Αττική: Συνεχίζεται η μάχη στα Βίλια

Πέμπτη ημέρα μάχης με τις φλόγες στο πύρινο μέτωπο στα Βίλια Αττικής. Ξεκίνησαν τις ρίψεις 4 ελικόπτερα και 4 αεροσκάφη. Η φωτιά στο μεγαλύτερό της μέρος έχει οριοθετηθεί, χωρίς ωστόσο να είναι ακόμη υπό πλήρη έλεγχο.

Στο μεταξύ συναγερμός σήμανε γύρω στις 02:00 από φωτιά που ξέσπασε στο Δασκαλιό Κερατέας. Ενεργοποιήθηκε το 112. Τελικά δεν χρειάστηκε να γίνει εκκένωση οικισμού. Η φωτιά έχει οριοθετηθεί. Καταγγελίες για εμπρησμό από φωτοβολίδες.

Ο δήμαρχος Λαυρεωτικής Δημήτρης Λουκάς μιλώντας στην ΕΡΤ κατήγγειλε εμπρησμό από φωτοβολίδες που έριξαν άγνωστοι προς την πλαγιά, αναφέροντας μάλιστα ότι υπάρχουν μαρτυρίες κατοίκων που κατέγραψαν τα όσα είδαν σε βίντεο ντοκουμέντο.

«Υπάρχουν μαρτυρίες αλλά και βίντεο για ρίψη δυο φωτοβολίδων με πιστόλι προς την πλαγιά του βουνού στις 02.05. Η φωτιά επεκτάθηκε γρήγορα λόγω των ανέμων με κατεύθυνση προς τα σπίτια, ευτυχώς υπήρχαν δρόμοι περιμετρικά και με μεγάλη προσπάθεια αντιμετωπίστηκε έγκαιρα προτού ξεφύγει», είπε ο δήμαρχος Κερατέας, προσθέτοντας πως αυτόπτες μάρτυρες, που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στην παραλία σε απόσταση 150 μέτρων, κατέγραψαν σε βίντεο τις φωτοβολίδες και τη φωτιά να εκδηλώνεται.