Δευτέρα, 14 Ιούλ 2025
Βεργίνα Τηλεόραση
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ρoή Ειδήσεων
Ανασχηματισμός στους Γενικούς Γραμματείς υπουργείων: Διορίζονται 9 καινούριοι, μετακινούνται τρεις
ΔΥΠΑ: Άνοιξαν οι αιτήσεις για το επίδομα 750 ευρώ σε 170.000 εργαζόμενους και ανέργους
Ζελένσκι: «Παραγωγική» χαρακτήρισε τη συνομιλία με τον Αμερικανό απεσταλμένο
ΟΠΕΚΕΠΕ: Η κριτική της αντιπολίτευσης στην πρόταση ΝΔ για εξεταστική από το 1998
Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Καταψηφίστηκε η πρόταση μομφής εναντίον της
Επίδομα αδείας: Αυξημένο για τους εργαζομένους του ιδιωτικού τομέα
Μητσοτάκης: «Να μας βοηθήσουν οι ίδιοι οι ασθενείς να γίνουμε καλύτεροι»
Φορολογικές δηλώσεις: Παράταση έως τις 21 Ιουλίου για την προθεσμία υποβολών
Παπασταύρου: Συνεχίζονται απρόσκοπτα οι έρευνες για υδρογονάνθρακες
ΝΔ: Θα προτείνει εξεταστική για τον ΟΠΕΚΕΠΕ από το 1998
Font ResizerAa
Βεργίνα ΤηλεόρασηΒεργίνα Τηλεόραση
Search
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ακολουθησε μας
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
© 2024 Verginanews
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δήμος Πειραιά: Παγωτό με γεύση…Ολυμπιακού για την επέτειο των 100 χρόνων

4 εβδομάδες ago
Κοινοποίηση
8 Λεπτά ελάχιστη ανάγνωση
Κοινοποίηση

Ο Δήμος Πειραιά γιόρτασε την πιο γλυκιά του διοργάνωση, την 1η Πανελλήνια Ημέρα Βιοτεχνικού Παγωτού, που πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία χθες στην «καρδιά» της πόλης, συγκεντρώνοντας μικρούς και μεγάλους σε ένα πολύχρωμο, δροσιστικό και άκρως εορταστικό περιβάλλον. Χιλιάδες Πειραιώτες και επισκέπτες της πόλης, κατέκλυσαν την πλατεία Κοραή και γεύτηκαν εντελώς δωρεάν υπέροχες γεύσεις παγωτού.

Στο πλαίσιο της διοργάνωσης, παρουσιάστηκε η επετειακή γεύση «Ολυμπιακός 100 Χρόνια», αφιερωμένη στην ιστορία και τις αξίες του μεγαλύτερου πολυαθλητικού Συλλόγου της χώρας. Με χρώματα και αρώματα εμπνευσμένα από τον «Θρύλο», η γεύση-έκπληξη αποτέλεσε έναν γλυκό φόρο τιμής στον εμβληματικό σύλλογο του Πειραιά. Όπως ήταν αναμενόμενο, έκλεψε τις εντυπώσεις και ασφαλώς προσφέρθηκε σε όλους.

Το κέντρο της πόλης μας γέμισε με γεύσεις, αρώματα και χαμόγελα, καθώς μικροί και μεγάλοι γνώρισαν από κοντά την τέχνη του βιοτεχνικού παγωτού και εκτίμησαν τη διαφορά του από τα τυποποιημένα προϊόντα της αγοράς, καθώς πρόκειται για ένα προϊόν φτιαγμένο με αγνές πρώτες ύλες και μεράκι. Είναι χαρακτηριστικό πως προσφέρθηκαν περισσότερο από 2,5 τόνοι παγωτού στον κόσμο.

Τα εγκαίνια πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, ο Πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά Γιάννης Μαστρονικόλας και ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών Ζαχαροπλαστών Ελλάδος Γιάννης Γλύκος.

Τη γιορτή τίμησαν με την παρουσία τους από τον Σύνδεσμο Βετεράνων Ποδοσφαιριστών του Ολυμπιακού ο Πρόεδρος Γιάννης Γκαϊτατζής, ο Γενικός Γραμματέας Αντώνης Γλύκας και οι Νίκος Βαμβακούλας, Γιώργος Αμανατίδης, Μηνάς Χατζίδης, Δημήτρης Καλίκας, Γιώργος Βαΐτσης, Γιώργος Κοκολάκης, Χρήστος Καλτσάς μεταφέροντας μηνύματα αθλητισμού, ιστορίας και ενότητας. Ξεχωριστή ήταν η εμφάνιση της μασκότ του Ολυμπιακού, Λεόνε, που φωτογραφήθηκε με εκατοντάδες παιδιά και χάρισε στιγμές χαράς και διασκέδασης.

