Γεωργιάδης για ακρίβεια: Δεν θα αφήσουμε κανέναν μόνο σε αυτή τη νέα μεγάλη διεθνή κρίση

Γεωργιάδης για ακρίβεια: Δεν θα αφήσουμε κανέναν μόνο σε αυτή τη νέα μεγάλη διεθνή κρίση
Δεν θα αφήσουμε κανέναν μόνο του σε αυτή τη νέα μεγάλη διεθνή κρίση που μας συμβαίνει», δήλωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας με την ακρίβεια.«Είναι άλλο πράγμα το πλαφόν στη λιανική πώληση που απαγορεύει σε κάποιον να πουλήσει παραπάνω από 47 ευρώ και άλλο πράγμα η τιμή που πετυχαίνει έκαστος όταν πάει και αγοράζει περισσότερα του ενός PCR. Επαναλαμβάνω, το πλαφόν αφορά στην ανώτατη τιμή λιανικής πώλησης. Μην το συγκρίνετε κάθε μέρα με το όποιο αποτέλεσμα του όποιου διαγωνισμού».Αυτό ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων ‘Αδωνις Γεωργιάδης σε συνέντευξή του σήμερα στον ΣΚΑΪ σε ερώτηση σχετικά με την επιβολή πλαφόν στο PCR τεστ ενώ τόνισε: «Εμείς δεν έχουμε βάλει διατίμηση. Δεν είπαμε ότι το PCR θα κάνει 47 ευρώ. Είπαμε ότι δεν μπορεί να κάνει παραπάνω από 47 ευρώ».

«Η τιμή των 47 ευρώ βγήκε υπολογίζοντας το κόστος αγοράς από ένα εργαστήριο στη χονδρική τιμή του PCR συν τα λειτουργικά του έξοδα και το νόμιμο κέρδος, δηλαδή το θεμιτό κέρδος το οποίο πρέπει να βγάλει».

«Είμαι υπουργός όλων των Ελλήνων και με ενδιαφέρει να υπάρχουν και τα μικρά εργαστήρια, δεν μπορούμε να κρίνουμε μόνο με τα μέτρα των μεγάλων. Πέραν του οικονομικού σκέλους και τις θέσεις εργασίας, μας ενδιαφέρει και το υγειονομικό. Αν κλείσουν τα μικρά εργαστήρια μειώνονται οι χώροι που μπορείς να κάνεις PCR, αυξάνεται η αναμονή στα μεγάλα και άρα διογκώνεται το πρόβλημα».Η κυβέρνηση έχει πολλά άλλα μέτρα, εκτός της μείωσης του ΦΠΑ, να θέσει σε κίνηση.

Για το ενδεχόμενο μείωσης του ΦΠΑ ο υπουργός σημείωσε ότι έχει μεγάλο δημοσιονομικό κόστος και είναι και πολύ δύσκολη άσκηση ως προς το ποια προϊόντα θα έπρεπε να συμπεριλαμβάνει. Ακόμη, συμπλήρωσε ότι η κυβέρνηση έχει πολλά άλλα μέτρα να θέσει σε κίνηση.