Σάββατο, 22 Νοέ 2025
Βεργίνα Τηλεόραση
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ρoή Ειδήσεων
Επίδομα θέρμανσης: Τα πιο συχνά λάθη που οδηγούν στον αποκλεισμό δικαιούχων
Φορολογούμενοι: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν πριν το τέλος του έτους
Η ΕΕ δεν έχει λάβει επίσημα το σχέδιο Τραμπ για την Ουκρανία – «Δεν έχει νόημα να το σχολιάζουμε σε αυτό το στάδιο»
Κ. Μητσοτάκης για την Ημέρα των Ένοπλων Δυνάμεων: «Η εθνική άμυνα σε γη, ουρανό και θάλασσα είναι ισχυρότερη από ποτέ»
Το Δημόσιο σχεδιάζει αυξημένο δανεισμό και πρόωρη εξόφληση των μνημονιακών δανείων το 2026
Θεσσαλονίκη: Υπογράφτηκε η σύμβαση για τρία νέα σχολικά συγκροτήματα – Τέλος εποχής για λυόμενα του 1978
Θεσσαλονίκη: Στήνεται το επιβλητικό χριστουγεννιάτικο δέντρο στην πλατεία Αριστοτέλους
Άμεση η αντίδραση της Αθήνας στις δηλώσεις Ζαχάροβα: «Απειλές κατά κυρίαρχων κρατών απορρίπτονται αυτοδικαίως»
Μητσοτάκης από Σιγκαπούρη: Η Ευρώπη αφυπνίστηκε από τον πόλεμο στην Ουκρανία – Δεν μας έχει κοινοποιηθεί το σχέδιο Τραμπ
Διέρρευσε το σχέδιο Τραμπ για το Ουκρανικό: Η Ρωσία παίρνει Κριμαία και Ντονμπάς – Εκτός ΝΑΤΟ το Κίεβο
Font ResizerAa
Βεργίνα ΤηλεόρασηΒεργίνα Τηλεόραση
Search
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Follow US
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
© 2024 Verginanews
ΕΛΛΑΔΑ

Α. Τσίπρας: Η Ελλάδα βαδίζει με σταθερότητα και ασφάλεια στον δρόμο της ανάκαμψης

