Αναγκαία η εμβάθυνση της δημοκρατίας και της συμμετοχής για την καταπολέμηση της φτώχειας

[ad_1]

Το Ελληνικό Δίκτυο για την Καταπολέμηση της Φτώχειας, με αφορμή την σημερινή Ημέρα της Ευρώπης, παρουσίασε χθες (8/5) σε συνέντευξη Τύπου την πανευρωπαϊκή καμπάνια No More Poor.

Η Ντίνα Βαρδαραμάτου, μέλος του ΔΣ του Δικτύου μίλησε στον Ανδρέα Παπασταματίου, στην εκπομπή «Απολύτως Σχετικό», στο Πρώτο Πρόγραμμα, για τους στόχους της καμπάνιας και τον ρόλο του Ευρωπαϊκού Δικτύου (EAPN) στη διαμόρφωση πολιτικών και δράσεων για την καταπολέμηση της φτώχειας.
Σημαντικό στοιχείο αυτής της εκστρατείας, αποτελεί η πρόσκληση των υποψηφίων ευρωβουλευτών να υπογράψουν δεσμευτικό κείμενο, με τέσσερις βασικούς άξονες και στην συνέχεια εφόσον εκλεγούν να προωθήσουν τις ανάλογες πολιτικές πρωτοβουλίες για την εξάλειψη της φτώχειας. Τα ονόματα όσων υπογράφουν, αναρτώνται στην ιστοσελίδα  του Ευρωπαϊκού Δικτύου για την Καταπολέμηση της Φτώχειας.
Η κα Βαρδαραμάτου, επεσήμανε μεταξύ άλλων την ανάγκη για εμβάθυνση της δημοκρατίας και της συμμετοχής, ως βασικής προϋπόθεσης για την καταπολέμηση της φτώχειας και του αποκλεισμού και εξέφρασε την ανησυχία της για την άνοδο των ακροδεξιών δυνάμεων, που απειλούν το μέλλον των ευρωπαϊκών κοινωνιών.
Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα
 
 
 
Μοιράσου το άρθρο:

[ad_2]