ΔΕΘ: ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΤΗΚΕ Η ΕΚΘΕΣΗ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ «BEYOND 4.0»

“Η Beyond 4.0 ξεκινάει για να δείξουμε και προς τα έξω, ότι η Ελλάδα της ψηφιακής τεχνολογίας, της καινοτομίας, της τεχνητής νοημοσύνης, της έρευνας και της καινοτομίας είναι εδώ και ότι τα επόμενα χρόνια θα είναι λαμπρά” τόνισε ο Α. Γεωργιάδης στα εγκαίνια της διεθνούς έκθεσης τεχνολογίας “Beyond 4.0” στη ΔΕΘ.

“Το υπουργείο Ανάπτυξης θεωρεί την ψηφιακή μετάβαση στην Ελλάδα – αυτό που υλοποιεί ο Κ. Πιερρακάκης στο δημόσιο τομέα, ο Μ. Βορίδης στην τοπική αυτοδιοίκηση- ένα από τα βασικότερα εργαλεία για την οικονομική ανάπτυξη της χώρας” είπε ο κ. Γεωργιάδης και πρόσθεσε: “Και φαίνεται ότι η Ελλάδα κάνει ένα μεγάλο βήμα. Και σε αυτό το μεγάλο βήμα της Ελλάδος η Θεσσαλονίκη πρωταγωνιστεί”.

Ο υπουργός αναφέρθηκε στην παρουσία μεγάλων ξένων επενδύσεων στην πόλη, στη Pfizer και στη Cisco, τα εγκαίνια της οποίας θα κάνει αύριο, το σχεδιασμό του ThessinTech και πρόσθεσε: “Η έκθεση Beyond 4.0 γίνεται και μπορεί να γίνεται γιατί το σύνολο της χώρας έχει στοιχηθεί πίσω από το όραμα του πρωθυπουργού να μπορέσουμε να κάνουμε την Ελλάδα μια διαφορετική χώρα, που θα πρωταγωνιστεί στην έρευνα και την τεχνολογία”.

Ο υπουργός υπογράμμισε ότι το υπουργείο Ανάπτυξης, ενέταξε σήμερα, μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης, σαράντα εννέα έργα έρευνας και τεχνολογίας ύψους σαράντα τεσσάρων εκατομμυρίων ευρώ . “Είναι τα πρώτα σαράντα τέσσερα εκατομμύρια που ξοδεύουμε από το Ταμείο Ανάκαμψης και η πρώτη μας δαπάνη γίνεται , ως υπουργείο Ανάπτυξης, στην έρευνα και στην τεχνολογία” είπε ο κ. Γεωργιάδης.