Αμερικανικές εκλογές 2020 : «Υπομονή, θα κερδίσουμε», λέει ο Μπάιντεν – Δικαστικό «χαστούκι» σε Τραμπ

24

Αμερικανικές εκλογές 2020 : «Υπομονή, θα κερδίσουμε», λέει ο Μπάιντεν – Δικαστικό «χαστούκι» σε Τραμπ

Κορυφώνεται η αγωνία στις ΗΠΑ για το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών, με το πολιτικό θρίλερ να συνεχίζεται με αμείωτη ένταση. Ο Δημοκρατικός υποψήφιος πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν δήλωσε ότι δεν έχει καμία αμφιβολία ότι θα νικήσει τον απερχόμενο πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ και θα κερδίσει την προεδρία των ΗΠΑ. Ζήτησε από όλους να παραμείνουν ψύχραιμοι καθώς συνεχίζεται η καταμέτρηση των ψήφων των εκλογών της 3ης Νοεμβρίου 2020ς.

«Δεν έχουμε καμία αμφιβολία ότι όταν τελειώσει η καταμέτρηση, η γερουσιαστής Χάρις και εγώ θα ανακηρυχτούμε νικητές. Για αυτό το λόγο, ζητώ από όλους να παραμείνουν ψύχραιμοι… Η διαδικασία προχωρεί», δήλωσε ο Μπάιντεν σε δημοσιογράφους, αναφερόμενος στην υποψήφια αντιπρόεδρο του, γερουσιαστή Καμάλα Χάρις.

Το προεκλογικό επιτελείο του απερχόμενου προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ μήνυσε την Εκλογική Επιτροπή της Κομητείας της Φιλαδέλφειας, ζητώντας κατεπείγοντα ασφαλιστικά μέτρα με στόχο την απαγόρευση καταμέτρησης ψήφων στις περιπτώσεις που Ρεπουμπλικάνοι παρατηρητές δεν είναι παρόντες, με βάση, όπως είπε, την νομοθεσία της πολιτείας της Πενσιλβανίας.

Το επιτελείο Τραμπ υποστήριξε ότι εκλογικοί αξιωματούχοι «αρνούνται σκοπίμως να επιτρέψουν κάθε εκπρόσωπο και παρατηρητή εκλογών του προέδρου Τραμπ και του Ρεπουμπλικανικού κόμματος». Η μήνυση κατατέθηκε στο ομοσπονδιακό δικαστήριο της Φιλαδέλφειας.