Για πρώτη φορά απόφαση δικαιώνει συνταξιούχους του ιδιωτικού τομέα για τις μνημονιακές περικοπές

Φως στο τούνελ των αναδρομικών και των διεκδικήσεων χιλιάδων συνταξιούχων ανοίγει η αμετάκλητη απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθηνών η οποία δικαιώνει 44 συνταξιούχους που σχεδόν 10 χρόνια πριν, προνόησαν και κατέθεσαν αγωγές για όλες τις μνημονιακές περικοπές.
Όπως αποκάλυψε αποκλειστικά στην εκπομπή «ΤΑ ΛΕΜΕ» στη «ΒΕΡΓΙΝΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ» και στη δημοσιογράφο Χριστίνα Τσόρμπα η εργατολόγος, νομική σύμβουλος του σωματείου «Κίνημα Συνταξιούχων», Φωτεινή Μπρόφα, η απόφαση αφορά αγωγή που ασκήθηκε το 2013 και κρίνει αντισυνταγματικούς τους νόμους 4051 και 4093 για συνταξιούχους του ιδιωτικού τομέα.
Σύμφωνα με την απόφαση επιδικάστηκαν ποσά εντόκως, «5 με 6.000 ευρώ το άτομο και αφορούν μέχρι το τέλος του 2013 που κατατέθηκε η αγωγή» Η απόφαση, διευκρινίζει η κ. Μπρόφα είναι αμετάκλητη κι «έχουν περάσει όλες οι προθεσμίες ενώ ο ΕΦΚΑ αποφάσισε ότι δε θα ασκήσει κανέναν ένδικο μέσο»
ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΙ ΟΧΙ ΝΟΜΙΚΟ-ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΝΑ ΕΞΙΛΕΩΘΟΥΝ
Όπως υποστήριξε η κ. Μπρόφα αλλά και ο πρόεδρος του σωματείου συνταξιούχων «Η συσπείρωση» Βασίλης Παρτάλης, τώρα το θέμα είναι κυρίως πολιτικό καθώς οι αγωγές που έγιναν εγκαίρως δηλαδή πριν το 2015 «δεν είναι πάνω από 1500 άτομα και τώρα υπάρχει το πρόβλημα των παραγραφών». Παρότι «το βλέμμα μας είναι στραμμένο στο Ευρωπαϊκό δικαστήριο, πρέπει να δοθεί πολιτική λύση» τόνισε η κ. Μπρόφα σημειώνοντας πως όλοι οι συνταξιούχοι πρέπει να δικαιωθούν κι όχι μόνο όσοι πρόλαβαν και κατέθεσαν αγωγή. «Τα κόμματα που συνετέλεσαν στην αντισυνταγματική νομοθέτηση αφού έχει ήδη κριθεί τελεσίδικα ότι πρόκειται για αντισυνταγματική νομοθέτηση, πρέπει να εξιλεωθούν και να δοθούν σε όλους τους συνταξιούχους»
https://www.youtube.com/watch?v=QbPD5JGvB20  (Από 10’34” έως 16’20”)