Κυριακή, 14 Δεκ 2025
Βεργίνα Τηλεόραση
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ρoή Ειδήσεων
Παπασταύρου: Δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις στο αγροτικό – Ο πρωθυπουργός άνοιξε την πόρτα του διαλόγου
Δύο μήνες σχεδίαζαν τη δολοφονία του ιδιοκτήτη του κάμπινγκ στη Φοινικούντα – Τι ρόλο είχε ο ανιψιός του
Κ. Βελόπουλος για Πιερρακάκη: Έτρεξε μόνος του και βγήκε πρώτος-Για αγρότες: Να μη διασπαστούν τα μπλόκα
Κρήτη: Περισσότερα από 1,7 εκατ. πήραν οι συλληφθέντες από τις επιδοτήσεις του ΟΠΕΚΕΠΕ- Δήλωναν ονόματα νεκρών
Υψηλοί τόνοι μεταξύ Α. Γεωργιάδη – αντιπολίτευσης στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό
Καιρός: Μικρή πτώση της θερμοκρασίας και βροχές σε πολλές περιοχές της χώρας
Άδωνις Γεωργιάδης: Ο προϋπολογισμός του 2026 έχει το μεγαλύτερο ποσό δαπανών για την υγεία
«Φάνηκε ότι έστησαν την κομπίνα για τα περιουσιακά» δήλωσε μάρτυρας για το φονικό στη Φοινικούντα – Συγκλονίζει ο αδερφός του επιστάτη
Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα, το μαύρο πρόβατο της Ευρώπης, επιλέγεται ως η χώρα που κατευθύνει την κεντρική πολιτική της ευρωζώνης
Εορτολόγιο: Τα ονόματα που γιορτάζουν σήμερα 13 Δεκεμβρίου
Επαναπροσδιορισμός γραμματοσειράςAa
Βεργίνα ΤηλεόρασηΒεργίνα Τηλεόραση
Search
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ακολουθήστε μας
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
© 2024 Verginanews
ΕΛΛΑΔΑ

Β. Κόκκαλης: Άμεσες ελαφρύνσεις στους χαλαζόπληκτους παραγωγούς

7 έτη πριν
Μοιραστείτε το
5 Ελάχιστη ανάγνωση
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ



Για ελαφρύνσεις στους χαλαζόπληκτους αγρότες σε ό,τι αφορά υποχρεώσεις τους απέναντι στη ΔΕΗ και την Τράπεζα Πειραιώς, αλλά και για την τάχιστη ολοκλήρωση των διαδικασιών αποζημίωσης, δεσμεύτηκε στους πληγέντες από τις πρόσφατες καταστροφές παραγωγούς των δήμων Τυρνάβου, Τεμπών και Αγιάς, ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Βασίλης Κόκκαλης, κατά τις διαδοχικές επισκέψεις που πραγματοποίησε την Παρασκευή στις προαναφερθείσες περιοχές, συνοδευόμενος από τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ Φάνη Κουρεμπέ.
Ο κ. Κόκκαλης συμμετείχε σε συσκέψεις με τοπικούς φορείς αλλά και αγρότες σε Τύρναβο, Συκούριο και Αγιά, εστιάζοντας στην τοποθέτησή του σε δύο σημεία: Αφενός στην κατά το δυνατό συντομότερη περάτωση της καταγραφής, επεξεργασίας και καταβολής της ασφαλιστικής κάλυψης στους πληγέντες παραγωγούς κι αφετέρου στις πρωτοβουλίες που έλαβε προκειμένου να τύχουν οικονομικών ελαφρύνσεων σε αυτήν τη δυσμενή συγκυρία.
Στο πλαίσιο αυτό, ανακοίνωσε κι επίσημα ότι τόσο η διοίκηση της ΔΕΗ, όσο και της Τράπεζας Πειραιώς έκαναν αποδεκτό το προ ημερών αίτημά του, για τη μεν δημόσια επιχείρηση να γίνουν ευνοϊκές ρυθμίσεις των οφειλών των χαλαζόπληκτων, ενώ για την τράπεζα να προχωρήσει σε αναστολή των δανειακών υποχρεώσεών τους. Έτσι, ο Λαρισαίος υφυπουργός κάλεσε τους αγρότες που χτυπήθηκαν από τα ακραία καιρικά φαινόμενα να σπεύσουν στα υποκαταστήματα της ΔΕΗ και της Τράπεζας Πειραιώς για τα περαιτέρω.
Επιπρόσθετα, ο κ. Κόκκαλης ευρισκόμενος στο Συκούριο έκανε ιδιαίτερη μνεία στο ζήτημα των αμυγδάλων, για το οποίο μάλιστα φρόντισε να παραστούν στη σύσκεψη και να εκφράσουν την επιστημονική τους άποψη, τόσο μετεωρολόγος όσο και καθηγητής Δενδροκομίας από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, για το κατά πόσο τα προβλήματα στη δενδρώδη καλλιέργεια προκλήθηκαν από παγετό.
Τέλος, ο υφυπουργός πραγματοποίησε αυτοψία σε μηλοπερίβολα στην περιοχή του δήμου Αγιάς, εκεί όπου προκλήθηκαν σημαντικές ζημιές σε καλλιέργειες από τις χαλαζοπτώσεις του περασμένου Σαββατοκύριακου.
Μετά το πέρας των επαφών που είχε στους τρεις δήμους, ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων δήλωσε τα εξής: «Ζήτησα αυτές τις διαδοχικές επαφές σε Τύρναβο, Συκούριο και Αγιά ώστε να δούμε άμεσα κι από κοντά με τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ το μέγεθος του προβλήματος. Είναι ξεκάθαρο πως ο καιρός δεν ήταν σύμμαχος των αγροτών τις τελευταίες εβδομάδες, προκαλώντας σημαντικές καταστροφές. Θέλω να καταστήσω σαφές στους πληγέντες αγρότες ότι ως υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων βρισκόμαστε από την πρώτη στιγμή στο πλευρό τους με πράξεις. Γι’ αυτό και ήδη καταφέραμε ελαφρύνσεις σε ότι αφορά τυχόν δανειακές ή ενεργειακές τους υποχρεώσεις, την ώρα που οι υπηρεσίες του ΕΛΓΑ εργάζονται πυρετωδώς προκειμένου να ολοκληρωθεί η εκτίμηση και η καταβολή της αποζημίωσης μέχρι το ερχόμενο φθινόπωρο. Θέλω να υπενθυμίζω, πως μέσα σ’ αυτή τη δυσμενέστατη συγκυρία ο χρόνος από την εκτίμηση, τη σύνταξη των πορισμάτων, έως και την πληρωμή των αποζημιώσεων συνεπτύχθη σε έξι με οκτώ μήνες. Αυτό λένε τα στοιχεία του τελευταίου έτους. Από είκοσι μήνες που ήταν στο παρελθόν, συνεπτύχθη σε έξι με οκτώ μήνες.
Για το θέμα του αμυγδάλου οι επιστήμονες που κλήθηκαν στη σύσκεψη στο Συκούριο κατέδειξαν τον παγετό ως ζημιογόνο αίτιο. Θα πρέπει ωστόσο να αφήσουμε τις υπηρεσίες του ΕΛΓΑ να ολοκληρώσουν τις απαιτούμενες επιστημονικές διαδικασίες που απαιτεί το θεσμικό πλαίσιο, για να λάβουμε τις τελικές αποφάσεις».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Μοιράσου το άρθρο:

