Τετάρτη, 22 Οκτ 2025
Βεργίνα Τηλεόραση
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ρoή Ειδήσεων
Κ. Τσουκαλάς: «Όνειρο θερινής νυκτός η απόκτηση αξιοπρεπούς κατοικίας – Το ΠΑΣΟΚ έχει εθνικό σχέδιο ανάταξης της στεγαστικής κρίσης»
Σε εξέλιξη οι πληρωμές από e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ στους δικαιούχους
Πιερρακάκης: Το επόμενο 8μηνο θα δοθούν €2,5 δισ. για στήριξη των εισοδημάτων
Voucher 800 ευρώ: Ποιοι μπορούν να κάνουν αίτηση – Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε
Ημερομηνίες καταβολής συντάξεων Νοεμβρίου 2025 – The Leader
Επιστροφή ενοικίου: Στις 30 Νοεμβρίου η ημερομηνία πληρωμής
Αναστασιάδης στη Βεργίνα Κύπρου: Αποκαλυπτική αποκλειστική συνέντευξη για ΔΗΣΥ, Τουρκία και πολιτικές σχέσεις
Η Γερακίνα Μπισμπινά “σπάει τη σιωπή της” για τη φράση Δημητριάδη «Αν δεν μπορούμε να αποφύγουμε τον βιασμό, ας τον απολαύσουμε» – Αποκλειστικά στη Βεργίνα TV
Νέα εποχή στις περιαστικές συγκοινωνίες Θεσσαλονίκης – 220 λεωφορεία στον δρόμο από το 2026
Αυστηροποιείται η πολιτική ασύλου για τους μετανάστες: Αυξάνονται οι επιστροφές όσων έρχονται από τη Συρία
Font ResizerAa
Βεργίνα ΤηλεόρασηΒεργίνα Τηλεόραση
Search
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ακολουθησε μας
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
© 2024 Verginanews
ΚΟΣΜΟΣ

