Σάββατο, 6 Δεκ 2025
Βεργίνα Τηλεόραση
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ρoή Ειδήσεων
Η Θεσσαλονίκη θα έχει ξανά μετρό – Μέχρι τα μεσάνυχτα της Δευτέρας η λεωφορειακή γραμμή Μ1
TisimΒενη : Η Καίτη Γαρμπή για το νέο της βιβλίο
Ελληνική οικονομία: Μηνύματα επιβράβευσης της ανοδικής πορείας από Λονδίνο και Βρυξέλλες
Δώρο Χριστουγέννων: Έως τις 19 Δεκεμβρίου η καταβολή του – Πώς υπολογίζεται
Θεσσαλονίκη: Έφτασαν στα πράσινα φανάρια οι αγρότες
ΕΛΣΤΑΤ: Στο 2% ανέβασε ταχύτητα η ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας το γ’ τρίμηνο του έτους
Θεσσαλονίκη: Κατέρρευσε το χριστουγεννιάτικο δέντρο μπροστά στο δημαρχείο λόγω ισχυρών ανέμων
Ουκρανικό: Εν αναμονή αντίδρασης από τις ΗΠΑ το Κρεμλίνο – Επιμένει για το Ντονμπάς ο Πούτιν
Επίδομα θέρμανσης: Εκπνέει σήμερα η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων
Σε εξέλιξη η επέλαση της κακοκαιρίας Byron και στη Θεσσαλονίκη
Επαναπροσδιορισμός γραμματοσειράςAa
Βεργίνα ΤηλεόρασηΒεργίνα Τηλεόραση
Search
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ακολουθήστε μας
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
© 2024 Verginanews
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Βασιλειάδης: «Το VAR θα αποβάλλει τις σκοτεινές συμμορίες από το ελληνικό ποδόσφαιρο»

7 έτη πριν
Μοιραστείτε το
7 Ελάχιστη ανάγνωση
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ



