Δημοσκόπηση ALCO: Δυσαρεστημένοι οι πολίτες με τα μέτρα της κυβέρνησης για τον κορονοϊό

35

Τη δυσαρέσκεια των πολιτών για τις κινήσεις της κυβέρνησης αναφορικά με την καταπολέμηση του κορονοϊού – και ειδικότερα με την επιβολή του δεύτερου lockdown – αποτυπώνει δημοσκόπηση της εταιρείας Alco για τον τηλεοπτικό σταθμό Open, κι ενώ ο ΕΟΔΥ κατέγραψε την Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2020 τριπλό αρνητικό ρεκόρ με 50 θανάτους, 3.316 νέα κρούσματα και 310 διασωληνεμένους.

Σε ερώτηση αναφορικά με τον βαθμό ικανοποίησης από τα μέτρα της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοιού, καταγράφεται μια αντιστροφή της τάσης σε σχέση με τους προηγούμενους μήνες. Το 52% απάντησε πως δεν είναι ικανοποιημένο, ενώ το 43% που δήλωσε ικανοποιημένο.

Στην ερώτηση για το αν η κυβέρνηση πήρε έγκαιρα τα μέτρα για την αντιμετώπιση του δεύτερου κύματος της πανδημίας, το 65% των ερωτηθέντων λέει πως τα μέτρα ήρθαν καθυστερημένα, σε αντίθεση με το 30% που θεωρεί πως πάρθηκαν έγκαιρα.Στο ερώτημα για το αν ήταν αναγκαία η επιβολή lockdown, έχει ενδιαφέρον ότι το 22% που θεωρεί «υπερβολική» την επιβολή του lockdown αντιπροσωπεύει κυρίως νεότερους ανθρώπους ηλικιακά και αποτυπώνει την κόπωση της κοινωνίας από μήνες περιοριστικών μέτρων.

Το 72% θεωρεί, πάντως, αναγκαία την επιβολή της καραντίναςΟι πολίτες εμφανίζονται δυσαρεστημένοι με τα μέτρα της κυβέρνησης για τον κορονοϊό, χωρίς ωστόσο αυτό να επηρεάζει τη συνολική ικανοποίηση με το κυβερνητικό έργο και το σταθερό προβάδισμα που έχει η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ.

Η συνολική αξιολόγηση της κυβέρνησης δεν φαίνεται να έχει επηρεαστεί από την έλλειψη ικανοποίησης για τα μέτρα για τον κορονοϊό. Το 51% βαθμολογεί την κυβέρνηση Μητσοτάκη με 6 και πάνω.