Βρετανοί τουρίστες στην Ελλάδα: «Ελάτε είτε έχετε εμβολιαστεί, είτε όχι», λέει ο Χάρης Θεοχάρης

52

Άνοιγμα στη βρετανική αγορά κάνει ο υπουργός Τουρισμού, παρά το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός προωθεί την ιδέα για ένα πανευρωπαϊκό πιστοποιητικό εμβολιασμού που θα επέτρεπε στους πολίτες να ταξιδέψουν και να μπορέσει να δουλέψει η τουριστική βιομηχανία της χώρας.

Κι ενώ συνεχίζεται η επέλαση του τρίτου κύματος της πανδημίας σε όλη την Ευρώπη, και παρά τα όσα έγιναν πέρυσι το καλοκαίρι με το άνοιγμα του τουρισμού, ο Χάρης Θεοχάρης, μιλώντας στον μεγαλύτερο ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό της Μεγάλης Βρετανίας, στο ITV News, υπογράμμισε ότι «όλοι οι Βρετανοί, είτε έχουν εμβολιαστεί είτε όχι, θα έχουν τη δυνατότητα να ταξιδέψουν για τις καλοκαιρινές τους διακοπές στην Ελλάδα. Για όσους θα έχουν εμβολιαστεί και θα διαθέτουν το σχετικό πιστοποιητικό, δε θα απαιτείται περίοδος καραντίνας ούτε αρνητικό τεστ COVID-19 πριν από την πτήση».

Παράλληλα, εξέφρασε την πεποίθησή του ότι «τόσο οι εμβολιασμοί, όσο και τα συνεχή rapid tests αλλά και τα PCR Tests, θα σταθούν ικανά να διαφοροποιήσουν αισθητά την κατάσταση σε σχέση με την περσινή χρονιά και να επαναφέρουν την κανονικότητα». Σε σχέση με τη Μεγάλη Βρετανία, ο υπουργός Τουρισμού επεσήμανε ότι «οι επαφές μεταξύ των δύο κυβερνήσεων είναι συνεχείς ώστε να διευθετηθεί το ζήτημα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».Στο ίδιο πλαίσιο, ο κ. Θεοχάρης πρόσθεσε ότι «η ελληνική κυβέρνηση, από την ημέρα της έναρξης του προγράμματος των εμβολιασμών, επέλεξε να αξιοποιήσει όλα τα ψηφιακά μέσα, ενώ οι πολίτες που έχουν λάβει και τις δύο απαιτούμενες δόσεις του εμβολίου μπορούν ήδη να προχωρήσουν στην έκδοση του σχετικού εντύπου». Παράλληλα, εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι το Ηνωμένο Βασίλειο θα αυτοματοποιήσει στον ίδιο βαθμό τη διαδικασία και κατέληξε λέγοντας: «Ανυπομονούμε να προσφέρουμε στους επισκέπτες μια ακόμη καλύτερη και ασφαλέστερη εμπειρία σε σχέση με την περσινή χρονιά». Δείτε εδώ ολόκληρη τη συνέντευξη του Χάρη Θεοχάρη, στο τηλεοπτικό δίκτυο ITV News.
Με πληροφορίες από την αίθουσα σύνταξης

2 ΣΧΟΛΙΑ