Από τις 22:00 η απαγόρευση κυκλοφορίας τη Μ. Εβδομάδα

Αλλάζει το ωράριο της απαγόρευσης κυκλοφορίας από σήμερα Μεγάλη Δευτέρα και για όλη τη Μεγάλη Εβδομάδα.

Σχετικά με το χρονικό όριο απαγόρευσης κυκλοφορίας, ο περιορισμός της κυκλοφορίας ξεκινά στις 10 το βράδυ τη Μεγάλη Εβδομάδα και την ημέρα του Πάσχα, ενώ από τη Δευτέρα του Πάσχα (3 Μαΐου) ο περιορισμός αρχίζει στις 11 το βράδυ.

Την Κυριακή του Πάσχα υπάρχει η δυνατότητα συγκέντρωσης δύο οικογενειών έως 9 άτομα, ενώ εάν πρόκειται για υπαίθριο χώρο 2 ευρύτερες οικογένειες έως 12 άτομα.

Συστήνεται η διενέργεια προηγούμενου οικιακού αυτοδιαγνωστικού τεστ σε όσους συμμετέχουν στις συγκεντρώσεις αυτές.

Πως θα λειτουργήσουν οι Εκκλησίες την Μ. Εβδομάδα και το Πάσχα

Με αυστηρά μέτρα θα λειτουργήσουν τη Μεγάλη Εβδομάδα οι εκκλησίες.

Σύμφωνα με τις αποφάσεις, εντός των ναών θα βρίσκεται ένα άτομο ανά 25 τ.μ., ενώ στους εξωτερικούς χώρους ένα άτομο ανά 10 τ.μ. με υποχρεωτική χρήση διπλής μάσκας εντός και εκτός ναών.

Επίσης ισχύουν ο επαρκής αερισμός των χώρων, η τήρηση αποστάσεων και κανόνων υγιεινής, η αντισηψία χεριών και η υποχρεωτική χρήση μάσκας.

Για τους πιστούς είναι υποχρεωτική η χρήση διπλής μάσκας, τόσο σε εσωτερικούς όσο και εξωτερικούς χώρους, ενώ για τους ιερείς, νεωκόρους, ιεροψάλτες και το λοιπό προσωπικό που θα βρίσκεται εντός του ναού είναι υποχρεωτική η διενέργεια τεστ.

Για τη Μεγάλη Παρασκευή, η περιφορά του Επιταφίου θα γίνει μόνο στον προαύλιο χώρο των ναών χωρίς παρουσία πιστών. Ενώ, το προσκύνημα του Επιταφίου θα γίνεται εκτός ναών.