Βρετανός ΥΠΟΙΚ: Κίνδυνος για την οικονομία ένα Brexit χωρίς συμφωνία

6 έτη ago
Κοινοποίηση
7 Λεπτά ελάχιστη ανάγνωση
Κοινοποίηση



Ένα Brexit χωρίς συμφωνία θα θέσει σε κίνδυνο την οικονομία, προειδοποίησε τα μέλη του κόμματός του που ανταγωνίζονται για τη θέση της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι ο υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας, και κάλεσε τους υποψηφίους να ρίξουν τους τόνους σε ό,τι αφορά τις ανεύθυνες δεσμεύσεις για δαπάνες.
Η αποχώρηση της Μέι επιδείνωσε την κρίση του Brexit καθώς ένας νέος ηγέτης, που αναμένεται να αναλάβει τα καθήκοντά του έως τα τέλη Ιουλίου, είναι πιθανόν να θέλει έναν πιο αποφασιστικό διαχωρισμό από το μπλοκ, ενισχύοντας τις πιθανότητες μιας αντιπαράθεσης με την ΕΕ και το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών.
Ο Μπόρις Τζόνσον, που σύμφωνα με τα γραφεία στοιχημάτων είναι το φαβορί για να αναλάβει τη θέση της Μέι τον Ιούλιο, έχει δηλώσει ότι το Ηνωμένο Βασίλειο θα αποχωρήσει από την ΕΕ στις 31 Οκτωβρίου με ή χωρίς συμφωνία.
«Χρειάζεται να βγάλουμε από το τραπέζι την προοπτική μιας εξόδου χωρίς συμφωνία», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Φίλιπ Χάμοντ στο BBC. «Μια αποχώρηση χωρίς μια συμφωνία θα ήταν μια πολύ κακή έκβαση για την οικονομία».
Τονίζοντας την άποψή του, ο Χάμοντ άφησε να εννοηθεί ότι είναι έτοιμος να ψηφίσει με τέτοιο τρόπο που να οδηγήσει σε κατάρρευση την κυβέρνηση του κόμματός του εάν θεωρήσει ότι κινείται προς τη λάθος κατεύθυνση.
«Δεν είμαι βέβαιος ότι ο κόσμος έχει απαραίτητα καταλάβει τι ρίσκο παίρνουμε, όχι μόνο με την οικονομία μας αλλά και με το μέλλον του πολύτιμου Ηνωμένου Βασιλείου μας εάν αποχωρήσουμε χωρίς συμφωνία», δήλωσε.
Το Ηνωμένο Βασίλειο είχε προγραμματιστεί αρχικά να αποχωρήσει από την ΕΕ στις 29 Μαρτίου αλλά οι πολιτικοί του ακόμα παλεύουν για το πώς, το πότε ακόμα και το εάν η χώρα θα αποχωρήσει από το κλαμπ, του οποίου έγινε μέλος το 1973.
Αυτή η πολιτική αποτυχία προκάλεσε τον περασμένο μήνα την κατάρρευση της παραγωγής αυτοκινήτων καθώς τα εργοστάσια έκλεισαν αναμένοντας ένα Brexit που ποτέ δεν ήρθε, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύθηκαν σήμερα.
Η μη επίτευξη συμφωνίας θα σημαίνει ότι δεν θα υπάρξει μεταβατική περίοδος και άρα η έξοδος θα είναι απότομη. Ο διοικητής της Τράπεζας της Αγγλίας Μαρκ Κάρνεϊ δήλωσε ότι η αποχώρηση από την ΕΕ χωρίς μεταβατική περίοδο θα είναι αντίστοιχη με το σοκ του πετρελαίου τη δεκαετία του 1970.
Η κυβέρνηση της Μέι έχει κατ’ επανάληψη προειδοποιήσει για τα προβλήματα που θα προκαλέσει ένα Brexit χωρίς συμφωνία σε μια σειρά από τομείς από την εισαγωγή κρίσιμων φαρμάκων και τις εφοδιαστικές αλυσίδες σε όλη την Ευρώπη και όχι μόνο. Οι υποστηρικτές του Brexit παραδέχονται ότι ίσως υπάρξουν βραχυπρόθεσμα προβλήματα αλλά μακροπρόθεσμα το Ηνωμένο Βασίλειο θα ευημερήσει έξω από το μη δημοκρατικό και ιδιαίτερα γραφειοκρατικό, όπως το χαρακτηρίζουν, σχέδιο στο οποίο κυρίαρχο ρόλο έχει η Γερμανία.
«Το Συντηρητικό κόμμα θεωρείται δημοσιονομικά υπεύθυνο»
Έντεκα συντηρητικοί βουλευτές έχουν δηλώσει ότι θα διεκδικήσουν τη θέση της Μέι.
Ερωτηθείς για το εάν θα μπορούσε να είναι υποψήφιος για τη διαδοχή της Μέι, ο Χάμοντ παραδέχθηκε ότι οι απόψεις του για το Brexit τον έχουν κάνει μη δημοφιλή σε κάποιες πτέρυγες του κόμματος, αλλά δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να μπει στην κούρσα για να στηρίξει τα επιχειρήματά του.
«Ελπίζω ότι αυτός ο αγώνας δεν θα καταλήξει σε έναν διαγωνισμό για το ποιος μπορεί να εξαγγείλει τις υψηλότερες δαπάνες ή τις μεγαλύτερες μειώσεις φόρων», δήλωσε. «Το Συντηρητικό κόμμα έχει πολύ ισχυρή φήμη, που έχει κερδίσει με την αξία του, ότι είναι δημοσιονομικά υπεύθυνο».
Ο διάδοχος της Μέι θα δεσμεύεται από τους περισσότερους από τους περιορισμούς που είχαν ως αποτέλεσμα η πρωθυπουργός να αποτύχει τρεις φορές να εξασφαλίσει τη στήριξη της Βουλής για μια συμφωνία εξόδου, αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο εθνικών εκλογών ή ενός δεύτερου δημοψηφίσματος για να καθοριστεί το μέλλον της χώρας.
Το αντιπολιτευόμενο Εργατικό Κόμμα είναι επίσης διχασμένο για το τι θα συμβεί στην πορεία. Ο ηγέτης του Τζέρεμι Κόρμπιν δήλωσε την Τετάρτη ότι το όποιο νέο δημοψήφισμα δεν θα είναι μια απλή επανάληψη του δημοψηφίσματος του 2016 υπέρ της παραμονής ή υπέρ της αποχώρησης.
Ο Χάμοντ δήλωσε ότι εάν μια μελλοντική κυβέρνηση που επιδιώκει να φύγει χωρίς μια συμφωνία βρεθεί αντιμέτωπη με ψήφο εμπιστοσύνης στη βουλή, θα ψηφίσει αυτό που θα θεωρήσει ότι είναι προς το εθνικό συμφέρον.
«Είμαι στο κοινοβούλιο 22 χρόνια και ούτε μία φορά δεν ψήφισα κατά της κομματικής γραμμής των Συντηρητικών, άρα δεν είναι κάτι που θα έκανα εύκολα ή με ενθουσιασμό. Αλλά είμαι πολύ ξεκάθαρος ότι το εθνικό συμφέρον επισκιάζει το κομματικό συμφέρον», δήλωσε ο Χάμοντ.
Πηγές: Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ
Μοιράσου το άρθρο:

