Βραζιλία: Κατέρρευσε τμήμα γέφυρας όταν “έπεσε” φέριμπουτ σε έναν από τους πυλώνες της

[ad_1]

Τμήμα γέφυρας -μήκους 200 μέτρων- στη βόρεια πολιτεία Παρά της Βραζιλίας κατέρρευσε όταν φέριμποουτ έπεσε σε έναν από τους πυλώνες της, το Σάββατο το πρωί. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, δύο μικρά οχήματα έπεσαν στο νερό αφού το πλοίο συγκρούστηκε με έναν από τους πυλώνες της γέφυρας, προκαλώντας την κατάρρευσή της. Προς το παρόν είναι άγνωστος ο αριθμός των θυμάτων και δύτες πραγματοποιούν έρευνα στο ποτάμι Μότζου. Τα πέντε μέλη του πληρώματος του πορθμείου είναι σώα.
Ο κυβερνήτης της πολιτείας Παρά, ο Έλντερ Μπαρμπάλιο, την κήρυξε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης μετά το ατύχημα.Ο Μπαρμπάλιο ανήρτησε στο Twitter βίντεο από την κατάρρευση της γέφυρας μήκους 860 μέτρων, η οποία βρίσκεται στον δρόμο που οδηγεί σε ένα από τα πιο σημαντικά λιμάνια της Βραζιλίας, το Μπελέμ.

Primeiros registros que temos sobre a queda da terceira ponte do Moju. Vou informando vocês por aqui. Neste momento sobrevoando a área com Cel. Dilson da PM, Cel. Hayman e o secretário de Segurança Ualame Machado. pic.twitter.com/OkKRMZRjBq
— Helder Barbalho (@helderbarbalho) April 6, 2019
Οι αρχές εργάζονται για την απομάκρυνση των συντριμμιών από το ποτάμι, ενώ έχουν ναυλωθεί πλοία για να μεταφέρουν τους πολίτες από τη μία όχθη του ποταμού στην άλλη μέχρι να επισκευαστεί η γέφυρα.
Τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι σε μια επιθεώρηση της γέφυρας που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα φέτος παρατηρήθηκε διάβρωση στους πυλώνες της. Αν και η τοπική κυβέρνηση ζήτησε έκτακτους πόρους για την επισκευή της, σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης δεν θεώρησε την κατάσταση τόσο σοβαρή ώστε να απαγορεύσει τη διέλευση των οχημάτων από τη γέφυρα.
Εξαιτίας της κατάρρευσης διεκόπη και η οδική μεταφορά εμπορευμάτων σε ένα από τα πιο μεγάλα λιμάνια της Βραζιλιας το Μπελέμ. Τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι σε μία επιθεώρηση που έγινε νωρίτερα φλετος παρατηρήθηκε διάβρωση στα υποστυλώματα της γέφυρας, και ζητήθηκαν έκτακτη πόροι για την επισκευής της, δεν απαγορεύτηκε όμως η διέλευση των οχημάτων.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Μοιράσου το άρθρο:

[ad_2]