Βαρουφάκης: Ο Τσίπρας είναι ο μόνος πρωθυπουργός στην ιστορία που ανέτρεψε έναν λαό (Βίντεο)


Ο Γιάνης Βαρουφάκης στο Στέργιο Καλόγηρο και στη ΒΕΡΓΙΝΑ TV

Ο Αλέξης Τσίπρας ο μόνος πρωθυπουργός στην Ιστορία που ανέτρεψε έναν λαό-Τραμπ και Νετανιάχου είναι η σημερινή έκδοση του Χίτλερ-Η ακροδεξιά ξεκίνησε την «ιστορία» με τον Σόρος, εγώ τον είδα μόνο μία φορά. Ο Γ. Στουρνάρας μου ζήτησε συγνώμη

Αποκαλυπτικός για όλους και για όλα ήταν ο Γιάνης Βαρουφάκης, στη συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης που παραχώρησε στο δημοσιογράφο Στέργιο Καλόγηρο και στην εκπομπή «Σχολιάζοντας την Επικαιρότητα» της ΒΕΡΓΙΝΑ TV.
Ο Γραμματέας του ΜεΡΑ25 ξεκαθάρισε ποιοι κρύβονται πίσω από τη «σχέση» που του καταλογίζουν με τον Τζωρτζ Σόρος, τόνισε ότι δεν χρέωσε ούτε ένα ευρώ την Ελλάδα στην περίοδο που ήταν υπουργός Οικονομικών, υποστήριξε ότι ο κ. Τσίπρας και η ηγεσία της τότε κυβέρνησης δεν τον άφησε να πετύχει τον στόχο του για το κούρεμα του χρέους της χώρας, ενώ για την Τουρκία και την περίπτωση να «τρυπήσουν» κοντά στο Καστελόριζο σημείωσε ότι αυτό θα θεωρηθεί Casus Belli.
Ενδεικτικά αποσπάσματα της συνέντευξης:
Για Τραμπ και Νετανιάχου
(21’22’’) «Είμαι ενάντια στον κ. Τραμπ που δυναμιτίζει την ειρήνη παγκοσμίως». Όπως είπε ο κ. Βαρουφάκης είναι ο μεγάλος αρωγός του Νετανιάχου που κάνει εθνοκάθαρση των Παλαιστινίων και ταυτόχρονα έχει θέσει σε κατάσταση απελπισίας τους Ισραηλινούς. «Ο κ. Τραμπ έχει λυκοφιλίες με Ερντογάν και Πούτιν ενώ υπονομεύει τα συμφέροντα του αμερικανικού λαού και της υφηλίου» σημείωσε, τονίζοντας ότι «Τραμπ και Νετανιάχου αποτελούν τη σημερινή έκδοση του Χίτλερ»
Για υδρογονάνθρακες και υφαλοκρηπίδα
(25’04’’ & 25’41’’) Οι υδρογονάνθρακες τελείωσαν ως αναπτυξιακό εργαλείο γι ατυό και δεν πρέπει να υπάρχουν πουθενά στον κόσμο γεωτρύπανα και γεωτρήσεις, σημείωσε ο κ. Βαρουφάκης τονίζοντας ωστόσο ότι «αν τρυπήσουν κοντά στο Καστελόριζο θα το θεωρήσουμε Casus Belli» Μάλιστα ο κ. Βαρουφάκης αναρωτήθηκε «Τι περίμενε ο κ. Τσίπρας όταν χαριεντιζόταν με τον κ. Νετανιάχου; Δεν καταλάβαινε ότι αυτό ήταν πεδίο δόξης λαμπρό για τον Ερντογάν;» Συνεχίζοντας στο ίδιο θέμα τόνισε ότι έχουμε ιερή υποχρέωση εάν τρυπήσουν στο Καστελόριζο ή να είμαστε έτοιμοι να πεθάνουμε στη μάχη ή να μη δίνουμε τροφή για θερμά επεισόδια

Για τη «σχέση» του με τον Σόρος
(11’35’’) Η Ακροδεξιά ξεκίνησε την ιστορία με τον Σόρος, υποστήριξε ο κ. Βαρουφάκης. «Η εφημερίδα Στόχος και η Χρυσή Αυγή. Οι Ναζι από τη δεκαετία του ’20 έχουν παράδοση. Όταν θέλουν να χτυπήσουν πολιτικό τους αντίπαλο του βάζουν πάνω από το κεφάλι του έναν εβραίο να του κινεί τα νήματα. Το ενστερνίστηκε και ο Γιάννης Στουρνάρας, ο συνάδελφος και τότε φίλος μου» αποκάλυψε ο κ. Βαρουφάκης. «Τόλμησε και είπε ότι μου δίνουν άδεια (όταν ήμουν Αμερική) για να σορτάρω τα ελληνικά ομόλογα με τον Σόρος. Μετά, μου ζήτησε συγνώμη. Ήταν μια εξευτελιστική δήλωση για τον ίδιο. Αν ο Σόρος ήθελε να σορτάρει ελληνικά ομόλογα εμένα θα περίμενε; Μόνο μια φορά βρέθηκα με τον Σόρος στο Βερολίνο το 2012»

Για την Exon Mobil που θα πάει Κρήτη
(27’35’’) Η Ελλάδα δε θα κερδίσει τίποτα. Ο ελληνικός λαός μόνο θα χάσει υποστήριξε ο κ. Βαρουφάκης. 3 ολιγάρχες Έλληνες και 2 αμερικάνικες πολυεθνικές θα κερδίσουν αμύθητα ποσά και ότι μείνει στο ελληνικό δημόσιο από τους φόρους θα τα πάρουν οι δανειστές. Σε μας θα μείνει μια μαύρη τρύπα, μια χαβούζα στη Νότια Κρήτη

Για τον Αλέξη Τσίπρα και το δημοψήφισμα
(33’35’’)Ο κ. Βαρουφάκης παραδέχτηκε ότι δεν κατάφερε να βοηθήσει την Ελλάδα παρότι όπως είπε προσπάθησε με μόνο στόχο το κούρεμα του χρέους. Ο ίδιος υποστήριξε ότι είχε τα Μέσα να το κάνει αλλά «ο κ. Τσίπρας και η ηγεσία δε μου επέτρεψαν να τα χρησιμοποιήσω. Αλλιώς θα το είχα πετύχει. Ο κ. Τσίπρας είναι ο μόνος πρωθυπουργός στην Ιστορία που ανέτρεψε έναν λαό»