Σαφές μήνυμα έστειλε ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, κατά την υπογραφή της σύμβασης από τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκο Παππά, για το έργο «Ψηφιακός Μετασχηματισμός του Ελληνικού Ποδοσφαίρου με σύγχρονα Ψηφιακά Μέσα ΤΠΕ (VAR)», το πρωί της Πέμπτης (9/5). «Με την έλευση του VAR στη ζωή μας, μειώνονται δραματικά τα περιθώρια να δημιουργούνται σκοτεινές συμμορίες σαν αυτές που ταλάνισαν για χρόνια το ελληνικό ποδόσφαιρο… Θα μιλάμε για ένα νέο προϊόν που θα αποβάλλει όλους τους παρείσακτους που μπήκαν μέσα στο ποδόσφαιρο για να πετύχουν άλλα σχέδια πέραν του αθλητισμού» δήλωσε ο Γιώργος Βασιλειάδης και πρόσθεσε: «Έχουμε πολλά βήματα ακόμα μπροστά, πολύ δρόμο να διανύσουμε. Τα προβλήματα είναι πολλά, σύνθετα και μεγάλα. Οι βασικοί παράγοντες της ποδοσφαιρικής οικογένειας είναι… απέναντι! Συστήματα σκοτεινά, συστήματα που ακόμη και τώρα προσπαθούν να αλλάξουν την ατζέντα. Εμείς όμως, δεν κάνουμε βήμα πίσω. Ακόμη και αν χρειαστεί να παίρνουμε δύσκολες ή άσχημες αποφάσεις με στόχο να φέρουμε την αξιοπιστία και να δημιουργήσουμε εργαλεία αξιοπιστίας, τα οποία θα είναι μη αμφισβητήσιμα και να δώσουμε τη δυνατότητα στον κόσμο να νιώθει ότι βλέπει κάτι πιο αξιόπιστο. Έχουμε πολύ δρόμο μπροστά, αλλά όλοι αναγνωρίζουν ότι είμαστε σε ένα νέο στάδιο, μία νέα κατεύθυνση».
Αναλυτικά, ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, δήλωσε κατά την υπογραφή της σύμβασης για το έργο «Ψηφιακός Μετασχηματισμός του Ελληνικού Ποδοσφαίρου με σύγχρονα Ψηφιακά Μέσα ΤΠΕ (VAR)»:
«Είναι μία πάρα πολύ σημαντική ημέρα για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Είναι η ημέρα στην οποία αφήνουμε στο χρονοντούλαπο της ιστορίας τις σκιές που βάρυναν για χρόνια το ελληνικό ποδόσφαιρο και προχωράμε μέσω της νέας ψηφιακής πολιτικής σε μια νέα εποχή. Μία νέα εποχή που όσο και αν θέλουν κάποιοι να επαναφέρουν την ατζέντα στη μιζέρια, που όσο και αν θέλουν κάποιοι να επιβάλουν την ατζέντα του παρελθόντος, δεν θα το επιτρέψουμε. Προχωράμε μπροστά και το VAR αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα όπλα μας, όχι το μοναδικό… το πρώτο σίγουρα!
Θα ήθελα να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκο Παππά, για τη βοήθεια τόσο σε εμένα όσο και στον πρόεδρο της ΕΠΟ, Βαγγέλη Γραμμένο, σε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια, σε αυτό το δύσκολο πρότζεκτ. Είναι η αρχή ενός συνολικού πακέτου μετασχηματισμού και ψηφιοποίησης του ελληνικού ποδοσφαίρου.
Αμέσως μετά προχωράμε, πέρα από την υλοποίηση του έργου αυτού, και στην πλήρη ψηφιοποίηση της ΕΠΟ. Κι όταν λέμε της ΕΠΟ εννοούμε και των κατά τόπους ΕΠΣ. Πλήρης ψηφιοποίηση στο σύνολο του ελληνικού ποδοσφαίρου, για να υπάρχει διαφάνεια, χρηστή διοίκηση, χρηστή διαχείριση, απολογισμός και λογοδοσία. Αυτές είναι οι αρχές πάνω στις οποίες βασίσαμε την πολιτική μας, αυτές είναι οι αρχές που θέλαμε να επιβάλουμε όπως συμβαίνει σε κάθε ευνομούμενη χώρα.
Έχουμε πολλά βήματα ακόμα μπροστά, πολύ δρόμο να διανύσουμε. Τα προβλήματα είναι πολλά, σύνθετα και μεγάλα. Οι βασικοί παράγοντες της ποδοσφαιρικής οικογένειας είναι… απέναντι! Συστήματα σκοτεινά, συστήματα που ακόμη και τώρα προσπαθούν να αλλάξουν την ατζέντα. Εμείς όμως, δεν κάνουμε βήμα πίσω. Ακόμη και αν χρειαστεί να παίρνουμε δύσκολες ή άσχημες αποφάσεις. Ακόμη κι αν χρειαστεί να κάνουμε ένα βήμα πίσω, αυτό θα το κάνουμε για να φύγουμε με μεγαλύτερη δύναμη μπροστά. Εδώ και τέσσερα χρόνια, όταν αναλάβαμε πήραμε ένα σκοτεινό περιβάλλον και προσπαθήσαμε να αλλάξουμε σελίδα, όχι πάντα επιτυχημένα, να φέρουμε την αξιοπιστία και να δημιουργήσουμε εργαλεία αξιοπιστίας τα οποία θα είναι μη αμφισβητήσιμα και να δώσουμε τη δυνατότητα στον κόσμο να νιώθει ότι βλέπει κάτι πιο αξιόπιστο. Έχουμε πολύ δρόμο μπροστά, αλλά όλοι αναγνωρίζουν ότι είμαστε σε ένα νέο στάδιο, μία νέα κατεύθυνση».
Με την έλευση του VAR στη ζωή μας, μειώνονται δραματικά τα περιθώρια να δημιουργούνται σκοτεινές συμμορίες σαν αυτές που ταλάνισαν για χρόνια το ελληνικό ποδόσφαιρο. Δίνεται η δυνατότητα να μην είναι πρωταγωνιστές αρνητικοί οι διαιτητές. Είναι ένα πολύ μεγάλο βήμα, μέσα σε όλα αυτά που έγιναν όπως τους τακτικούς δικαστές, αλλαγές στους κανονισμούς, το ν.2725 και τη νέα συνεργασία της Πολιτείας με την Ομοσπονδία. Έχει χαράξει νέα ημέρα για τον ελληνικό αθλητισμό. Όσο και αν σκούζουν κάποιοι και προσπαθούν να ξαναλλάξουν την ατζέντα και να τα ισοπεδώσουν όλα, η κατάσταση δεν είναι η ίδια. Είμαστε πολύ μπροστά και του χρόνου όταν και στις δύο μεγάλες εθνικές κατηγορίες θα υπάρχει το «ηλεκτρονικό μάτι», το VAR -γιατί το πρότζεκτ αυτό αφορά και τη δεύτερη κατηγορία- μέσα στο νέο πλαίσιο που έχουμε βάλει και χάρη στη συνεργασία με τη δημόσια τηλεόραση θα μιλάμε για ένα συνολικά νέο προϊόν. Ένα νέο προϊόν που θα αποβάλει όλους τους παρείσακτους που μπήκαν μέσα στο ποδόσφαιρο για να πετύχουν άλλα σχέδια πέραν του αθλητισμού. Όσο κι αν φωνάζουν κι όσο κι αν κάποιες φορές γίνονται και λάθη, εμείς μένουμε προσηλωμένοι και στο τέλος κερδίζουμε».
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:Βασιλειάδηςποδόσφαιρο
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Facebook Email Copy Link Print
Προηγούμενο άρθρο Τζ. Πάιατ: Η Αμερική επενδύει στην οικονομική ανάκαμψη της Ελλάδας
Επόμενο άρθρο Αναβλήθηκε η κλήρωση των διαιτητών της προημιτελικής φάσης των πλέι οφ για την Παρασκευή (10/5)

