Αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας από τον οίκο Moody’s – Ικανοποίηση της ελληνικής κυβέρνησης (video)

[ad_1]

Την ικανοποίησή της εκφράζει η κυβέρνηση για την αναβάθμιση του ελληνικού αξιόχρεου κατά δύο βαθμίδες,σε Β1 από Β3,από τον οίκο αξιολόγησης Μoody`s, σημειώνοντας πως η οικονομική και αναπτυξιακή πολιτική που εφαρμόζει δημιουργεί στερεές βάσεις για την βιώσιμη ανάπτυξη του τόπου.
Οι μεταρρυθμίσεις έχουν αρχίσει να αποδίδουν και οι συνεχείς αναβαθμίσεις της ελληνικής οικονομίας δείχνουν τη σταθερά ανοδική της πορεία και την διαρκή ανάκτηση της εμπιστοσύνης των επενδυτών, αναφέρει σχετικά το υπουργείο Οικονομικών. Απόδειξη, προσθέτει, και η πρόσφατη επιτυχημένη έξοδος στις αγορές.
Για μεγάλη επιτυχία,προδιαγεγραμμένη σε μεγάλο βαθμό,έκανε λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, μιλώντας στον Real fm.Η χώρα,τόνισε ο κ.Τζανακόπουλος, έχει μπει σε πορεία σταθερότητας,οι δημοσιονομικοί στόχοι επιτυγχάνονται και υπάρχει η δυνατότητα να υλοποιείται,για πρώτη φορά,επεκτατική δημοσιονομική πολιτική.
Ανάλογες αναφορές έκανε και ο πρωθυπουργός στο 4ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι η Ελλάδα έπειτα από 8 δύσκολα χρόνια άλλαξε κοινωνικά, οικονομικά και πολιτικά.
Σημειώνεται ότι η αναβάθμιση από τον οίκο Μoody`s αναμένεται να επηρεάσει θετικά τη νέα έξοδο της χώρας μας στις αγορές που ετοιμάζει ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους.
Την ανάγκη παραμονής της Ελλάδας σε συνετό δημοσιονομικό μονοπάτι και ισχυροποίησης της μακροπρόθεσμης αναπτυξιακής δυναμικής της,επισήμανε από το βήμα του 4ου Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών ο Rolf Strauch, επικεφαλής οικονομολόγος του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM).
Για την Ελλάδα, αλλά και για εμάς στον ESM,η έξοδος από το τρίτο πρόγραμμα προσαρμογής έπειτα από οκτώ χρόνια οικονομικής βοήθειας, ήταν ένα εξαιρετικό βήμα και ξεκάθαρα ένα σύμβολο ότι αφήσαμε πίσω μας την κρίση, πρόσθεσε ο κ.Strauch.
Εν τω μεταξύ,μιλώντας επίσης στο Φόρουμ,η υπουργός Εργασίας Εφη Αχτσιόγλου ανέφερε ότι η ασφαλιστική μεταρρύθμιση που έγινε στη χώρα το 2016 έχει διασφαλίσει σε μεσοπρόθεσμο και μακροπρόθεσμο επίπεδο την οικονομική βιωσιμότητα του συστήματος και ταυτόχρονα έχει φτιάξει ένα σύστημα κοινωνικά αποτελεσματικό.
Ρεπορτάζ: Ρ. Αλεξοπούλου
Πηγές: ΕΡΤ1, Α’ Πρόγραμμα
Σχετικές ειδήσειςΣε εξέλιξη το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών (video)
Moody’s: Δύο βαθμίδες πάνω το ελληνικό αξιόχρεο (video)
 
Μοιράσου το άρθρο:

[ad_2]