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:Κόκκαλης
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Facebook Email Copy Link Print
Προηγούμενο άρθρο Πέφτει η αυλαία της Σούπερ Λίγκα αυτό το Σαββατοκύριακο
Επόμενο άρθρο Οι Ιταλοί «στέλνουν» τον Τζιλμπέρτο στον ΠΑΟΚ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Παπασταύρου: Δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις στο αγροτικό – Ο πρωθυπουργός άνοιξε την πόρτα του διαλόγου
30 λεπτά πριν
Δύο μήνες σχεδίαζαν τη δολοφονία του ιδιοκτήτη του κάμπινγκ στη Φοινικούντα – Τι ρόλο είχε ο ανιψιός του
58 λεπτά πριν
Κ. Βελόπουλος για Πιερρακάκη: Έτρεξε μόνος του και βγήκε πρώτος-Για αγρότες: Να μη διασπαστούν τα μπλόκα
2 ώρες πριν
Κρήτη: Περισσότερα από 1,7 εκατ. πήραν οι συλληφθέντες από τις επιδοτήσεις του ΟΠΕΚΕΠΕ- Δήλωναν ονόματα νεκρών
2 ώρες πριν
Υψηλοί τόνοι μεταξύ Α. Γεωργιάδη – αντιπολίτευσης στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό
3 ώρες πριν

Ακολουθήστε μας στα social media

Ακολουθήστε το verginanews.gr στο Instagram και το Facebook για να είστε πάντα ενημερωμένοι. Στο youtube μας μπορείτε να απολαύσετε όλες τις τελευταίες εκπομπές μας.
FacebookLike
XFollow
InstagramFollow
YoutubeSubscribe

ΕΚΠΟΜΠΕΣ

Θ. Πλεύρης στη Βεργίνα Τηλεόραση: Τα σκληρά μέτρα αποδίδουν

Την αποτελεσματικότητα των νέων νομοθετικών παρεμβάσεων που έφεραν θεαματική μείωση των ροών, καθώς και τη μεγάλη…

Newsroom

Ο ΥπΑΑΤ Κώστας Τσιάρας στη Βεργίνα τηλεόραση

«Όσα χρήματα δικαιούνται οι νόμιμοι αγρότες και κτηνοτρόφοι, θα τα λάβουν στο ακέραιο», υπογράμμισε ο…

Newsroom

Στέργιος Καλόγηρος – Εκπομπή: «Σχολιάζοντας την Επικαιρότητα»: Ο Νίκος Παπαθανάσης Απαντά για Στεγαστικό, ΕΣΠΑ, Ανάκαμψη και Ανάπτυξη

Στην εκπομπή «Σχολιάζοντας την Επικαιρότητα» στη Βεργίνα Τηλεόραση με τον Στέργιο Καλόγηρο, ο Αναπληρωτής Υπουργός…

Αλεξία Χαρακίδα

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός: Μικρή πτώση της θερμοκρασίας και βροχές σε πολλές περιοχές της χώρας

News Room
ΕΛΛΑΔΑ

«Φάνηκε ότι έστησαν την κομπίνα για τα περιουσιακά» δήλωσε μάρτυρας για το φονικό στη Φοινικούντα – Συγκλονίζει ο αδερφός του επιστάτη

News Room
ΕΛΛΑΔΑ

Εορτολόγιο: Τα ονόματα που γιορτάζουν σήμερα 13 Δεκεμβρίου

News Room
ΕΛΛΑΔΑ

Αγρότες: Κρίσιμη η σημερινή συνεδρίαση στο μπλόκο της Νίκαιας για την πορεία των κινητοποιήσεων

News Room
Βεργίνα Τηλεόραση
Facebook Twitter Youtube Rss
Copyright © 2024 VerginaNews
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
adbanner
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?