Αποκαλυπτικοί αριθμοί: Από τότε που ξεκίνησε το 3ο lockdown εκτοξεύτηκαν τα κρούσματα και οι θάνατοι!

Μέσα Ιανουαρίου όταν και ξεκινούσε το πρόγραμμα του εμβολιασμού στην Ελλάδα τα κρούσματα ήταν 578 ημερησίως κατά μέσο όρο.

Από τότε η Ελλάδα μπήκε στο τρίτο lockdown (είχαν ανοίξει τα καταστήματα την περίοδο των Χριστουγέννων), ενώ προχώρησαν αρκετά οι εμβολιασμοί, καθώς μέχρι σήμερα έχουν γίνει περίπου 2,5 εκατομμύρια εμβολιασμοί, ενώ 770.000 πολίτες έχουν εμβολιαστεί και με τη δεύτερη δόση. Αν υπολογίσουμε πως συνολικά τα κρούσματα του κορωνοϊού έχουν ξεπεράσει τις 315.000 (τα πραγματικά είναι πολλά περισσότερα), τότε ένα μεγάλο ποσοστό των πολιτών είναι θεωρητικά «ασφαλή» απέναντι στον κορωνοϊό.

Παρόλα αυτά τα κρούσματα αυξάνονται συνεχώς, με τους «ειδικούς» και την κυβέρνηση να ψάχνουν διαρκώς «δικαιολογίες»

Χαρακτηριστικές είναι και η δηλώσεις που έκανε σήμερα η καθηγήτρια Αθηνά Λινού, σύμφωνα με την οποία ο εγκλεισμός θα έπρεπε να ήταν το τελευταίο μέτρο και όχι το πρώτο.

Όπως βλέπουμε στον παρακάτω αποκαλυπτικό πίνακα στα μέσα Ιανουαρίου είχαμε 578 κρούσματα ημερησίως κατά μέσο όρο, ενώ τώρα φτάσαμε κοντά στις 3.000! Ουσιαστικά τα κρούσματα πενταπλασιάστηκαν. Παράλληλα οι νεκροί από 23 που ήταν τότε κατά μέσο όρο, τώρα είναι 76, δηλαδή περίπου οι τριπλάσιοι, ενώ τριπλάσιοι είναι και οι διασωληνωμένοι.

Χθες ο ΕΟΔΥ μπορεί να ανακοίνωσε «μόνο» 1.829 νέα κρούσματα, αλλά αυτό έγινε γιατί ήταν λίγα τα τεστ (λόγω Κυριακής), παράλληλα καταγράφηκε ρεκόρ σε διασωληνωμένους, οι οποίοι έφτασαν τους 841.