Βουλή: Εγκρίθηκε με πλειοψηφία το αντικαπνιστικό νομοσχέδιο

36

Με ευρεία πλειοψηφία ψηφίστηκε επί της αρχής στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, το νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας το οποίο περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τα αντικαπνιστικά μέτρα, την ενοποίηση ΕΚΑΒ-ΕΚΕΠΥ, τη σύσταση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) σε ΝΠΙΔ και θέματα φαρμακευτικής πολιτικής.

Το νομοσχέδιο υπερψήφισαν επί της αρχής η Νέα Δημοκρατία και το Κίνημα Αλλαγής. Ο ΣΥΡΙΖΑ καταψήφισε επί της αρχής, όμως δήλωσε «ναι» στα άρθρα για τα αντικαπνιστικά μέτρα καθώς και για την ενοποίηση ΕΚΑΒ-ΕΚΕΠΥ. Το ΚΚΕ και η Ελληνική Λύση επιφυλάχθηκαν για τη συζήτηση στην Ολομέλεια. Το ΜεΡΑ25 καταψήφισε επί της αρχής.

Η συζήτηση διεξήχθη σε κλίμα συναίνεσης και τις τρεις ημέρες, με τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια να κάνει δεκτές παρατηρήσεις των κομμάτων και των κοινωνικών φορέων.

Νομοτεχνικές βελτιώσεις και τροποποιήσεις έγιναν σε άρθρα για τον ΕΟΔΥ, για τη φαρμακευτική πολιτική και για το ΕΚΑΒ, ενώ διεγράφη το άρθρο για τη σύσταση Ειδικού Λογαριασμού Κονδυλίων Έρευνας (ΕΛΚΕ) στον ΕΟΔΥ.

Το νομοσχέδιο εισάγεται στην Ολομέλεια την ερχόμενη Τρίτη 15 Οκτωβρίου.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Μπόνους και στους ρουφιάνους Οι άνεργοι οι συνταξιούχοι να βγάλουν έξτρα εισόδημα Κάρφωμα και δεκάρικο Πόσο μαλακας μπορεί να είναι αυτός που έκανε αυτόν τον νόμο? Και αυτοί που τον ψήφισαν? Ναι Σεβασμό σε αυτόν που δεν καπνίζει Σεβασμό και σε μένα που καπνίζω πόσο δύναμη έχει αυτή η αδελφή που επέβαλε αυτόν τον νόμο? Μειώστε μια μάρκα ελληνική στα 2ευρω Να εισπραξετε 500 εκατομμύρια φόρους παραπάνω και λιγότερο κοστος στην υγεία Αλλά πολλά τα χρήματα από τα λαθραία