- Advertisement -
ΕΤΙΚΕΤΕΣ:BrexitΥΠΟΙΚ
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Facebook Email Αντιγραφή συνδέσμου Εκτύπωση
Προηγούμενο άρθρο Στο Bietigheim την 1η Ιουνίου το 38ο φεστιβάλ ποντιακών χορών νεολαίας Ευρώπης
Επόμενο άρθρο Η κοινοβουλευτική διαδικασία, που έχει προχωρήσει, εμπεριέχει διακομματική συναίνεση

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Κ. Τσουκαλάς: «Όνειρο θερινής νυκτός η απόκτηση αξιοπρεπούς κατοικίας – Το ΠΑΣΟΚ έχει εθνικό σχέδιο ανάταξης της στεγαστικής κρίσης»
5 ώρες ago
Σε εξέλιξη οι πληρωμές από e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ στους δικαιούχους
6 ώρες ago
Πιερρακάκης: Το επόμενο 8μηνο θα δοθούν €2,5 δισ. για στήριξη των εισοδημάτων
7 ώρες ago
Voucher 800 ευρώ: Ποιοι μπορούν να κάνουν αίτηση – Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε
8 ώρες ago
Ημερομηνίες καταβολής συντάξεων Νοεμβρίου 2025 – The Leader
9 ώρες ago

Ακολουθήστε μας στα social media

Ακολουθήστε το verginanews.gr στο Instagram και το Facebook για να είστε πάντα ενημερωμένοι. Στο youtube μας μπορείτε να απολαύσετε όλες τις τελευταίες εκπομπές μας.
FacebookLike
XΑκολούθησε
InstagramΑκολούθησε
YoutubeSubscribe

ΕΚΠΟΜΠΕΣ

Αναστασιάδης στη Βεργίνα Κύπρου: Αποκαλυπτική αποκλειστική συνέντευξη για ΔΗΣΥ, Τουρκία και πολιτικές σχέσεις

Αποκλειστική συνέντευξη του τέως Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη στην Άννα – Μαρία Ευτυχίου στην…

Αλεξία Χαρακίδα

Η Γερακίνα Μπισμπινά “σπάει τη σιωπή της” για τη φράση Δημητριάδη «Αν δεν μπορούμε να αποφύγουμε τον βιασμό, ας τον απολαύσουμε» – Αποκλειστικά στη Βεργίνα TV

Αποκλειστικά στη Βεργίνα Τηλεόραση και την Ευδοξία Βροχίδου μιλησε  η Δήμαρχος Δέλτα, Γερακίνα Μπισμπινά, αναφερόμενη…

Αλεξία Χαρακίδα

Αναστασιάδης στη Βεργίνα Κύπρου: Αποκαλυπτική αποκλειστική συνέντευξη για ΔΗΣΥ, Τουρκία και πολιτικές σχέσεις

Αποκλειστική συνέντευξη του τέως Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη στην Άννα - Μαρία…

Αλεξία Χαρακίδα

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

ΚΟΣΜΟΣΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σαρκοζί: Χέρι-χέρι με την Κάρλα Μπρούνι πήρε τον δρόμο για τη φυλακή

News Room
ΚΟΣΜΟΣΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τραμπ: Η Χαμάς θα εξαλειφθεί αν αθετήσει τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός – Στο Ισραήλ σήμερα ο Βανς 

News Room
ΚΟΣΜΟΣΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κύπρος: Ποιος είναι ο Τουφάν Ερχιουρμάν που εκτόπισε τον εκλεκτό του Ερντογάν στα Κατεχόμενα

News Room
ΚΟΣΜΟΣΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τραμπ: Η εκεχειρία μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς παραμένει σε ισχύ

News Room
Βεργίνα Τηλεόραση
Facebook Twitter Youtube Rss
Copyright © 2024 VerginaNews
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
adbanner
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?