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η Θεσσαλονίκη θα έχει ξανά μετρό – Μέχρι τα μεσάνυχτα της Δευτέρας η λεωφορειακή γραμμή Μ1
6 ώρες πριν
TisimΒενη : Η Καίτη Γαρμπή για το νέο της βιβλίο
7 ώρες πριν
Ελληνική οικονομία: Μηνύματα επιβράβευσης της ανοδικής πορείας από Λονδίνο και Βρυξέλλες
8 ώρες πριν
Δώρο Χριστουγέννων: Έως τις 19 Δεκεμβρίου η καταβολή του – Πώς υπολογίζεται
1 ημέρα πριν
Θεσσαλονίκη: Έφτασαν στα πράσινα φανάρια οι αγρότες
1 ημέρα πριν

Ακολουθήστε μας στα social media

Ακολουθήστε το verginanews.gr στο Instagram και το Facebook για να είστε πάντα ενημερωμένοι. Στο youtube μας μπορείτε να απολαύσετε όλες τις τελευταίες εκπομπές μας.
FacebookLike
XFollow
InstagramFollow
YoutubeSubscribe

ΕΚΠΟΜΠΕΣ

Θ. Πλεύρης στη Βεργίνα Τηλεόραση: Τα σκληρά μέτρα αποδίδουν

Την αποτελεσματικότητα των νέων νομοθετικών παρεμβάσεων που έφεραν θεαματική μείωση των ροών, καθώς και τη μεγάλη…

Newsroom

Ο ΥπΑΑΤ Κώστας Τσιάρας στη Βεργίνα τηλεόραση

«Όσα χρήματα δικαιούνται οι νόμιμοι αγρότες και κτηνοτρόφοι, θα τα λάβουν στο ακέραιο», υπογράμμισε ο…

Newsroom

Στέργιος Καλόγηρος – Εκπομπή: «Σχολιάζοντας την Επικαιρότητα»: Ο Νίκος Παπαθανάσης Απαντά για Στεγαστικό, ΕΣΠΑ, Ανάκαμψη και Ανάπτυξη

Στην εκπομπή «Σχολιάζοντας την Επικαιρότητα» στη Βεργίνα Τηλεόραση με τον Στέργιο Καλόγηρο, ο Αναπληρωτής Υπουργός…

Αλεξία Χαρακίδα

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Άρης-Κλουζ: Το… έχασε στα τελευταία λεπτά, ηττήθηκε με δέκα και έπεσε στο 4-5

Newsroom
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο τραυματίστηκε στο Μπακς-Πίστονς 

Newsroom
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Κύπελλο Ελλάδας: Σούπερ ντέρμπι Άρης-ΠΑΟΚ σήμερα στο “Κλ. Βικελίδης

Newsroom
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Η Θεσσαλονίκη φωτίστηκε από την Ολυμπιακή Φλόγα

Newsroom
Βεργίνα Τηλεόραση
Facebook Twitter Youtube Rss
Copyright © 2024 VerginaNews
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
adbanner
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?