Σκοπός του Δήμου Πειραιά είναι να καθιερωθεί η 1η Πανελλήνια Ημέρα Βιοτεχνικού Παγωτού ως ετήσιος θεσμός στον Πειραιά. Η 1η Πανελλήνια Ημέρα Βιοτεχνικού Παγωτού στον Πειραιά συνδιοργανώθηκε από τον Δήμο Πειραιά, το Σωματείο Ζαχαροπλαστών Αθήνας, Πειραιά και Προαστίων, την Ομοσπονδία Επαγγελματοβιοτεχνών Ζαχαροπλαστών Ελλάδος (ΟΕΖΕ), το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά, το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Πειραιά και την ΠΑΕ Ολυμπιακός.

Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, τόνισε:

«Ο Πειραιάς απέδειξε, για άλλη μια φορά, ότι ξέρει να γιορτάζει με τρόπο μοναδικό, αυθεντικό και ανθρώπινο. Η 1η Πανελλήνια Ημέρα Βιοτεχνικού Παγωτού στην πόλη μας ήταν μια εμπειρία γεύσης και ιστορίας, συνδεδεμένη με την επέτειο για τα 100 χρόνια του Ολυμπιακού, του σπουδαιότερου πολυαθλητικού Συλλόγου της χώρας που γεννήθηκε στον Πειραιά και έχει χαρίσει αμέτρητες στιγμές δόξας και συγκίνησης στην πόλη, αλλά και σε ολόκληρη την Ελλάδα. Η επετειακή γεύση παγωτού για τα 100 χρόνια του Ολυμπιακού ήταν το σύμβολο αυτής της γιορτής – μια γεύση φτιαγμένη με έμπνευση, υπερηφάνεια και συναίσθημα. Μια γεύση χαράς και μνήμης για μικρούς και μεγάλους φίλους του Ολυμπιακού!

Είδαμε χιλιάδες χαμόγελα, μικρά παιδιά να τρέχουν γύρω από τον Λεόνε, βετεράνους του Ολυμπιακού που τίμησαν τη φανέλα και έγραψαν ιστορία να συγκινούν με την παρουσία τους, γονείς να μοιράζονται παγωτό με τα παιδιά τους και την πλατεία Κοραή να γεμίζει με χρώματα, μουσική και ζωντάνια. Αυτός είναι ο Πειραιάς που θέλουμε: μια πόλη που ενώνει γενιές, που τιμά την παράδοση, που δίνει χώρο στην αυθεντική εμπειρία και τη συλλογική χαρά.

Ως Δημοτική Αρχή θα συνεχίσουμε να διοργανώνουμε εκδηλώσεις που προάγουν τον πολιτισμό, την τοπική ανάπτυξη και τη συμμετοχή. Ευχαριστώ θερμά όλους τους συνδιοργανωτές και φυσικά, τους Πειραιώτες για την μεγάλη προσέλευση. Η Πανελλήνια Ημέρα Βιοτεχνικού Παγωτού ήρθε για να μείνει στον Πειραιά και κάθε χρόνο θα είναι ακόμα πιο δυνατή, πιο γευστική και πιο πειραιώτικη».

Ο Πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά Γιάννης Μαστρονικόλας, υπογράμμισε:

«Ευχαριστούμε θερμά τον Δήμαρχο Πειραιά Γιάννη Μώραλη, για την πολύτιμη υποστήριξή του, καθώς και τον Πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βαγγέλη Μαρινάκη, ο οποίος στάθηκε αρωγός σε όλη αυτή την ξεχωριστή προσπάθεια. Το 2025 είναι μια ιδιαίτερη χρονιά, καθώς το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά συμπληρώνει 100 χρόνια προσφοράς, όπως και ο ιστορικός σύλλογος του Ολυμπιακού. Με αφορμή αυτό το διπλό επετειακό ορόσημο, δημιουργήσαμε μια μοναδική γεύση παγωτού, αφιερωμένη στα 100 χρόνια του θρύλου.

Η πρωτοβουλία αυτή πραγματοποιήθηκε με τη συνεργασία του Σωματείου Ζαχαροπλαστών Αθήνας, Πειραιά και Προαστίων, της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών Ζαχαροπλαστών Ελλάδος και του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Πειραιά. Όλοι μαζί ενώσαμε τις δυνάμεις μας και διοργανώσαμε μια άψογη εκδήλωση. Όλος ο Πειραιάς απόλαυσε το παγωτό με γεύση… Ολυμπιακός!».

Ο Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος και του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Πειραιά Γιάννης Βουτσινάς, επεσήμανε:

«Είναι μια εκδήλωση όπου παρουσιάζεται παγωτό, το οποίο είναι αποτέλεσμα αγνής, επιχειρηματικής προσπάθειας, αλλά και το ίδιο το προϊόν έχει πιο υγιεινή προσέγγιση. Ο Δήμος Πειραιά, τα Επιμελητήρια και ο Ολυμπιακός στηρίζουν αυτή την προσπάθεια. Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που η πρωτότυπη αυτή διοργάνωση «αγκαλιάστηκε» με χαρά από μικρούς και μεγάλους. Συνεχίζουμε όλοι μαζί».

Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών Ζαχαροπλαστών Ελλάδος Γιάννης Γλύκος, σημείωσε:

«Εγκαινιάζουμε στην Ελλάδα την Πανελλήνια Ημέρα Βιοτεχνικού Παγωτού και στόχος μας είναι η πρωτοβουλία αυτή να θεσμοθετηθεί. Εφέτος γίνεται για πρώτη φορά σε συνδιοργάνωση με τον Δήμο Πειραιά, την ΠΑΕ Ολυμπιακός, το Βιοτεχνικό και το Επαγγελματικό Επιμελητήριο, μαζί με τα σωματεία του Πειραιά και της Αθήνας. Είναι μια μεγάλη γιορτή και είναι χαρά μας που συμμετέχει τόσος πολύς κόσμος».

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων, η Υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Δόμνα Μιχαηλίδου, ο Βουλευτής Α΄ Πειραιά Νίκος Βλαχάκος, Πρόεδροι και μέλη Επιμελητηρίων, Αντιδήμαρχοι, Εντεταλμένοι Δημοτικοί Σύμβουλοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι, Πρόεδροι Κοινοτήτων, Κοινοτικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι φορέων, συλλόγων και πλήθος κόσμου.


ΕΤΙΚΕΤΕΣ:Δήμος ΠειραιάΟλυμπιακόςπαγωτό
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Facebook Email Αντιγραφή συνδέσμου Εκτύπωση
Προηγούμενο άρθρο ΚΥΣΕΑ: Ολοκληρώθηκε η έκτακτη συνεδρίαση για τα γεγονότα στη Μέση Ανατολή
Επόμενο άρθρο Ζαχαράκη: Οι βαθμολογίες των Πανελληνίων θα ανακοινωθούν έως 27 Ιουλίου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ανασχηματισμός στους Γενικούς Γραμματείς υπουργείων: Διορίζονται 9 καινούριοι, μετακινούνται τρεις
2 ώρες ago
ΔΥΠΑ: Άνοιξαν οι αιτήσεις για το επίδομα 750 ευρώ σε 170.000 εργαζόμενους και ανέργους
4 ώρες ago
Ζελένσκι: «Παραγωγική» χαρακτήρισε τη συνομιλία με τον Αμερικανό απεσταλμένο
5 ώρες ago
ΟΠΕΚΕΠΕ: Η κριτική της αντιπολίτευσης στην πρόταση ΝΔ για εξεταστική από το 1998
5 ώρες ago
Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Καταψηφίστηκε η πρόταση μομφής εναντίον της
7 ώρες ago

Ακολουθήστε μας στα social media

Ακολουθήστε το verginanews.gr στο Instagram και το Facebook για να είστε πάντα ενημερωμένοι. Στο youtube μας μπορείτε να απολαύσετε όλες τις τελευταίες εκπομπές μας.
FacebookLike
XΑκολούθησε
InstagramΑκολούθησε
YoutubeSubscribe

ΕΚΠΟΜΠΕΣ

Π. Λαφαζάνης: “Μέγας Αρχιπραξικοπηματίας και μέγας μυθομανής ο Παυλόπουλος”-Α. Μητρόπουλος: “Κατέστρεψε το Κοινωνικό Κράτος ο Τσίπρας, έχει ρόλο να παίξει”

Π. Λαφαζάνης: «Μέγας Αρχιπραξικοπηματίας» ο Παυλόπουλος και «μέγας μυθομανής» Α. Μητρόπουλος: Έχει ρόλο ο Τσίπρας να…

News Room

Ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Βαρνάβας στη Βεργίνα τηλεόραση

Ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Βαρνάβας στη Βεργίνα τηλεόραση και στην εκπομπή "σχολιάζοντας την επικαιρότητα…

News Room

ΒΕΡΓΙΝΑ TV: Ο Στέφανος Κασσελάκης στην εκπομπή «Σχολιάζοντας την Επικαιρότητα»

Καλεσμένος στην εκπομπή του Στέργιου Καλόγηρου ο πρόεδρος του κόμματος «Κίνημα Δημοκρατίας», Στέφανος Κασσελάκης σε…

News Room

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: «Να μας βοηθήσουν οι ίδιοι οι ασθενείς να γίνουμε καλύτεροι»

News Room
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παπασταύρου: Συνεχίζονται απρόσκοπτα οι έρευνες για υδρογονάνθρακες

News Room
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΝΔ: Θα προτείνει εξεταστική για τον ΟΠΕΚΕΠΕ από το 1998

News Room
ΕΛΛΑΔΑΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ερώτηση του Θ. Καράογλου για την διαχείριση και απομάκρυνση αμιαντούχων υλικών

News Room
Βεργίνα Τηλεόραση
Facebook Twitter Youtube Rss
Copyright © 2024 VerginaNews
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
adbanner
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?