7 έτη ago
Share
5 Min Read
SHARE



Η Ελλάδα βαδίζει με σταθερότητα και ασφάλεια στον δρόμο της ανάκαμψης και αποτελεί πηγή καλών ειδήσεων στη διεθνή σκηνή, ακόμη κι αν κάποιοι στη χώρα δεν το αναγνωρίζουν», τόνισε ο πρωθυπουργός κατά την ομιλία του στο πρώτο υπουργικό συμβούλιο μετά τον ανασχηματισμό.
Καλωσορίζοντας τους καινούριος υπουργούς «που σε αυτή την κρίσιμη φάση ενώνουν τις δυνάμεις τους μαζί μας», ξεκίνησε ο Αλέξης Τσίπρας την εισηγητική του τοποθέτηση προς το Υπουργικό Συμβούλιο.
«Ενώνουν», είπε, «τις δυνάμεις τους στη μεγάλη προσπάθεια που έχει εκκινήσει εδώ και τέσσερα χρόνια για την έξοδο της χώρας από την κρίση και για να γίνουν τα πρώτα βήματα της κοινωνικής και οικονομικής ανασυγκρότησης έξω από την επιτροπεία και τα δεσμά του Μνημονίου».
Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι αυτή η εθνική προσπάθεια είχε και έχει πάντοτε σαφές πρόσημο κοινωνικό και πολιτικό και ότι γύρω της συσπειρώθηκαν και συνεχίζουν να συσπειρώνονται δυνάμεις και πρόσωπα από το σύνολο του δημοκρατικού φάσματος, «που δεν ανήκουν αποκλειστικά στο χώρο της Αριστεράς, αλλά προέρχονται και από το χώρο της σοσιαλδημοκρατίας, της οικολογίας, αλλά και της λαϊκής κεντροδεξιάς».
Ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι «αυτή η ένωση δυνάμεων που δίνει και τη μεγάλη δύναμη σε αυτή την κυβέρνηση να ενώνει τους Έλληνες και τις Ελληνίδες γύρω από τον μεγάλο εθνικό στόχο: Το να αφήσουμε πίσω μας το παρελθόν της χρεοκοπίας και να προχωρήσουμε μπροστά στην ανάκαμψη της οικονομίας, την παραγωγική ανασυγκρότηση και την έξοδο από την κρίση”. Σχολίασε ότι «είναι ευτυχές ότι όλο και περισσότεροι αναγνωρίζουν τον εαυτό τους σε αυτό το μεγάλο εγχείρημα και βλέπουν ότι ήταν το δικό μας πολιτικό σχέδιο που κατάφερε να οδηγήσει τη χώρα με ασφάλεια στο ξέφωτο και τη σταθερότητα».
Αναφερόμενος στην πορεία της οικονομίας, ο πρωθυπουργός μίλησε για επαναλαμβανόμενες διαψεύσεις όλων των προβλέψεων της καταστροφής και αποτυχίας: δημοσιονομικός κόφτης, αποτυχία ολοκλήρωσης αξιολογήσεων και τρίτου προγράμματος, 4ο μνημόνιο, περικοπή των συντάξεων, αποκλεισμός από τις αγορές. «Αποδείχτηκαν τελικά απλώς και μόνο διακαείς πόθοι αντιπολιτευτικοί που διαψεύστηκαν από την πραγματικότητα της εξόδου από τα μνημόνια και από την κρίση».Ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε ότι «η Ελλάδα βαδίζει με σταθερότητα και ασφάλεια στο δρόμο της ανάκαμψης και αποτελεί πλέον μόνιμη πηγή καλών ειδήσεων στη διεθνή ειδησεογραφία». Σχολίασε ότι μπορεί η πλειοψηφία των μέσων ενημέρωσης στην Ελλάδα να μην ενδιαφέρεται για αυτές τις ειδήσεις, αλλά ζήτησε σήμερα «να ασχοληθούμε με τα ουσιαστικά ζητήματα και όχι με αυτά που κάποιοι άλλοι έχουν αποφασίσει ότι πρέπει να ασχοληθούμε, προκειμένου να κρύψουν την παταγώδη αποτυχία του πολιτικού τους αφηγήματος για την έξοδο της χώρας από τη κρίση».
«Η ελληνική οικονομία ανακάμπτει και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναθεώρησε προς τα πάνω τις προβλέψεις της για την ελληνική οικονομία για το 2019», είπε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε ότι προχωρά με ταχείς ρυθμούς και επιτυχίες ο αγώνας για την ανάκτηση της εργασίας και για αξιοπρεπείς αμοιβές: Η ανεργία βρίσκεται στο 18,5% -στο χαμηλότερο σημείο της από το 2011- με σαφέστατη την τάση περαιτέρω μείωσης. Οι βασικές αρχές των συλλογικών διαπραγματεύσεων επανήλθαν, ενώ με βάση την απόφαση του προηγούμενου Υπουργικού Συμβουλίου ο κατώτατος μισθός αυξήθηκε από τα 586 στα 650 ευρώ, επισήμανε, τονίζοντας ότι «πρώτιστο μέλημά μας» είναι η απόφαση αυτή να εφαρμοστεί συνολικά από τους εργοδότες. Σημείωσε ότι «ήταν αυτή η κυβέρνηση που αποφάσισε και υλοποίησε την πρώτη αύξηση μισθού εδώ και μια δεκαετία δίνοντας το στίγμα των κοινωνικών της αναφορών και στοχεύσεων».
«Εμπεδώνουμε την εμπιστοσύνη και την αξιοπιστία της χώρας στο διεθνές στερέωμα», υπογράμμισε, για να συμπληρώσει ότι η Ελλάδα αποτελεί σήμερα ένα ευρωπαϊκό παράδειγμα επιτυχίας, στο οποίο αναφέρονται όλοι οι εταίροι με κολακευτικά σχόλια σε όλα τα ευρωπαϊκά φόρουμ.
Μοιράσου το άρθρο:

