Αποκαλύψεις για τις 4 «αμαρτωλές» ΜΚΟ

«Τέσσερις MKO λειτουργώντας κατ’ επίφαση ανθρωπιστικά στηρίζουν προωθούν και υλοποιούν για την εκπλήρωση του παράνομου σκοπού τους και των δραστηριοτήτων τους τη διαδικτυακή πλατφόρμα χαρτογράφησης “Watch the Med” την τηλεφωνική σύνδεση “Alarm phone” την οποίαν καλούν στοχευμένα κατά την εξέλιξη των μεταναστευτικών ροών, μετανάστες που βρίσκονται σε λέμβους στη θάλασσα ή και ενδιάμεσα πρόσωπα και επιδιώκοντας να ασκηθεί πίεση στις αρμόδιες για τη φύλαξη και ασφάλεια των συνόρων αρχές που ενεργούν στα πλαίσια της επιχειρησιακής τους δράσης.

»Κι αυτό για τη ματαίωση ανοίγματος από τα οργανωμένα κυκλώματα διακίνησης μεταναστών νέων θαλάσσιων οδών παράνομης μετανάστευσης από την Τουρκία προς την Ευρωπαϊκή Ένωση . Η προαναφερόμενη πίεση που υποστηρίζεται επιχειρησιακά από μέλη του πληρώματος αγκυροβολημένου πλοίου στην είσοδο της Λέσβου, υλοποιείται με τηλεφωνικές κλήσεις από τις τηλεφωνικές συνδέσεις του «Alarm Phone” προς τις αρμόδιες λιμενικές αρχές. Επίσης ενισχύεται και με σχετικές και το χρόνο εξέλιξη της μεταναστευτικής ροής δημοσιεύσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του ακριβούς σε τακτά χρονικά διαστήματα το στίγματος της λέμφο με τους παράνομους μετανάστες με την ειδικότερη επισήμανση ελληνικά-τουρκικά διεθνή ύδατα τον ακριβή αριθμό των επιβαινόντων στη Λέσβο τις θέσεις παραπλέοντων πλοίων και φωτογραφίες αυτών κι ανάμεσα σε αυτά των σκαφών της Ελληνικής Ακτοφυλακής».

Δικογραφία σε βάρος 33 μελών ΜΚΟ

Αυτό αναφέρει έγγραφο της ΕΛΑΣ που παρουσιάζει «Το Βήμα» για τον σχηματισμό δικογραφίας σε βάρος 33 μελών τεσσάρων ΜΚΟ για οργανωμένο κύκλωμα διευκόλυνσης παράνομης εισόδου αλλοδαπών στην χώρα μας μέσω της Λέσβου , ύστερα από πολύμηνη έρευνα της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, της , της Διευθυνσης Διαχείρισης Πληροφοριών κι άλλων υπηρεσιών. Πρόκειται για την υπόθεση που είχε αποκαλύψει «Το Βήμα της Κυριακής» στις 22 Σεπτεμβρίου και το οποίο επιβεβαιώνεται από τις σχετικές επίσημες ανακοινώσεις. Τα μέλη των εν λόγω 4 ΜΚΟ υπολογίζεται ότι είχαν ενεργό ρόλο σε τουλάχιστον 32 περιπτώσεις παράνομης εισόδου μεταναστών στη χώρα μας, μέσω των θαλασσίων συνόρων μας.