: Οι γίγαντες φτάνουν τις τιμές του μοσχαριού – Η φθηνή πρωτεΐνη έγινε πολυτέλεια
5 ώρες ago
Κλείνει προσωρινά τη Δευτέρα 3 Νοεμβρίου η πλατφόρμα Α21 για το επίδομα παιδιού
9 ώρες ago
Ξεκίνησαν οι πληρωμές σε περισσότερους από 10.000 νέους επιχειρηματίες μέσω ΔΥΠΑ
10 ώρες ago

Ακολουθήστε μας στα social media

Ακολουθήστε το verginanews.gr στο Instagram και το Facebook για να είστε πάντα ενημερωμένοι. Στο youtube μας μπορείτε να απολαύσετε όλες τις τελευταίες εκπομπές μας.
FacebookLike
XΑκολούθησε
InstagramΑκολούθησε
YoutubeSubscribe

ΕΚΠΟΜΠΕΣ

Βεργίνα Τηλεόραση:Ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΣΕΘ Γιάννης Τόσκας ανακοινώνει νέες γραμμές και ενισχυμένα δρομολόγια για τη διακοπή του μετρό στη Θεσσαλονίκη από 10 Νοεμβρίου

Για τους τρόπους αντιμετώπισης των προβλημάτων που θα προκύψουν στη μετακίνηση χιλιάδων επιβατών του μετρό,…

Αλεξία Χαρακίδα

Η μητέρα του αδικοχαμένου αστυνομικού Λυγγερίδη, Ευγενία: «Ευχαριστώ τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και την Πολιτεία για τη στήριξη τους»

Η Ευγενία Λυγγερίδη, μητέρα του αδικοχαμένου αρχιφύλακα Γιώργου Λυγγερίδη, παραχώρησε αποκλειστική συνέντευξη στη Βεργίνα Τηλεόραση, λίγες ώρες πριν…

Αλεξία Χαρακίδα

Αναστασιάδης στη Βεργίνα Κύπρου: Αποκαλυπτική αποκλειστική συνέντευξη για ΔΗΣΥ, Τουρκία και πολιτικές σχέσεις

Αποκλειστική συνέντευξη του τέως Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη στην Άννα – Μαρία Ευτυχίου στην…

Αλεξία Χαρακίδα

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

ΕΛΛΑΔΑΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η Γκίλφοϊλ στην πρώτη της δημόσια εμφάνιση στη Αθήνα

Newsroom
ΕΛΛΑΔΑ

Μακελειό στα Βορίζια: Αιματηρή βεντέτα με τέσσερις νεκρούς και είκοσι τραυματίες

News Room
ΚΟΣΜΟΣΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Θα παρευρεθεί στα εγκαίνια του Μεγάλου Αιγυπτιακού Μουσείου στη Γκίζα

Newsroom
ΕΛΛΑΔΑ

Επιχείρηση «μπάζα στο μηδέν» σήμερα και αύριο από δήμο Θεσσαλονίκης και Cleaningans

Newsroom
Βεργίνα Τηλεόραση
Facebook Twitter Youtube Rss
Copyright © 2024 VerginaNews
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
adbanner
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?