TAGGED:ΕλλάδαΤσίπρας
Share This Article
Facebook Email Copy Link Print
Previous Article Αφαίρεση της βρετανικής υπηκοότητας από τη Σ.Μπέγκουμ–Στα δικαστήρια στρέφεται η οικογένεια της
Next Article Βαλβέρδε: «Ικανοποιημένος από την ομάδα, όχι από το αποτέλεσμα»

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Επίδομα θέρμανσης: Τα πιο συχνά λάθη που οδηγούν στον αποκλεισμό δικαιούχων
9 ώρες ago
Φορολογούμενοι: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν πριν το τέλος του έτους
11 ώρες ago
Η ΕΕ δεν έχει λάβει επίσημα το σχέδιο Τραμπ για την Ουκρανία – «Δεν έχει νόημα να το σχολιάζουμε σε αυτό το στάδιο»
13 ώρες ago
Κ. Μητσοτάκης για την Ημέρα των Ένοπλων Δυνάμεων: «Η εθνική άμυνα σε γη, ουρανό και θάλασσα είναι ισχυρότερη από ποτέ»
15 ώρες ago
Το Δημόσιο σχεδιάζει αυξημένο δανεισμό και πρόωρη εξόφληση των μνημονιακών δανείων το 2026
15 ώρες ago

Ακολουθήστε μας στα social media

Ακολουθήστε το verginanews.gr στο Instagram και το Facebook για να είστε πάντα ενημερωμένοι. Στο youtube μας μπορείτε να απολαύσετε όλες τις τελευταίες εκπομπές μας.
FacebookLike
XFollow
InstagramFollow
YoutubeSubscribe

ΕΚΠΟΜΠΕΣ

ΒΕΡΓΙΝΑ TV: Αλεξάνδρα Σδούκου για ΕΛΤΑ –«Έρχεται ο ταχυδρόμος κατ’ οίκον»

Για τις αντιδράσεις που έχει προκαλέσει το κλείσιμο 46 υποκαταστημάτων των ΕΛΤΑ, μίλησε μεταξύ άλλων…

Αλεξία Χαρακίδα

Θεσσαλονίκη: Κυλιόμενη Σκάλα Εκτός Λειτουργίας στο Μετρό «Πανεπιστήμιο» – Ουρές και Πίεση σε Ώρα Αιχμής

Το θέμα αναδείχθηκε ζωντανά στην εκπομπή «Αυτοδιοικητικό Μέτωπο» με την Ευδοξία Βροχίδου στη Βεργίνα Τηλεόραση, μέσα…

Αλεξία Χαρακίδα

Ο υπουργός υγείας Α. Γεωργιάδης στη Βεργίνα Τηλεόραση και στον Στέργιο Καλόγηρο

Συνέντευξη εφ’όλης της ύλης έδωσε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης στη Βεργίνα Τηλεόραση και τον…

Newsroom

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Υπογράφτηκε η σύμβαση για τρία νέα σχολικά συγκροτήματα – Τέλος εποχής για λυόμενα του 1978

Newsroom
ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Στήνεται το επιβλητικό χριστουγεννιάτικο δέντρο στην πλατεία Αριστοτέλους

Newsroom
ΕΛΛΑΔΑ

Δοξολογία για την Ημέρα Ενόπλων Δυνάμεων στην Παναγία Δεξιά (Βίντεο)

Newsroom
ΕΛΛΑΔΑΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χρυσοχοΐδης: Φυλάκιση τουλάχιστον 2 ετών και πρόστιμα έως €30.000 για τις μπαλωθιές – Ιδρύεται Τμήμα Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων στην Κρήτη

Newsroom
Βεργίνα Τηλεόραση
Facebook Twitter Youtube Rss
Copyright © 2024 VerginaNews
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
adbanner
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?